perjantai 17. heinäkuuta 2015

Dream Boy - Mary Crockett & Madelyn Rosenberg

Nimi: Dream Boy
Kirjailija: Mary Crockett & Madelyn Rosenberg
Kustantaja: Sourcebooks Fire
Julkaisuvuosi: 2014
Sivuja: 327 englanninkielisessä e-kirjassa
Luettavaksi: Omasta hyllystä
Tähdet: ★★☆☆☆

Juonikuvaus: Annabelle Manning feels like she’s doing time at her high school in Chilton, Virginia. She has her friends at her lunchtime table of nobodies. What she doesn’t have are possibilities. Or a date for Homecoming. Things get more interesting at night, when she spends time with the boy of her dreams. But the blue-eyed boy with the fairytale smile is just that—a dream. Until the Friday afternoon he walks into her chemistry class.
      One of friends suspects he’s an alien. Another is pretty sure it’s all one big case of deja vu. While Annabelle doesn’t know what to think, she’s willing to believe that the charming Martin Zirkle may just be her dream come true. But as Annabelle discovers the truth behind dreams—where they come from and what they mean—she is forced to face a dark reality she had not expected. More than just Martin has arrived in Chilton. As Annabelle learns, if dreams can come true, so can nightmares.

Ajatukseni: Olen täyden muuttokaaoksen keskellä täällä ja siksi blogi on ollut hiljainen. Pahoittelen! Muutan sunnuntaina 600 kilsaa etelämpään ja maanantaina pitää mennä Ikeaan ja niin edelleen. Paljon hommaa vielä edessä...

Tiesitkö, että unessa näkemäsi henkilö on sellainen, jonka olet nähnyt myös valveilla ollessasi? Näemme elämämme aikana kymmeniä tuhansia kasvoja ja vaikka emme aktiivisesti niitä muistaisikaan, ne jäävät alitajuntaamme ja josta ne sitten heijastuvat uniimme. Alitajunta ei rakenna henkilöitä täysin tyhjistä. Viehättävä ajatus, eikö vain.

Annabelle uneksii joka yö omasta prinssistään, jonka kanssa seikkailee unimaailmassa tehden kaikkea, mikä ei ole tosielämässä mahdollista. Josh pitää Annabelleä kauniina ja on kiinnostunut hänestä, mutta todellisuudessa Annabelle on ulkopuolinen sosiaalisessa elämässä ja omaa vain pari ystävää, joista lähin on lapsuudenystävä Will. Eräänä päivänä Annabellen maailma mullistuu, kun Josh hänen unistaan ilmestyy hänen kouluunsa käyttäen nimeä Martin Zirkle. Samaan aikaan omituiset painajaiset alkavat vainota häntä eikä Annabelle enää tiedä, kehen tai mihin luottaa.

Tämänkin kirjan lukeminen oli vain hetken mielijohteen päätös. Luen e-kirjoja silloin kun fyysisten kirjojen lukeminen jumittaa, mutta haluan kuitenkin lukea jotain. Silloin valitsen jonkun e-kirjan, jonka lukee tyyliin yhdessä yössä. Näin myös Dream Boyn kanssa, vaikka en tätä nyt varsinaisesti aikonut lukea. No jaa, onpahan taas yksi e-kirja vähemmän pinossa odottamassa.

Dream Boy oli aika typerä kirja, näin rehellinen ollakseni. Kliseinen, täynnä turhaa, huokauksenomaista teinidraamaa ja jälleen kerran laiska über komea, ”täydellinen” jätkä. Unifantasiat ovat kyllä ihan mielenkiintoisia, mutta tämä ei nyt tehnyt minuun mitään suurta vaikutusta. Luin kirjan nopeasti aivot narikkaan -fiiliksellä todeten lopussa, että unholaan pidemmällä juoksulla tämä kirja jää.

Tiettyjä ihan taitavasti kirjoitettuja kohtauksia tarinassa löytyi. Erityisesti painajaisosuudet olivat hyvin vaikuttavia ja onnistuineita hakiessaan sitä pientä kauhun vivahdetta juuri oikeilla hetkillä. Muista osuuksista en sitten saanutkaan hirveästi mitään irti. No mutta hei, jos ei mitään muuta sitten niin ainakin kaunis kansi kirjalla on. Se on se myös joka veti minua puoleensa joskus talvella kun kirjan ilmaiseksi Amazonilta latasin.

Eipä minulla mitään sanottavaa tästä kirjasta ollut, halusin vain ilmaista näin olevani hengissä ja päivitellä vähän taas blogia. Ei siis kyse ole mistään blogin hylkäyksestä, vaan ihan vain muuttokaaoksesta ja -stressistä. Onneksi parin päivän päästä homma helpottaa ja voin ottaa iisimmin. Odotan sitä että voin vain lojua tekemättä mitään ilman painetta jostain hommasta joka täytyy hoitaa hetimmiten... Odotan myös sitä että voin ihan vain nukkua... lukea... ja katsoa Serranon perhettä.

Kuulemme seuraavan kerran siis todnäk 22. päivä tai vähän sen jälkeen, kunhan saan netin käyttöön uudessa kotisatamassani. Seuraavat postaukset tulevat käsittelemään paria todella hyvää kirjaa, jotka olen tässä heinäkuun aikana ehtinyt lukemaan. Stay tuned!

Lukunäyte: Chapter 1
Like… homecoming,” I said, remembering last year when Daniel Kowalski spent half the night looking at other girls’ butts and half the next morning telling me I was delusional. ”If neither one of us is seeing anybody by then, we go to homecoming.”
      ”That’s like, what… ten days from now? I think I’ll still be free.”
      I tapped out G-O-O-D in Morse code on his knee.
      A-N-Y-T-I-M-E he tapped back.
      It was something we’d learned during our secret agent phase. I like to think of it as “pre-texting.”
      Will grinned down at me. There were times his eyes seemed to say things without him saying them out loud. And right now was one of those times. But I wasn’t totally sure what he wasn’t saying. It was almost like in his mind, he was just saying my name. Annabelle.
      ”Anyway, I’m just asking you as, you know, as friends. Like this,” I said, feeling my mouth go dry.
      ”Of course,” he said.
      It looked like poor Will was going to have to wear a tie instead of a T-shirt. Because the chances of me dating someone else by homecoming were less than slim.
      There was Josh, of course. Only there wasn’t. Because he wasn’t just out of my league. He was out of my universe.
      On paper – or papyrus or bone or whatever – it might seem like he was the perfect guy to whisk me away for a fairy-tale homecoming. But Will had one slight edge that made him the more viable candidate: Will was a real person. And Josh?
      Josh was a dream.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa mietteesi!