torstai 26. helmikuuta 2015

Kirjashoppailua helmikuun ajalta

Maanantai oli loistava päivä aamusta iltaan. Aloitin viimeisen työviikon, kävin elokuvissa ja kirjakaupassa. Shoppailureissun jälkeen liukastelin vielä isäni luokse kahville enkä edes kaatunut kertaakaan paria lähellä piti -tilannetta lukuun ottamatta. Kotona minua vastaan tuli eräs pieni hellyydenkipeä karvapallero, joka seurasi kehräten ja naukuen minua koko loppuillan vielä nukkuenkin kyljessäni kiinni. Loistava päivä siis kaiken kaikkiaan!

Olin odottanut The Imitation Gamen ilmestymistä koko syksyn ja nyt vihdoin maanantaina pääsin sen katsomaan. Olin seurassa me, myself and I, koska ketään kaveria ei kiinnostanut lähteä katsomaan elämäkerrallista tarinaa miehestä, Alan Turingista, joka oli suuressa roolissa ratkaisemassa toisen maailmansodan aikaan natsien Enigma-salauslaitteen koodijärjestelmää.

Aivan mahtava elokuva. Yksinkertaisesti upea. Istuin koko elokuvan ajan täysin liikkumatta ja uppoutuneena tarinaan. Jos mietitte, minkä elokuvan menisitte seuraavaksi katsomaan, valitkaa The Imitation Game. Ehdottomasti näkemisen arvoinen, mikäli yhtään kiinnostaa toinen maailmansota, Enigma, Alan Turingin elämä tai ylipäätään erittäin hienosti toteutetti draama. Minulta elokuva saa täydet viisi tähteä.

Seuraavaksi suuntasin Suomalaiseen kirjakauppaan ja kävelin ulos mukanani kassillinen kirjoja. Kävin paikan päällä koska sain kymmenen euron alekupongin viime vuonna kertyneistä ostoksista. Alun perin suunnittelin, että säästän sen toukokuussa ilmestyvään Anthony Doerrin kirjaan Kaikki se valo jota emme näe (käännös on niin tönkkö...), mutta koska kuponki vanheni jo maaliskuun lopussa, päätin käyttää sen samantien.

Oikeasti en edes muista milloin viimeksi olen ostanut noin monta suomenkielistä kirjaa ja vieläpä ihan kirjakaupasta. Molemmissa tapauksissa kirjat ovat niin kalliita, että hommailen ne mieluummin englanniksi nettikirjakaupoista. Mutta tällä kertaa olin yhtä kirjaa sekä viikontakaista nettitilausta menossa hakemaan, kun silmiini osui komea kirjapino punaisin alelappusin, veti se minua puoleensa magneetin lailla. Kaivelin siitä läjästä muutaman mieluisan mukaani.


Helmikuun saalis koko komeudessaan!

Historiaa ja murhamysteeriä:


Matka mysteerien maailmaan: Historian arvoitukset
Olen todella halunnut tämän kirjan jo useamman kuukauden. Tällaisia tietokirjoja on niin mielenkiintoista lukea ja hankkisin näitä mielelläni lisääkin, mutta valitettavasti nämä ovat normaalisti todella kalliita. Käytin tähän sen kympin alennuskupongin, joten sain kirjan puolella normaalista, eli hintaan 9,90. Olen mielissäni, että nyt vihdoin tämän hankin!

Robert Galbraith: Käen kutsu
Robert Galbraith AKA you-know-who. En ole lukenut Rowlingilta mitään muuta kuin Harry Potterit (luonnollisesti) ja niinkin paljon kuin Pottereita rakastankin, en ole nostanut sormeakaan yrittääkseni lukea häneltä mitään muuta. Paikka vapaana löytyy kyllä hyllystäni (ostin sen viime kesänä vitosella kirjakaupan alennuksesta mökillä ollessani), mutta en ole edes yrittänyt sitä vielä lukea. Käen kutsu vaikuttaa kuitenkin kiinnostavalta dekkarilta, joten toivottavasti lähiaikoina tähänkin ehdin.

