torstai 13. elokuuta 2015

Kirjahankinnat kesän ajalta

En ole sitten toukokuun pienen kirjaesittelyn jälkeen (kerroin noista teoksista Back in Business -postauksessa) kertonut hyllyni uusista tulokkaista ja siihen on syynsä: lätkäisin itselleni ankaran kiellon käydä enää Adlibriksen sivuilla, sillä sivusto on sekä henkilökohtainen taivaani että kadotukseni. Voisin pulittaa paikkaan omaisuuden yhdellä kertaa. Kielto on pitänyt aika hyvin ja olen suorastaan ylpeä itsestäni, etten ole livahtanut tekemään mitään mammuttitilausta, vaikka niin on mieli tehnyt.

Olen tässä kesän aikana pari kertaa käynyt kirjaostoksilla ihan paikan päällä kaupoissa. Kävin kahdesti Suomalaisen 3 pokkaria 15 eurolla -alessa sekä Punaisen Ristin Kontissa hakemassa halvalla läjän käytettyjä teoksia, hintaan 0,50-2,50 e/kpl. Adlibriksen vältteleminen piti tänne elokuuhun asti, joten sallin nyt itselleni kesäalen kunniaksi yhden tilauksen, johon sisällytin myös muutaman normaalihintaisen teoksen (olenhan ollut ihan kiltti tänä kesänä).

Tässäpä siis kirjahankintani koko kesän ajalta!


Konstista ostettua:

x Markus Zusak: Kirjavaras
Kuinka olen elänyt näin pitkään ja tämä teos on edelleen lukematta? Minusta tuntuu että olen suunnilleen viimeinen ”kirjasivistynyt” ihminen joka tähän ei ole vielä ehtinyt. No mutta kun tämän Kontissa hyllyssä näin niin euron pokkari oli liian hyvää pois jätettäväksi. Haluan todella liittyä hypetyksen junaan.

x J.R.R. Tolkien: Silmarillion
Toinen priimakuntoinen teos, joka oli pakko ottaa mukaan kun silmäni siihen iskin. Koska Tolkien. Aina Tolkien. Ikuisesti Tolkien.

x Katherine Neville: Kahdeksan (Kahdeksan, #1)
Tässä on taas yksi sellainen kirja, joka on ollut minulla tuhat kertaa lainassa kirjastosta, mutta en ole vain saanut aikaiseksi lukea. Pitäsi nyt kerta ihan omaan hyllyyn hurjalla kahdella eurolla hankin.

x Alice Sebold: The Lovely Bones
Luin tämän joskus elokuvan ilmestymisen aikaan ja järkytyin aika tavalla; Susien tarina on kauhistuttava. Haluan tämän lukea uudelleen.

x Victor Hugo: The Hunchback of Notre-Dame
Olin klassikojen kahmimistuulella, sillä yhdellä kerralla Kontista lähti kolme kappaletta mukaan (ja vielä samaa kustannussarjaa mitä nuo muut hyllystäni löytyvät ovat). Luin tästä pienenä sen Disneyn version ja aina siitä lähtien Notre Damen kellonsoittajalla on ollut aivan erityinen paikka sydämessäni.

x Emily Brontë: Wuthering Heights
Tunnustus: en ole lukenut tätä. Jooh, en tosiaan ole häävi klassikoiden lukija ja minulla on paljon petrattavaa. Kyllä minä tämänkin vielä selätän...

x Sir Arthur Conan Doyle: The Hound of the Baskervilles (Sherlock Holmes, #5)
Ensimmäinen Doyleni ja toivottavasti ei ainakaan viimeiseksi jää. Minun pitäisi pyytää mummoltani edesmenneen pappani Doylen kaikkien Sherlock-tarinoiden yhteissidos. Pitäisin sen hyvässä tallessa ja olisin meidän suvusta varmaan ainoa, joka sen lukisi.


Pokkariale – 2 x 3 pokkaria 15 eurolla:

x Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo, Enkelipeli ja Taivasten vanki (Unohdettujen kirjojen hautausmaa, #1-3)
Tässä on taas trilogia, joka on ollut tarkoitus lukea kauan. Olen kuullut pelkkää positiivista ja erityisesti täällä blogimaailmassa tätä trilogiaa on hehkutettu aivan valtavasti. Esim. Kirjaneidon ylistyslaulu on jäänyt mieleeni.

x Carlos Ruiz Zafón: Marina
Päätin tämänkin ottaa mukaan kerta Zafónin tuulella muutenkin olin. Olen siinä käsityksessä, että Marina on enemmän lastenkirja...? Vai olenko ihan väärässä?

x Diana Gabaldon: Sudenkorento ja Matkantekijä (Matkantekijä, #2-3)
Luin Muukalaisen kesän alussa ja vaikka en ihan lumoutunut kirjasta niin kuin toivoin, pidin siitä kuitenkin kovasti ja haluan jatkaa jatko-osiin. Odotan mielenkiinnolla, kuinka Gabaldon käsittelee tarinassa edessä olevat merkittävät historian tapahtumat (esim. Cullodenin verilöyly ja jakobiittikapina).


