maanantai 31. elokuuta 2015

Elokuun kooste

Ja aika sen kuin kuluu...

Elokuu on ollut minulle todella tapahtumarikas. Aloitin viralliset yliopisto-opinnot. Koko tuo opiskelumaailma tuntuu valtavan suurelta ja vaikka alan tässä pikku hiljaa päästä hommista perille, olen silti välillä aivan ulalla joiden asioiden suhteen.

Päätin aloittaa saksan uudelleen. Olen lukenut sitä viisi vuotta (vitosluokalta ysille), mutta teiniangstissani lopetin sen ja sitä olenkin katunut. Aloitan kielen opiskelun nyt uudelleen, jos vaikka se sujuisi paremmin kypsemmällä asenteella. Olen myös kaavaillut, että jos kielen opiskelu sujuu nyt hyvin, saattaisin ottaa sen sivuaineeksi ja lähteä myös vaihtoon jonnekin saksankieliseen maahan. Motivaatiota nyt opintoihin ainakin löytyy, sillä ainakin sinne vaihtoon meinasin lähteä :D

Jouduin kuitenkin muuttamaan alkuperäisiä suunnitelmiani. Meinasin aloittaa hissan sivuaineen nyt, mutta se näyttää aikataulullisesti menevän niin vaikeaksi että taidan jättää sen ensi vuoteen. Tämä on sääli, sillä hissa oli aivan ykkösenä kun mietin sivuaineopintojani. Ajattelin kuitenkin sitten, että ottaisin poliittisen historian nyt. Sitä meinasin tässä jossain vaiheessa kuitenkin lukea, vaikkakin vähän myöhemmin. Eipä se toisaalta auta, aikataulut nyt ovat mitä ovat ja jotain haluan sivuaineeksi ottaa...

Olen tutustunut näiden parin viikon aikana aivan mahtaviin ihmisiin. Porukka on hyvin samanhenkistä ja tunnen olevani juuri oikeassa paikassa. Heidän kanssaan saattaa viettää tuntikausia yökerhossa joraamassa (jopa siis tällainen kuin minä joka ei tätä aikaisemmin ole pahemmin harrastanut :D) ja pitää muutenkin hauskaa. Verkostoituminen on helpottanut kaiken tämän uuden vastaanottamista, sillä en ainakaan ole ainoa joka on ulalla ja muilta voi aina selventää asioita joita ei itse tiedä.

Jouduin myös hankkimaan uuden läppärin entisestä lasahdettua lopullisesti näytönohjain. Rakas Samsungini palveli minua uskollisesti yli viisi vuotta, mutta nyt joudun heittämään hyvästi sille... RIP :'( Toinen ikävä tapaus oli kun viime perjantaina sain huonoja uutisia syövästä lähipiirissä... Vielä on selvityksen alla, kuinka pahalaatuisesta kasvaimesta on kyse, mutta ilmeisesti aika huono tilanne on käsillä. Tällaiset uutiset ovat kyllä todellinen isku vasten kasvoja ja pahalta tuntuu vastaanottaa niitä.

Lukeminen on nyt valitettavasti jäänyt vähän vähemmälle, sillä olen rientänyt vähän joka paikassa iltamenoissa ja tuutoroinneissa ja vastaavaa. Kun tällä viikolla aikataulut alkavat vakiintua luentojen alkamisen myötä ajan käyttöni tulee selkiytymään eikä koko ajan ole niin hektistä. Olen tällä hetkellä kyllä lukufiiliksellä, mutta aina illalla olen niin rättipoikkiväsynyt että kaadun vain sänkyyn ja jätän kirjat koskemattomina yöpöydälle. Mutta kyllä se tästä, kyllä se tästä ;)

Ehdin elokuun aikana osallistua lukumaratoniin ja tein taas uuden ennätyksen luetuissa sivuissa. Fiiliksistäni voit lukea täältä. Esittelin myös pitkästä aikaa uusia kirjahankintoja ja vastasin myös kymmenen kysymyksen haasteeseen.

Elokuun luetut:

Edelleen vähän ristiriitaiset fiilikset tästä. Pidin, mutta osa kirjailijan ratkaisuista eivät oikein ihastuttaneet. Hyvin mielenkiintoinen teos yhtä kaikki.

Vihdoinkin tämän luin. Valtavat paineet, sillä porukka rakastaa tätä aivan valtavasti. Minulle lukukokemus oli hieman keskinkertaisen paremmalla puolella, mutta toisaalta kirjan aihepiirit ei ihan kolahtanut minuun, joten eipä kai siinä.