Madeline Miller: Akhilleen laulu
Antiikki on historian ajanjaksoista yksi suosikeistani ja aivan erityisesti minua kiinnostaa Troijan sota. Colleen McCulloughin Troijan laulu on edelleen yksi lempikirjani ja Homeroksen Iliaan lukeminenkin lukion ykkösellä oli kyllä sen työn arvoista. Joten Madeline Millerin Akhilleen laulu olikin siis oikein sopiva lisä tähän jatkeeksi.

Jukka M. Heikkilä: Augustinuksen kisat
Sama syy kuin ylempänä, mutta tällä kertaa olemme Roomassa gladiaattorien aikaan. On mielenkiintoista nähdä, miten suomalainen kirjailija käsittelee tuon aiheen. Lisäksi kansi on minun silmääni jotenkin niin huvittavan ja typerän näköinen, etten osannut jättää sitä jälkeenkään.

~ ~ ~ ~ ~

Kolme kirjaa viidellätoista eurolla + pari randomia:


Cecilia Ahern: Tapaaminen elämän kanssa
Tämän tarjouksen kirjat tein edellisviikolla netin kautta ja päätin kerrankin valita jotain erilaista tavalliseen. Cecilia Ahern ei ole koskaan kiinnostanut minua, mutta tällä kertaa ajattelin repäistä, koska miksipäs ei. Olen kuullut, että Ahernin kirjat vaativat nenäliinapakettia käden ulottuvilla, joten on jännä nähdä mitä mieltä tästäkin olen.

Raisa Porrasmaa: Japani pintaa syvemmältä
Japanilainen kulttuuri on mielenkiintoinen ja kauhuelokuvat aivan huippuja (Ringu!). Oikeasti vannon että aasialaiset tekevät parasta kauhua ikinä! Olisin alun perin halunnut Kiinan kadonneet tyttäret, mutta se oli ehtinyt loppumaan varastosta. Päätin kuitenkin pidättäytyä päätöksessä hankkia jotain muutakin kuin fiktiota ja arvoin Lauri Törnin elämäkerran sekä tämän kirjan väliltä päätyen lopulta tähän. Törnin elämäkerran voin lainata joskus vaikka sitten äidiltäni.

George Orwell: Vuonna 1984
Minua melkein hävettää, etten edelleenkään ole Orwellia lukeanut, joten eiköhän se ole viimeinkin aika korjata tämä ammottava aukko sekä kirjallisessa että dystopisessa sivistyksessä. Olen täysin vakuuttunut, että Vuonna 1984 tulee järistelemään pientä mieltäni joten innolla ja mielenkiinnolla kirjan lukemista odotan!

Alexandre Dumas: The Count of Monte Cristo
Jee, lisää klassikoita (vaikka tänä vuonna en vielä ensimmäistäkään ole niistä aikomistani lukenut)! Kirja on kuitenkin samaa sarjaa mitä Kreikasta ostamani kappaleet sekä uusi kiva lisäys Dumas'n ”kokoelmaani”. Hintaa kirjalla oli 3,95.

Lisa Genova: Edelleen Alice
Tämä kirja vaikuttaa niin hienolta ja koskettavalta ja elokuvakin ehdottomasti näkemisen arvoiselta. En ole ennen lukenut alzheimerintautia käsitteleviä kirjoja, joten kerta se on ensimmäinenkin. Tämä polttelee koko pinosta kaikkein eniten, joten tartun tähän varmaan seuraavaksi saatuani ensin loppuun pari keskeneräistä. Tämä piti ihan erikseen vielä keskiviikkona hakea, sillä katumus iski jätettyäni sen maanantaina hyllyyn enkä saanut kirjaa ollenkaan mielestäni. Edelleen Alicen sain ilmaiseksi pokkaripassin täytyttyä.

~ ~ ~ ~ ~

Adlibriksestä kuun alussa hankittua:


Courtney Summers: This Is Not a Test (This Is Not a Test, #1)
Tämä kirja on jäänyt muutaman vuoden takaa mieleeni eräästä arvostelusta, missä tätä kuvaillaan aivan erityisen hyväksi zombikirjaksi. Kyseessä on kuulemma apokalypsiä enemmän tutkimusmatkasta ihmisyyteen (mitä tämä lie tarkoittaakaan), mikä kyllä kuulostaa sanottuna hyvältä. Zombit ovat ehkä vähiten kiinnostavia kauhuhahmoja, koska ainakin kaikki elokuvat tuntuvat toistavan samaa kaavaa ja veri ja suolenpätkät menettävät hohtonsa hyvin nopeasti. The Walking Dead on tosin poikkeus tässä laumassa. Aivan loistava sarja.