Adlibriksen kesäalen saalis + pari normaalihintaista teosta:


x Siri Hustvedt: Amerikkalainen elegia
x Alex Capus: Léon ja Louise
x Rosamund Lupton: Mitä jäljelle jää
x Pascal Mercier: Yöjuna Lissaboniin
Nämä olivat osana Adlibriksen kesäalea. Olen haikallut Yöjuna Lissaboniin -teoksen perään jo hyvän aikaa ja olen mielissäni saadessani sen nyt luettavaksi. Sama pätee Luptonin kirjaan. Mitä jäljelle jää on jäänyt kummittelemaan mieleen kun joskus sitä kirjakaupassa käsissä hypistelin ja tuumailin, että kylläpä kuulostaa mielenkiintoiselta. Nuo kaksi muuta olivat heräteostoksia ja ihan vain kuulostivat kivalta.

x Richard Flanagan: The Narrow Road to the Deep North
Edelleen tämä kirja on tiukasti kiinni listassani pakko-lukea-mahdollisimman-pian. Jokin tässä teoksessa kuin puhuisi suoraan minulle. En malta odottaa, että pääsen siihen käsiksi!

x Heather Demetrios: I'll Meet You There
x Stacey Lee: Under a Painted Sky
Nämä kaksi kiinnittivät huomioni jo keväällä ja olin sataprosenttisen vakuuttunut, että ne täytyy myös lukea. Heather Demetrios on kirjoittanut useamman kirjan, jotka houkuttelevat ja päätin aloittaa I'll Meet You There -teoksesta. Sitten on aivan erityisesti tuo Stacey Leen kirja, joka kutsuu minua puoleensa. Näistä omistamistani historiallisista YA-kirjoista Under a Painted Sky eroaa joukosta sijoittuen 1800-luvun Amerikkaan, jossa kiinalaissyntyinen päähenkilö ja entinen orja vaeltavat New Yorkiin muusikonurasta haaveillen. Sanoisin, että kuulostaa jälleen kerran ihan minun kirjaltani.

x Amy Plum: Until the Beginning (After the End, #2)
x Lindsay Cummings: The Death Code (The Murder Complex, #2)
Luin näiden molempien duologien ensimmäiset osat talven ja kevään aikana ja molemmista kovasti pidin. Haluan kernaasti tietää, kuinka tarinat päättyvät.

Tässäpä nämä kesän hankinnat ovatkin! Aion jatkaa tällä suhteellisen tiiviillä säästölinjalla vielä jokusen kuukauden, sillä haluan keskittyä lyhentämään tuon oman hyllyni lukemattomien kirjojen pinoa. Lisäksi kirjahyllyni on repeämispisteessa, vaikka ennen muuttoa kannoin Punaselle Ristille läjän kierrätettäväksi.

Kirjapaljoudesta huolimatta nämä hankinnat koin välttämättömiksi ;)

~ ~ ~ ~ ~

Yliopisto alkaa pian ja olen niin iloinen. Kuulostanko kornilta, jos sanon, että minusta tuntuu siltä kuin olisin menossa juuri oikeaan paikkaan? Että kuulun sinne vaikka en vielä tuntiakaan ole siellä ollut? Sanon kuitenkin, sillä pääsen nyt opiskelemaan sitä mikä minua todella kiinnostaa ja odotan tulevia vuosia todella kovasti. Yleensä tässä vaiheessa mietin stressaantuneena uutta tilannetta ja mitä minun pitää milloinkin tehdä ja minne mennä (oi hei Cath!), mutta nyt olen – ainakin vielä toistaiseksi – ihan rentona, ollenkaan panikoimatta. Katsotaan vielä ensi viikon alussa ovatko fiilikseni samat vai joko sydän hakkaa hulluna :D

Alan olla niiiin kyllästynyt tähän kesäsäähän. Täällä on niin kuuma. Parvekkeella on päivällä kuuma kuin pätsissä (tyyliin +35 astetta) ja alan olla varma, että tuo tila on muuttunut helvetin esikartanoksi kun suunnilleen kahvi alkaa kiehua kupissa jos sen pöydälle pariksi minuutiksi laskee. En yhtään tiedä miten päin olisin. Ulos ei jaksa mennä kun on niin kuuma ja sisälläkään ei sitten meinaa osata olla. Tekisi mieli leikata sellaiset kolmekymmentä senttiä tukkaa lyhemmäs niin ei aina joku letti/poninhäntä/epämääräinen sotku niskassa tai päälaella hiostaisi, mutta sitten en kuitenkaan kehtaa. Pikkumyynutturasta on tullut tämän kesän lookini. Bad hair day every day.

