perjantai 1. elokuuta 2014

Kuluneesta viikosta: myrskyjä, valoshowta, epäonnisia sattumuksia ja uusia tulokkaita (jo täyteen) kirjahyllyyni

Kulunut viikko, jonka vietin mökillä, on ollut hyvin erikoinen. Kahdeksaan päivään on mahtunut tapahtumia laidasta laitaan, osa positiivisia, osa negatiivisia.

Aloitan puhumalla säästä. Aluksi oli niin hienot säät! Aurinko paistoi ja vesi oli uskomattoman lämmintä! Oli ihana loikoilla auringossa ja lukea hyvää kirjaa – Ihmeiden kabinetti, vink vink ;). Sain viimein kirjabingon suoritettua, hyvä minä!

Ja sitten saapuivat ukkosmyrskyt.

Kolme ukkosmyrskyä neljän päivän aikana. Ensimmäinen myrsky oli ihan hullu. Olin saunalla lukemassa, kun yhtäkkiä taivas repesi: vettä tuli aivan *lisää tähän mikä tahansa järkyttävää määrää kuvaava adjektiivi*. Kun kuulin sellainen WHOOSH äänen ja nostin katseeni kirjasta ikkunaan enkä nähnyt yhtään mitään muuta kuin harmaata. En ole varmaan ikinä sellaista sadetta nähnyt Suomessa. Sitten taivas repesi toisen kerran ja selkäpiitä järisyttävä ukkonen räjähti ilmoille. Ensimmäinen salama iski niin lähelle johonkin puuhun, että kykenin saunalta kuulemaan sen räsähdyksen. Pakko sanoa, että silloin alkoi jo vähän pelottaa.

Kaikki oli ohi alle kymmenessä minuutissa. Kun uskalsin vihdoinkin lähteä ulos tutkailemaan vahinkoja, koko niemenkärki oli kuin pommin jäljiltä. Keskeltä katkenneita runkoja, juurineen päivineen kaatuneita hillittömän kokoisia puita, oksia joka puolella... Oli melkoinen näky. Meidän tontilta taisi kaatua yhteensä kuusi valtavaa koivua. Onneksi pahemmilta vahingoilta sekä me että koko niemenkärki säästyi.

Keskiviikkoyönä oli sitten yksi upeimmista ukkosista, mitä olen koskaan päässyt todistamaan. Ukkonen ei ollut ihan meidän yllämme, joten uskaltauduin keskellä yötä laiturille katselemaan salamointia ja välähtelyä. Leuka laituria hipoen ihailin sitä valoshowta. Tuli mieleen kaiken maailman alieni-invaasioelokuvat sitä salamasotaa katsellessa. Se oli upeaa.

Ärsyttää vain kun kuvia en saanut erään ikävän onnettomuuden vuoksi. Goodreadsistä tilannepäivitykseni lukeneet tietävätkin tapahtuneesta.

Eilen iltapäivällä oli vielä hieno ilma ja makoilin laiturilla aurinkotuolissa lukien Gaston Lerouxin Oopperan kummitusta ja kuuntelin kännykällä musiikkia. No, aloin sitten siirtää sitä tuolia ja se hieman kippasi ja sitten kuului kaksi molskahdusta. Arvatkaa, mitkä kokeilivat uimataitojaan. Kyllä, kirja ja kännykkäni. Kun sain ne viimein pelastettua, kännykkä oli jo imenyt vettä kuin pesusieni eikä enää toimi. Se on kuollut. Kaput. Finito. Lopullisesti. Uuden kännykän hankintaan siis joudun. Kirja taasen? No, se on aika kärsineen näköinen. Sain sen hiustenkuivaajalla kuivaksi ja suoristettua hieman raskaiden kirjapainojen alla, mutta sivut ovat edelleen kiharat. Kyllä minä sen loppuun pystyn lukemaan, mutta en sitten tiedä, mitä kirjasto siitä sanoo... Ikävää vain, ettei kirjasta enää myydä suomenkielisiä painoksia kaupoissa, joten mahdollinen korvaaminen tulee olemaan hieman hankalaa.