Sarah J. Maas: Crown of Midnight (Throne of Glass, #2)
Minun ja Throne of Glassin yhteinen polku ei ollutkaan ihan niin sulava mitä odotin, mutta minulla on kuitenkin paljon uskoa jatko-osien suhteen. Eihän se kaikki hypetys nimittäin voi olla tyhjästä tullut, eihän? Sanoin, että tarina muuttuu ensimmäisen osan jälkeen ihan varmasti paljon omaperäisemmäksi ja sitä myös odotan.

Morgan Matson: Second Chance Summer
Jotain jotain isä sairastunut jotain jotain kesä lapsuudenmaisemissa jotain jotain kasvutarina höystettynä parisuhde- sekä ystävyyssuhdedraamalla. Morgan Matson on tällä hetkellä kovassa nosteessa Since You've Been Gone -kirjallaan ja muun muassa BookTubessa siitä ollaan kovasti puhuttu ja kehuttu. Minä meinasin kuitenkin tutustua kirjailijan tuotantoon aloittamalla tästä kirjasta, onhan sillä nimittäin todella sievä värimaailmakin kannessa.

~ ~ ~ ~ ~

Tässä oli siis hankintani kokonaisuudessaan. Koko läjään meni about neljäkymppiä, minkä katson olevan yllättävän vähän ottaen huomioon kirjojen määrän (12 kpl!). Helmikuu on ollut todella antoista kirjakuu alennusten ansiosta!

Tein myös hieman remonttia omassa hyllyssäni ja karsin pois sellaisia kirjoja, joita en halua pitää. Myin muutaman kaverille ja kävin dumppaamassa pari ”turhaketta” kirjaston kierrätyshyllyyn ilahduttamaan seuraavaa löytäjää. Minulta löytyy vielä kuitenkin aika paljon sellaisia kirjoja, joista en tiedä mitä niiden kanssa teen. Pitää tässä kevään aikana kaavailla jotain niiden suhteen.

Mitenkäs teillä muilla? Onko tullut shoppailtua kirjakauppojen puolella?

20 kommenttia:

 1. Aikamoinen kokoelma! Itse olen yrittänyt vältellä alemyyntejä, enkä olekaan ostanut muuta kuin yhden kirjan kirpparilta parin euron hintaan. Siskolleni tosin olin välikätenä ja ostin Silkkiäistoukan, hän kun piti kovasti tuosta Käen kutsusta. Mitään en ole lukenut noista kirjoista, mutta varsinkin tuo Vuonna 1984 kuumottelee kyllä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, noita kirjoja tuohon pinoon latoessani tuli tosiaan miettittyä, että aikamoinen läjä on tullut hankittua :D Seuraavan kerran käyn kirjakaupassa sitten varmaan kesällä, etten kävele ulos samanlainen kassi kädessä mitä maanantaina. Mutta olen kyllä tyytyväinen kaikkiin noihin, sillä useampi (Vuonna 1984, Edelleen Alice) ovat kiinnostaneet jo pidemmän aikaa ja haluan ne lukea.

   Poista
 2. Hirmusen kasan kirjoja oot taas haalinut! Suosittelen tarttumaan pikemmiten Orwelliin sillä ainakin itse pidin siitä kirjasta paljon. Jos kindleä (sieltä on tullut ostettua ihan liikaakin) ei lasketa niin itse en ole tämän kuukauden aikana ostanut kirjan kirjaa.

  Tuo Kaikki se valo jota emme näe on tällä hetkellä ehkä kaikista odottamistani suomennoksista se jota odotan eniten sillä kaverini hehkutti sitä alkuperäistä kirjaa maasta taivaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo "hieman" innostuin :D Mutta raaskin sentään monta jättää jälkeen, mistä olen ylpeä! Minäkin niin odotan tuota Doerrin kirjaa! Olen haikaillut sen perään jo viime vuodesta kun Goodreadsissä valittiin vuoden parhaita kirjoja. Heti kun se ilmestyy niin ampaisen kauppaan sen hakemaan!

