lauantai 28. helmikuuta 2015

Tammi-helmikuun kooste

Nyt on ensimmäisen koostepostauksen aika! Pidän siis aikaisemmin tekemäni lupauksen alkaa tehdä kahden kuukauden välein postauksen, jossa kerron lyhyesti, mitä olen lukenut, tehnyt ja vastaavaa – tiedättehän, kuulumisia.

Tammikuu oli minulle melkoisen vaikea lukukuukausi. Hyvin vuosi alkoi, mutta sitten tuli luettua John Boynen Kuudes mies, joka nakkasi minut todella syvään lukujumiin. Kirja suorastaan polki fiiliksiani mutaiseen pohjaan, sillä se iski minuun niin lujaa ja sydämeni särkyi täysin. Siitä kesti pari viikkoa ennen kuin sain seuraavan kirjan loppuun.

Tammikuussa vietin myös sekä blogin että omia synttäreitä. Tarinoiden syvyydet täytti kaksi vuotta ja minä hurjat kaksikymmentäyksi. Järjestin synttäreiden kunniaksi arvonnankin.

Tammikuussa luettua:

3 kirjaa / 966 sivua

Maailmanmatkaajien tuliainen + tähtipurkki
Sitten koitti helmikuu. Kun olin viimein päässyt lukujumista yli, sain taas uutta puhtia lukemiseen. Osallistuin myös ystävänpäivän lukumaratoniin, jonka aikana luin jotain yli 450 sivua. Esittelin helmikuussa myös uuden projektini, eli paperitähtien taittelun lukemieni kirjojen mukaan. Luin kuun aikana ensin viisi kirjaa, kunnes ihan kuun viimeisenä päivänä (tänään) luin vielä neljä keskeneräistä kirjaa loppuun. Tänään ehdin lukea yhtä paljon mitä maratoonin aikana, mikä yllätti sillä se ei ollut aikomukseni. Mutta olen iloinen, että nyt on neljä keskeneräistä kirjaa vähemmän!

Helmikuussa luettua:

9 kirjaa / 3094 sivua

Tammi-helmikuun saldo yhteen: 12 kirjaa / 4065 sivua!

Lukemani kirjat paperitähtinä.
Olen sinänsä ihan tyytyväinen tuohon määrään. Minulla on ollut paljon tekemistä näinä kahtena kuukautena ja kun nakkaa mukaan vielä kahden viikon lukujumin niin olen jopa yllättynyt, että ehdin edes tuon verran lukea. Seuraavatkin kuukaudet tulevat olemaan kiireisiä, joten saa nähdä miten paljon ennen kesää ehdin edes lukemaan. Kesällä taasen... Ajatuskin jo hykerryttää :D

Tein kuun aikana myös kaksi kirjaostospostausta, toisen tammikuussa ja toisen helmikuussa. Olen myös hieman tyhjennellyn omaa hyllyäni myymällä kaverille muutamia kirjoja sekä käynyt viemässä kirjaston kierrätyshyllyyn niitä myös. Toisaalta noita kirjoja on tullut kahden kuukauden aikana ainakin kaksinkertainen määrä takaisin, että eipä se hylly hirveästi tyhjentynyt. Mutta ei se mitään, täysi hylly hivelee silmiä!

Eipä kai minulla mitään muuta sanottavaa ole. Kuudesosa vuodesta 2015 on jo eletty ja olen edelleen ihan hämilläni, että kahdeksalta aamulla on ulkona valoisaa. Talvi meni aivan älyttömän nopeasti ohi! Nyt sitten vain kevättä ja kesää odottelemaan.

Kuinka teillä muilla sujui lukeminen tammi-helmikuussa? Ehditkö lukea paljon vai veikö kiireet ja muu tekeminen enemmän aikaa?

4 kommenttia:

 1. Kiva, että rupesit tekemään näitä kooste postauksia, sillä ainakin ite pidän näistä paljon :). Hankin tuon hehkuttamasi Duff:in kindlestä ja kunhan tämä lukujumi alkaa hellittää niin tartun siihen. Odotan enemmän kuin innoissaan postaustasi Fight Club:ista. Tekis niin mieli lukea se itse.. Mitä veikkaat olisko se englanniksi liian vaikea kirja?.. No jos ei muuta niin voinhan mä aina kattoa sen leffan uudelleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuli kyllä sellainen olo, että oli ihan hyvä idea alkaa noita tekemään, sillä pääsee kelaamaan mitä on tullut luettua ja tehtyä :) The DUFF oli kyllä mielestäni todella vaikuttava kirja. Jännä kuulla mielipiteesi siitä :D Meikä luulee, että englanniksi Fight Club saattaisi olla melkoinen sekametelisoppa. Meinaan, että Palahniukin kirjoitustyyli on vähintäänkin omalaatuista ja jotenkin todella aseista riisuvaa, että englanniksi saattaisi olla melkoinen työ sitä läpi lukea. Mutta kannattaa ehkä antaa sille mahdollisuus :) Meinasin huomenna muuten elokuvan katsoa! Jännittää jo, sillä traileri oli ihan kuin kirja ja Brad Pitt tasan Tyler Durden!

   Poista
 2. Todella hyvä saldo kaikkien muiden puuhien ja lukujumin keskellä! :) Ja voi että nuo paperitähdet ovat söpöjä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä ihan tyytyväinen mitä ehdin lukea. Kaikennäköistä on ollut meneillään niin on jopa yllättävää, että ehdin tuon verran lukemaan. Noiden tähtien tekeminen on niin piristävää :D On kiva pitää tilastoa lukemasta noin vähän eri tavalla kuin esim. Goodreadsissä vain päivitellä!

   Poista

Jaa mietteesi!