Auringonnousu viime viikolta kuun
ollessa vielä taivaalla. Sääli ettei kännykässä
ole parempaa kameraa...
Joo, taidan olla niitä ihmisiä jotka aina syksyisin ja talvisin haikailevat ihanaan kesäiseen hellään lämpöön ja kesäisin sitten uneksitaan viileistä keleistä ja talvesta ja niin edelleen :D

Olen kuluttanut päivät lojumalla ja katsomalla Serranon perhettä ja iltaisin kelin hieman viilennyttyä uskallan lenkille ilman lämpöhalvauksen pelkoa, yöt viettäen sitten tuntikausien mittaisten lukusessioiden parissa. Tälle kuulle olen saanut luetuksi jo enemmän mitä viime kuussa yhteensä ja intoa ja hyviä kirjoja edelleen riittää. Lauantain lukumaratonia odotellessa! (Pitäisi kuitenkin tätä unirytmiä alkaa käännellä oikein päin.)

Syksy, minulla on ikävä sinua. Tule pian!

Kaipaako joku muukin yhtä haikeasti syysilmoja vai onko kesä enemmän sinun vuodenaikasi?

16 kommenttia:

 1. Oi, ihania kirjahankintoja! Liityn joukkoon ja tunnustan, etten ole myöskään lukenut vielä Kirjavarasta, vaikka se on ehtinyt jo sata vuotta lojua tuolla hyllyssä. No, ehkä vielä joskus :D

  Léon ja Louise on muuten aika hyvä kirja, toivottavasti tykkäät siitä. Ja tuo Flanaganin The Narrow Road to the Deep North on minullakin odottamassa lukuvuoraan, löysin sen Akateemisen alennusmyynneistä!

  Jännittävää lukuvuoden alkua! Minunkin täytyisi alkaa kirjoittaa gradua. Tai olisi pitänyt aloittaa jo kesän aikana, mutta ei ole oikein ollut inspiraatiota, mutta jospa lähestyvä syksy toisi sen takaisin.

  Minusta tämä viileämpi kesä on ollut oikein mainio (nytkään täällä pohjoisemmassa ei ole mitkään helteiset säät), sillä en oikein pidä läkähdyttävän kuumasta, mutta olisi voinut sataa vähemmän ja olla vaikka sellainen 20-22 astetta lämmintä suurimman osan ajasta. Se riittäisi minulle kesäisin vallan hyvin. Myöhäisemmästä syksystä ja etenkään talvesta en pidä ollenkaan, olen kevät- ja kesäihmisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, en siis olekaan ainoa :D Aion kyllä yrittää Kirjavarkaan vielä tämän vuoden puolella lukea, sillä onhan se antanut odottaa itseään jo riittävän kauan! Mukava kuulla, toivottavasti Leon ja Louise kolahtaisi inullekin.

   Kiitos :) Joo, tämä läkähdyttävä kuumuus ei oikein minulle kolahda. Juuri joku about 20 astetta olisi riittävän kesäinen ja lämmin minulle, ei tällainen lähemmäs kolmeenkymmeneen asteeseen kipuava kuumuus. Syksystä minä tykkään kovasti, samoin talvesta, mutta loskainen, märkä ja liukas kevät sen puoleen ei ole minun juttuni :D

   Poista
 2. ZAFON!!!!! Joo, Marina on enemmän lastenkirja, mutta on siinäkin vähän surullinen pohjavire. Zafonia joka tapauksessa, uskomaton kirjailija.

  Jeh, syys saisi jo tulla, vaikka toisaalta ihan kiva kun ei tarvitse takkia koulumatkalla. Pimeitä iltoja kaipaan eniten, yöhämärä tulee vasta niihin aikoihin kun menen nukkumaan eikä siitä ehdi nauttia.

  Tsemppiä opiskeluun, jahka alkaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aistin jonkinasteista Zafónin rakkautta ;) Odotan kyllä mielenkiinnolla noita herran teoksia, sillä niistä tunnutaan tykkäävän todella kovasti!

   Täällä taasen on jo iiihan pimeää jo joskus yhdentoista aikoihin ja lokakuuhun mennessä täällä on varmaan yhtä pimeää kello kuusi mitä Oulussa marraskuussa vasta on. Tykkään tuosta syyspimeästä, joten no problemo mun puolesta :D

   Kiitos :)

   Poista
 3. Mahtavia kirjoja olet hankkinut. Minäkin tilasin Adlibriksen kautta joitakin kertoja. Monta samaakin tilasin kuin sinä.