Niin. Loistava. Siis voi taivas miten hyvin jatko-osa tämä oli! Ja Deryn ja Alek 4evah!

Potter-maratoni sen kuin jatkuu. Nyt tämä osa kipusi suosikkilistan toiselle sijalle, jakaen sen Feeniksin killan kanssa. Taattua laatua!

Todella mukavaa kesäistä luettavaa, mutta valitettavasti kliseet kirjan loppupuolella tuppasivat vähentävän kirjan viihdearvoa silmissäni. Pidin silti.

Heather Demetrios: I'll Meet You There
Tämä kirja. Ihmiset. Tämä. Kirja. Kaikki meni niin oikein. Kaunista, yksinkertaisesti kaunista. (Bloggaus tulossa!)

6 kirjaa / 2594 sivua

Hyvää syksyä kaikille! :)

8 kommenttia:

 1. Oli mielenkiintoista lukea kokemuksistasi. Onnea opintoihin! Ja mukavia lukuhetkiä sekä opiskeluihin liittyvien että muiden kirjojen parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onnea tosiaan tarvitaan, etenkin kun alan tutkailla kurssikirjoja ja miten paljon pitää lyhyessä ajassa lukea :D Onneksi asia on kuitenkin juuri sitä mikä kiinnostaa niin opiskelu sujuu :)

   Poista
 2. Ihana kuulla, että opinnot maistuvat! (Voisin varastaa palasen motivaatiostasi :D) Kun jokin oikeasti kiinnostaa itseä niin opiskelu on lopulta helppoa.

  Minunkin lähisuvussani kamppaillaan tällä hetkellä syöpää vastaan, mutta näyttää tällä hetkellä ihan hyvältä. Voimia!

  Lainasin muuten Leviathanin kirjastosta hehkutuksesi perusteella, odotan innolla lukemista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä (ainakin toistaiseksi) maistuvat! :D Näin todellakin on. Mikäli tuon poliittisen hissan tähän lisäksi nyt vielä otan niin kyllähän sitä asiaa mielellään lukee, sillä se on niin älyttömän kiinnostavaa.

   Kiitos! Tämä uutinen oli kyllä isku vasten kasvoja. Kurjaa saada kolmas syöpöuutisen vuoden sisään :( Toivottavasti tästäkin selvittäisiin, vaikka vähän huonolta näyttää.

   Leviathan oli hyvä, mutta Behemoth on sitten aivan loistava :D Toivottavasti tykkäät! Minun pitäisi tuo Goliath piakkoin lukea loppuun, että saan kuitattua taas yhden trilogian loppuun luetuksi.

   Poista
 3. Voi, ikävä kuulla tuosta syöpätapauksesta :( Toivottavasti se osoittautuisi olevan rauhallinen tapaus.

  Ja yliopistomaailma on kyllä yksi kasa sotkua alkuun :D Olin ihan pihalla kaikesta alkuun, mutta ei siinä kauaa mene, kun sitä on jo edes jossain määrin hommat hallussa. Kannattaa nauttia ensimmäisistä yliopistovuosista, koska ne on huomattavasti stressittömämpiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaankin ja näyttää tilanne vähän huonolta. Kuukauden sisällä pitäisi tulla enemmän tietoa asiasta, mutta kyllähän sitä pahinta jo nyt pelkää :(

   Sellaista se todellakin on ollut :D Aivan valtavasti kaikkea tulee nyt heti niskaan että ihan hirvittää miten tämän kaiken saa jollain järkevällä tavalla pidettyä homman hallussa :D Mutta eiköhän se tästä! Pakko handlata ja tekemällä oppii!

   Poista
 4. Hii, tsemppiä opintoihin ja voimia kaikkiin koetuksiin! Minusta on ihan oikein ja kohtuullista, että välillä tekee muutakin kuin lukee ja bloggaa, niin hauskaa kuin se onkin! Nuorena pitää muutenkin pitää hauskaa. <3 Olen tosi onnellinen sun puolesta kun olet löytänyt porukan, jossa viihdyt. <3 Se ei ole mikään itsestäänselvyys, eikä varsinkaan enää myöhemmin elämässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Hauskaa tosiaan on ollut ja tulee olemaankin (huomenna kastajaiset :DD)! Olen innoissani tästä uudesta maailmasta enkä malta odottaa näitä tulevia vuosia, jotka saan viettää uusien kuvioiden ja ihmisten parissa :)

   Poista

Jaa mietteesi!