torstai 30. heinäkuuta 2015

Kolme kirjaa -haaste

Kirjaneito Kirjaneidon tornihuoneesta päätti ilahduttaa minua tällä blogeissa kiertäneellä haasteella, missä tarkoitus on esitellä kolme blogiaikoina luettua kirjaa, jotka haluaisi lukea uudelleen.

Olen sinänsä vähän huono lukemaan kirjoja useita kertoja uudelleen (muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta), sillä koen, että minulla on tyyliin miljoona lukematonta odottamassa ja haluaisin jossain vaiheessa saada tuon pinon luetuksi, joten käytän aikani niihin. Tähän haasteeseen en aio nimetä teoksia, jotka olen jo nyt useita kertoja lukenut (Troijan laulu, Potterit, Pendergastit), vaan esittelen sellaiset, joissa lukukertoja on yksi, mutta toinenkin houkuttelisi.

1. John Boyne: Kuudes mies
Tämä kirja kolahti todella kipeästi. Luin tämän talvella ja teos polki minut sellaiseen tunnekuoppaan, etten saanut siitä itseäni ylös muiden kirjojen pariin useampaan viikkoon. Luin viimeiset sivut töissä kahvitauolla ja minun täytyi paeta pieneen työnurkkaukseeni, etten olisi alkanut itkemään siinä ihmisten nähden. En hetkeen pystynyt tekemään muuta kuin tuijottamaan ilmeettömästi ikkunasta ja yrittää koota itseni selvitäkseni loppupäivästä. Kuudes mies on täysin minun kirjani ja se täytyi hankkia ihan omaan hyllyyn asti.

Suosikkitrilogioitani! Laini Taylorin kirjoitus on jotain niin kaunista, että voisin lukea sitä hamaan loppuun saakka. Olen haikaillut uusintaluvun perään viime kesästä, kun viimeisen osan luin. Tämä trilogia on sekä kielellisesti että kerronnallisesti yksi kauneimpia, mitä olen ikinä lukenut.
3. Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo
Luin tämän vasta viime syksynä ja rakastuin täysin. Ylpeys ja ennakkoluulo oli hauska ja oivaltava teos sekä rakkaustarina terävän ja nokkelan Elizabeth Bennetin ja ylpeän ja kopean herra Darcyn välillä. Minulla oli ennen tätä teosta täysin väärä käsitys Austenin kirjoista (joskus lukiossa saamastani hieman huonommasta lukukokemuksesta johtuen), joten sain yllättyä iloisesti, millaisesta tarina oikeasti oli kyse. Tämän lukisin niin mielelläni uudestaan!


Haaste on taitanut kiertää jo vähän kaikkialla, mutta yritin etsiä niitä, jotka eivät ainakaan vielä tätä ole tehneet. Nakkaan haasteen seuraaville henkilöille:

8 kommenttia:

 1. Otettiin näköjään kummatkin osaa haasteeseen minuutin erolla. :D Ylpeys ja ennakkoluulo oli harkinnassa minunkin listaani, mutta jäi lopulta pois, vaikka kyllä sillekin pitäisi antaa uusi mahdollisuus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään :D Y&E oli minulle niin iloinen yllätys, että kovasti sen uudelleen haluaisin lukea. Ja varmasti vielä luenkin :D

   Poista
 2. Kuudetta miestä on kehuttu, ja se taitaa olla aarre. Ylpeys ja ennakkoluulo ansaitsi toisen lukukerran, totta tosiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Kuudetta miestä kovasti! Kolahti minuun todella lujasti :)

   Poista
 3. Ylpeys ja ennakkoluulo pitäisi minunkin lukea uudestaan! Edellinen kerta oli joskus ennen blogiaikoja ja olen sen jälkeen todella rakastunut Austeniin joten uusintakierros olisi takuulla antoisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylpeys ja ennakkoluulo on niin ihana! Olen iloinen, että vihdoin siihenkin tartuin ja aloitin uudelleen Austenin kanssa :D Pitää tässä jossain vaiheessa jatkaa taas Austenin parissa.

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Laini Taylorin Karou, savun tytär tulee minunkin lukea uudestaan palauttaakseni tapahtumat mieleen ennen kuin tartun toiseen osaan. Ylpeys ja ennakkoluulokin täytynee myös lukea sivistyksen kannalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä! :) Minua jäi vähän harmittamaan, etten viime kesänä lukenut kahta ensimmäistä osaa uudelleen ennen kuin kolmanteen osaan siirryin... Mutta aion varmasti joskus trilogian maratoonata uudelleenn! Ylpeys ja ennakkoluulo kannattaa ehdottomasti lukea! Aivan ihana klassikko :D

   Poista

Jaa mietteesi!