  Kyllä minä pidän syksystä, mutta erityisesti lämpimästä ja aurinkoisesta säästä, siis että on kiva kulkea maastossa.

  Ja syksystä odottele vain, on se sen arvoista. Uskoin jo kokeiden jälkeen, että tavoitat sen. Ihanaa se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adlibris on luottokauppani laajan valikoiman ansiosta, sillä sieltä löytyy käytännössä kaikki teokset joita etsin :)

   Minulle syksy on täydellinen silloin kun on kirkas ja raikas ilma, jolloin on mukava olla ulkosalla. Kiitos :)

   Poista
 4. Mahtava pino! Olen lukenut noista vain yhden, Kirjavarkaan, ja se on kyllä mielestäni lukemisen arvoinen :)

  Ja ah kyllä se syksy sieltä kohta onneksi tulee. En olen myöskään mikään helteen ystävä, tukala olo missä tahansa. Pidän kyllä kesästä, mutta viileämmästä sellaisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirjavaras on tämän syksyn ohjelmassani, sillä kyllähän se on jo aika se lukea :D

   My thoughts exactly. Se tukaluus on niin ahdistavaa, sillä ei yhtään tiedä miten päin olla. Vaikea keskittyä mihinkään. Viileämmät kesäilmat ovat kivoja, mutta ei tällainen tukaluus.

   Poista
 5. Kahdeksan löytyy minunkin hyllystäni, ja muutamaan kertaan on tullut se luettua. Minusta tosi koukuttava. :) Tykkäsin Marinasta ja se on tosiaan mielestäni nuorille suunnattu. Hyvä saalis sinulle on kertynyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdeksasta olen kuullut paljon kehuja, joten odotan mielenkiinnolla sen lukemista. Kaveri tuhahteli parille teoksen kohtaukselle, joten saa nähdä mitä mieltä itse niistä on :D Zafonakin tekisi mieli lukea nyt, mutta niitä nyt sysin vähän myöhemmälle syksylle, sillä tuo kirjapino yöpöydällä on muutenkin aika korkea :)

   Poista
 6. Naurahdin hiukan Záfonin kohdalla :D Muistan edelleen erittäin hyvin sen marraskuun 2013 kun hurahdin ja pahasti... Upea kirjailija.

  Minullakin tuli tänään syksyn kaipuu kun abihupparitilaus saapui, mutta t-paitakelin vuoksi olisin tukehtunut se päällä :D Lukumaratonia odottelen minäkin, huomenna saa oikein luvan kanssa paneutua vain kirjojen pariin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan varsin hyvin tuon sinun ylistyksesi, houkutteli minutkin nyt viimein Zafónin luokse :D

   Aaah, abihupparit on parhaita! Toivottavasti teillä on hyvä kuva niillä, meillä se oli jotain sellaista minkä kanssa julkisille paikoille ei välttämättä viitsi mennä :>

   Poista
 7. Ihan komea pinkka!:) Olen lukenut noista vain kirjavarkaan ja se oli kyllä ihan lukemisen arvoinen kirja, vaikka ei ihan suosikiksi noussutkaan.

  Itse taidan lukeutua siihen ryhmään, joka viihtyy oli ulkona mikä vuodenaika tahansa. Kaikissa on kuitenkin omat hyvät puolensa ja suomessa kun jokainen vuodenaika tuntuu menevän hetkessä ohitse niin ei niihin ehdi oikein kyllästymäänkään. Tsemppiä opiskeluun!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke :D Joops, taidan tosiaan olla niitä viimeisiä ihmisiä, jotka eivät Kirjavarasta ole lukenut... Pitää korjata tilanne nyt syksyn aikana!

   Aina on sitten näitä kaltaisiasi teflon-ihmisiä, joita ei säät hetkauta, kaikki kelpaa :D Minä olen kaikkina muina vuodenaikoina vastaava, mutta kesällä tämä tukahduttava kuumuus imee kaikki mehut ja energiat minusta... Syksyllä riittää energiaa sitten vaikka sun mihin. Kiitos! :)

   Poista
 8. Minultakin löytyy kirjahyllystä Silmarillion. Teksti on vain niin erikoista, etten ole päässyt viittä sivua pidemmälle! :D Sain kirjan joskus jonkun toisen kirjan kylkiäisenä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tolkienin kirjoitukseen todellakin täytyy tottua ja sitä aika lailla joko rakastetaan tai pidetään liian pitkäveteisenä (minä kuulun niihin jotka rakastavat teksitä yli kaiken) :D Silmarillionia en ole vielä lukenut, mutta tekisi mieli Tolkienia lueskella taas vaihteeksi!

   Poista

Jaa mietteesi!