   Poista
 3. Mainio saalis! Näitä on paljon :D

  Vuonna 1984 on maailman masentavin kirja, joten lue se kun haluat tuntea olosi toivottomaksi. Dumas taas kun sinulla on paljon aikaa ja jaksat rönsyilevää juonta. Morgan Matsonin kirjat kiinnostavat minuakin, odotan innolla mielipidettäsi tuosta Second Chance Summerista.

  Minä olin tiistaina Helsingissä ja se Akateemisen vierailu päättyi niin kuin odotinkin, eli minä lähdin iloisena, Akateeminen oli iloinen, mutta kukkaro ei :D Juttelen ostoksistani tarkemmin synttäreiden jälkeen, sillä tiedän saavani ainakin pari kirjaa lahjaksi joten teen yhteispostauksen kaikista kirjoista sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts ja jes, Orwell kuulostaa juuri niin minun kirjailijaltani! ;) Lisäksi monet ovat sanoneet, että se heijastaa täydellisesti nykymaailmassa muutaman valtion meininkiä joten odotan todella mielenkiinnolla, miten analysoin lukemaani. Ajattelin, että jos Second Chance Summer on hyvä niin luen seuraavaksi Since You've Been Gonen. Molempia ollaan kyllä niin kovasti kehuttu, että olen aika varma tulevani pitämään niistä.

   Minäkin olen varma, että Suomalainen lauloi hoosiannaa kun kävelin ulos sieltä ja lompakko oli hieman kevyempi :D Odottelen postaustasi mielenkiinnolla!

   Poista
 4. Ihan kivasti oot kyllä kirjoja löytänyt:)) Itsellenikin on tullut haalittua tässä kuussa jo melkoinen kasa kirjoja, viime viikolla Infosta, kun kaikki kirjakellarin kirjat (sieltä löytyy vanhempia kirjoja) maksoivat euron ja kirjastossa oli kirjakassi kahdella eurolla tarjous, joten kirjahylly pursuaa taas tällä hetkellä ulos uomeistaan.. -ei puhuta siitä vyötärön korkuisesta pinosta hyllyn vieressä- Onnea hienoista löydöistäsi:)) Ja noista minulle ei ole tuttuja kuin Historian arvoitukset, olen sen osittain lukenut ja on kyllä todella mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli tosiaan kyllä kaikenlaista mielenkiintoista haalittua tässä kuussa :) Huomasin tänään, että sinullakin on blogi! Kivaa, että kirjablogeja syntyy lisää, sillä enemmän lukijoita --> enemmän kirjaesittelyjä --> enemmän mielenkiintoisia lukuvinkkejä! Tee ihmeessä sinäkin esittely uusimmista hankinnoistasi, sillä niitä on mukava lukea :)

   Tuo Historian arvoitukset oli minun kohdallani pakkohankinta, sillä tykkään lukea tuollaisia tietokirjoja kiinnostavista aiheista. Minulta löytyy muutama jo ennestään, mutta noiden kohdalla minusta tuntuu ettei niitä voi olla liikaa. Jos olisin rikas niin hankkisin noita reilusti enemmän :D

   Poista
 5. Hyvältä näyttää! Orwellia yritin ensin englanniksi ja sitten suomeksi ja sitten uudestaan suomeksi vähän nätimmällä kannella, mutta kun ei lähde, niin ei lähde. En ole yhtään sinut Orwellin kirjoitustyylin kanssa ja tympiinnyin todella nopeasti koko kirjaan. Vielä joskus pusken sen läpi, eihän se ole edes paksukaan!

  Miten olisi kimppaluku tuosta Edelleen Alicesta, ellet ehtinyt jo lukemaan sitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Orwellin kirjat ovat kiinnostaneet minua jo pitkään ja olen varma, että Vuonna 1984 tulee olemaan minulle hyvin erityinen lukukokemus. Pari ihmistä on minulle vinkannut, että "owelliamainen" valtiomalli ei ole ollenkaan mistään mahdottomimmasta päästä ja sellaisia enemmän tai vähemmän on jo olemassa. Tämän vuoksi kirja kuumottelee aivan erityisen paljon, sillä sellaiset dystopioiden heijastukset tosimaailmaan ovat minusta äärimmäisen kiinnostavia.

   Kimppaluku kuulostaa hyvältä! Sopisiko vaikka ensi viikon alkuun (ma-ke) kirjan aloittaminen?

