sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Ensimmäisten osien haaste 2

Mitä? Taas? Kyllä, taas. Pidin kesällä ja vielä syksylläkin hauskaa laittamalla lakkiaislahjakortit vinkumaan ja kartutin kirjakokoelmiani runsaasti. Lisää ensimmäisiä osia (ja vähän toisia ja kolmansiakin), jee! Listasta löytyy monia sellaisia teoksia, jotka ovat kiinnostaneet minua jo vaikka kuinka kauan ja ovat suorastaan kirkumalla vaatineet päästä luettaviksi. Olen monista näistä niin innoissani, etten malttaisi nahoissani pysyä :D

Listasta löytyy jälleen niitä vanhoja tuttuja YA -genrejä: dystopiaa, post-apokalyptiikkaa, fantasiaa, scifiä, paranormaalia romantiikkaa. Hyvänä uutena lisänä löytyy myös steampunkia, maagista realismia ja realistista romantiikkaa. Kirjojen sivuilta voimme odottaa ainakin vampyyreitä, zombeja, alieneita ja enkeleitä, palavaa romantiikkaa, juonittelua, julmia hirmuhallintoja ja vastarintaa. Olen varma, että tulen kokemaan vielä todella jännittäviä hetkiä tämän haasteen parissa!

Tällä kertaa luettavia kirjoja on jopa kolmekymmentä. Kuten edellisessäkin haasteessa, kirjat ovat englanninkielisiä. Muutama näistä kirjoista on ehditty jo kääntää suomeksi. Toivottavasti tämäkin haaste tuo lisää mielenkiintoisia tuttavuuksia kaikille ja innostaa lukemaan young adult -kirjallisuutta.

Haaste kattaa seuraavat kirjat:
Haaste aloitettu 20.10.2013
Luettuna 14/30

10 kommenttia:

 1. Kivalta kuulostaa! Tykkäsin paljon ekasta haasteesta jossa tuli esiin paljon mielenkiintoisia kirjoja. (Ja minulla oli lystiä lukiessani arvostelujasi surkeimmista tekeleistä). Onnea haasteeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen iloinen, että tämä herättää kiinnostusta edellisen haasteen tavoin! Toivottavasti tulee lystiä olemaan myös näiden uusien kirjojen parissa, millaisia arvosteluja niistä sitten kirjoitankaan :D Kiitos! :)

   Poista
 2. Tuo Theo Lawrencen kirjan suomennos odottaa lukemista. Incarceron on kirjastosta lainassa ja haluaisin niin ehtiä lukea sen pian, mutta en tiedä, milloin ehdin, koska en ole viime aikoina ehtinyt lukea kovinkaan paljon. Vampire Academyn olen lukenut ja listallasi on muitakin minua jo nyt kiinnostavia kirjoja. Kivaa, että jatkat tämän haasteen parissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Incarceron on yksi niistä kirjoista, joka on kiinnostanut minua jo todella kauan kiehtovan maailmansa takia ja toinen on tuo Vampire Academy, joka on sellainen vampyyrikirjojen esimerkkiteos. Tule sitten kertomaan, mitkä kirjat erityisesti kiinnostavat, kun ehdin niiden kohdalle :D

   Poista
 3. Tästä listasta olen lukenut vain kaksi kirjaa, mielenkiinnolla odottelen arvostelujasi :)

  Tuosta Soul Screamersistä; jos vain mahdollista suosittelen lukemaan prequel novellin (http://rachelvincent.com/MSTL.html). Itse luin sen aikoinaan ilmaiseksi kirjailijan nettisivulta, mutta nähtävästi nyt se täytyy ostaa. Luin prequelin ja 1.osan pari vuotta sitten ja pidin molemmista kovasti, tässä on ollut mielessä ajatus lukea ne uudestaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki nuo prequelit ja väliosat saavat minut puremaan hammasta, koska ne sisältävät usein kovin tärkeää tietoa sarjasta, mitä pääosissa ei välttämättä ole eikä niitä sitten saa melkein mistään! On turhauttavaa, kun kovinkaan usein ei julkaista sellaisia yhtenäisteoksia, johon on koottu useampi/kaikki prequelit ja väliosat samoihin kansiin. Tästä Soul Screamers -sarjasta on julkaistu kolme omnibusta, johon on sisällytetty pääosien lisäksi tuo mainitsemasi prequel ja kaikki väliosat. Nyt sitten pohdin, pitäisikö yksittäisten osien hankkimisen sijaan hommata vain nuo omnibukset, koska hinta on sama ja saisin enemmän tarinaa kokonaisuudessaan.

   Kivaa, että tämä herättää kiinnostusta! :D

   Poista
  2. Joo itsekin kävin hieman googlettelemassa enkä tiennytkään että noita "lisäosia" on noin monta! Kuinkahan tärkeitä juttuja on minultakin nyt jäänyt lukematta.. Tai no olen vasta lukenut 1.osan (toinen odottaa hyllyssä) niin ehkä en ole menettänyt paljoa.

   Mutta harmi kyllä ettei noita voinut heti aluksi voinut julkaista yhtenä pötkönä. Ainakin minusta tuo mainitsemani prequel on tärkeä juonen ymmärtämisen kannalta, tuntui enemmänkin 1.luvulta.

   Poista
  3. Aijai, saa nähdä miten tuon kanssa nyt sitten teen. Ehkä minun pitää vain lykätä tuon My Soul to Taken lukemista ja yksinkertaisesti hankkia ne omnibukset, etten missaisi paljon olennaisia asioita tarinasta. Kiitos että infosit minua tuon prequelin olennaisuudesta, etten ole sitten ihan hukassa juonen kanssa :D ihmeen vaikeaksi kyllä tehdään sarjan lukeminen kaikkine prequelineen ja väliosineen..

   Poista
 4. Näistä suurin osa ihan uusia tuttavuuksia minulle. Muutama näistä taitaakin mennä muistiin jos ne joskus lukulistallekin pääsisivät. :)

  Rick Yanceyn The 5th Wavea olenkin suomennoksena juuri lukemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, jos jotkut näistä ovat onnistuneet herättämään mielenkiinnon :D

   The 5th Waveen aion itsekin tarttua ihan piakkoin.

   Poista

Jaa mietteesi!