perjantai 13. helmikuuta 2015

Operaatio Paperitähdet

Minulla oli tänään töissä todella luova viisiminuuttinen. Väsytti niin paljon etten jaksanut keskittyä ollenkaan tekemisiini, joten päätin ottaa viiden minuutin lakisääteisen virkistystauon ja askarrella hieman. Tässä on päivän tuotokseni:

Askartelu pitää mielen virkeänä! :)

Päädyin taittelemaan ”3D”-tähtiä. Tein näitä joskus pienenä askarrellessani avaruusaiheisia piirustuksia ja viime vuonna opetin ala-asetellaisille näiden teon kuvistunneilla. Näiden väkertäminen on hauskaa.

Samalla keksin idean: taittelen yhden tähden aina jokaista tänä vuonna lukemaani kirjaa kohden, väreittäin aina kirjalle antamieni tähtien mukaan. Kerään tähdet purkkiin ja vuoden lopussa voin sitten nähdä, miten paljon olen lukenut ja mistä olen tykännyt värikkäiden tähtien muodossa.

Vihreä = 5 tähteä (ja 4½ tähteä)
Oranssi = 4 tähteä (ja 3½ tähteä)
Violetti = 3 tähteä (ja 2½ tähteä)
Sininen = 2 tähteä (ja 1½ tähteä)
Vaaleanpunainen = 1 tähti (½ tähteä)
Valkoinen = 0 tähteä

Ajattelin myös, että voisin alkaa kahden kuukauden välein tekemään sellaisia wrap up -postauksia, joissa kerron lukemistani kirjoista noiden kuukausien ajalta ja tulevien parin kuukauden lukusuunnitelmista. Olen meinannut aloittaa näiden wrap uppien postaamisen jo aika kauan, mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä niitä :D Joten tämän kuun lopussa voisi aloittaa!

Operaatio Paperitähdet.

6 kommenttia:

 1. Toi väsymys on tarttuvaa. Itse nukahdin tänään kirjaston sohvalle ja nukuin siinä yli puolituntia kunnes tuttu kirjastotäti härätti minut..Onneksi oli tuttu kyseessä, olis muuten saattanut hieman hävettää :D. Tuo tähti idea kuulostaa kivalta ja myös toi Wrap Up idea kuulostaa hyvältä :) Itse ainakin pidän vastaavista postauksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi ei :D Minäkin olen kerran nukahtanut kirjastoon, mutta hedin säpsähtää hereille omia aikojani ennen kuin kukaan huomasi :> Ajattelin tosiaan tehdä jotain piristävää ja tähtien taittleu luettujen kirjojen mukaan tuntui hyvältä idealta. Lisäksi wrap upit ovat aina niin kivoja postauksia niin olisi hauska tehdä niitä itsekin :)

   Poista
 2. Tosi hauska idea! :) Ja koontipostaukset ovat oikein jees. Sekä itselle että muille bloggaajille. Hyvä tapa koota ajatuksia ja fiiliksiä.

  Jännä juttu, minuakin on väsyttänyt tänään aivan hirveästi. Ja vähän sellaista yleisen sähläyksen ilmapiiriä sekä minulla että kämppiksilläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Samaa mieltä! On pitänyt jo kauan tehdä noita, mutta en ole saanut vain aikaiseksi... mutta nyt aloitan :D

   Ehkä eilinen oli joku valtakunnallinen väsymyksen päivä. Tai sitten vain perus perjantai 13. päivä ;)

   Poista
 3. Jee sekä tähdille että koontipostauksile! :)

  VastaaPoista

Jaa mietteesi!