   Poista
  2. Käy! Voisin napata sen matkalukemiseksi jo heti maanantaina. :)

   Täytynee koettaa vielä uudemman kerran tuota Orwellia, josko se vielä lähtisi! <3

   Poista
  3. Hienoa! Lukaisen tänä viikonloppuna pari keskeneräistä loppuun ja aloitan sitten heti alkuviikosta Edelleen Alicen! :)

   Voidaan ottaa Orwell-kimppaluku myös joskus, kunhan siihen asti ehditään lukupinossa :D

   Poista
 6. Ihana tuo Edelleen Alice, minun lempparikirjojani. Julianne Moore on varmasti ihan huikea siinä roolissa :)
  En ole ostanut yhtään kirjaa helmikuussa, hm... pitäisi piipahtaa kirpparilla :)
  Olen niin kirjastoihmisiä, rakastan kirjastoja ja kirjojen katselua kirjastossa, lukusalissa istumista ja lukukirjojen lukemista lukusalissa... ihmisten seuraamista...toisinaan lukusalissa nukkuu laitapuolen kulkija, mutta ei se minua haittaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelleen Alice vaikuttaa niin hienota kirjalta, että se täytyy kyllä lukea hetimmiten! Myös elokuvan suunnittelin meneväni katsomaan.

   Minäkin pidän kirjastoista aivan valtavasti, mutta tällä hetkellä tuntuu että olen kalunnut kymmenessä vuodessä Oulun valikoiman aika hyvin läpi. Minä en osaa lukea päivällä tai kirjastossa, vaan enemmän minulla on tapana lukea myöhään illalla ja keskellä yötä kun on ihan hiljaista ja saan rauhassa syventyä lukemaani. Olen yöeläjä :D

   Poista
 7. Suosittelen kyllä lukemaan tuon Käen Kutsun, koska luin sen itse vasta hiljattain englanniksi ja annoin sille neljä tähteä goodreadsin arvostelussa :D

  Ja tämä saattaa kuulostaa todella hullulta, mutta itsellä on iso kasa kirjoja mitkä on ollut tarkoitus viedä ihan lahjoitukseen lähetystorille ja minulla olisi siellä tuo Kiinan kadonneet tyttäret pokkari kerran läpi luettuna eli jos vain uskallat osoitetietosi jtn kauttaa antaa niin voin sen sinulle ilman mtn kuluja lähettää.^^

  Itselläni ei ole blogia, mutta olen kahlannut blogisi postaukset läpi useampaankin kertaan koska luet niin paljon englannin kielistä YA kirjallisuutta (mihin lajiin olen itsekin hurahtanut hiljattain) ja olen saanut paljon uusia lukuvinkkejä. Jos ei muuten niin Kiinan kadonneet tyttäret voisi olla kiitos siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käen kutsu pitääkin siis yrittää lukea mahdollisimman pian, kun kaikki kehuvat sitä niin kovasti :D

   Ihana kuulla että mielenkiintoisia kirjoja olet höpötysteni perusteella löytänyt! Tulee aina niin hyvä mieli kuullesaan, että on onnistunut herättämään jonkun mielenkiinnon :) mitkä kirjat ovat erityisesti herättäneet mielenkiinnon?

   Oi vitsi! Ottaisin kirjan niin todella mielelläni vastaan, jos tosiaan raaskit sen lähettää! Olisin todella kiitollinen! Jos laitat minulle vaikka sähköpostia niin voimme sopia asiasta tarkemmin :) (s-postiosoitteeni löytyy tuolta ylempää)

   Poista
 8. The Imitation Game oli upea. Aivan uskomaton. Voi Christopher. ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The Imitation Game oli niin hieno. Niin upea ettei sanotuksi saa! Olen iloinen että kävit sen katsomassa :)

   Poista
 9. Oi mikä ihana pino! :) Odotan erityisellä mielenkiinnolla, mitä tykkäät Crown of midnightista. Minun pääni ja sydämeni ovat kumpikin vielä vähän sekaisin sen jäljiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluan tarttua Crowniin mahdollisimman pian, sillä mitä enemmän nyt tarinaa mietin niin sitä varmempi olen, että tulen tykkäämään siitä! :D

   Poista

Jaa mietteesi!