Tänään lähdettyämme kotiin sattui vielä yksi ukkosmyrsky matkalle. Istuimme yhdessä pienessä kahvilassa pahimman myrskyn yli ja kun lähdimme taas liikkeelle, oli taas melko hurjan näköistä jälkeä. Neljä puuta oli kaatunut tielle ja ellei eräs vastaan tullut autoilija olisi niistä varoittanut, olisimme pahimmassa tapauksessa saattaneet ajaa niihin pahki niiden ollessa sellaisen nyppylän toisella puolella. Puita oli laonnut kuin heinää ja erän viljapelto oli ihan ajellun näköinen. Kieltämättä jännittävä matka.

Ja sitten pääsen viime yön onnellisimpaan hetkeen (hienon valoshown lisäksi), eli siihen kun huomasin Adlibriksen kesäkampanjan olevan meneillään ja voi että miten loistavia kirjoja sitä halvalla tilasin! Alun perin lähdin etsimään Pendergast-sarjan kahta suomentamatonta osaa, Reliciä ja Reliquaryä, kun huomasin Ihmeiden kabinetin hintaan 5,70! Jestas, meinasin sillä sekunnilla tilata kirjan itselleni vaikka sen omistankin jo. Koska Pendergast! Kyllä, syvä rakkauteni kyseistä sarjaa ja hahmoa kohtaan on roihahtanut jälleen infernon lailla. Onneksi kuitenkin pysähdyin sekunniksi ja otin järjen käteen.

Tuohon tilaukseen tuli siis seuraavaa:

John Ajvide Lindqvist: Kultatukka, tähtönen ja Ihmissatama
Mielestäni tämä ruotsalainen kirjailija kirjoittaa erittäin kiehtovia kirjoja. Upeaa tunnelmaa ja elävää kuvailua, ripaus kauhua, fantasiaa ja tosielämän draamaa. Ihmissataman olen kertaalleen jo lukenut, mutta haluan lukea sen uudelleen. Kultatukka, tähtönen on saanut hyvin ristiriitaista palautetta ja siksi haluan lukea sen. Molemmat kovakantisia, hintaan 4,60 euroa kappale.

Lincoln Child: Kuoleman algoritmi
Koska Lincoln Child. Olen täysin hullaantunut. Lisäksi tämän kirja on herättänyt kiinnostukseni useaan otteeseen, joten kyllä kiitos, mukaan vain. Kovakantisen hinta oli 5,70.

Douglas Preston: Isku ja Rienaus
Koska Douglas Preston. Lue edellinen kohta. Myös nämä ovat kyteneet listallani jo hyvän aikaa. Näiden kovakantisten hinnat olivat 6,90 kappaleelta.

Douglas Preston & Lincoln Child: Relic
Koska Pendergast-sarjan ensimmäinen osa. Olen todella rakastunut. Kaikki varmasti tietävät tämän tunteen, kun jalat menevät alta kirjan/kirjojen vuoksi. Erikoisagentti A. X. L. Pendergast on tehnyt sen minulle. Tuo mies on lumonnut allekirjoittaneen täysin. Tämä oli tilauksen ainoa kirja, joka ei kuulunut kesäkampanjaan, joten maksoin sidotusta kappaleesta 11,80.

Hugh Howey: Siilo
Siilo oli erittäin hyvä kirja ja olen nyt hyvän aikaa tiiraillut alennuksia ynnä muita vähän sillä silmällä, että saisinko tämän kohtuu hintaan. Nyt kirja irtosi kympillä ja olen tyytyväinen. Hinta oli halpa ottaen huomioon, kuinks uusi kirja on kyseessä. Syksyllä ilmestyy jatko-osa, Siirros, josta olen todella innoissani! Senkin aion hankkia sitten sopivan sauman tullen omaan hyllyyni. Sidotun kappaleen hinta oli siis 10,00.

Tällainen oli minun kesäkampanjatilaukseni (plus Relic). Olen todella mielissäni. Tämän paketin jälkeen en kyllä uskalla enää kirjoja hankkia. Kirjahyllyni on jo halkeamispisteessä. Osasta sisällöstä pitäisi päästä eroon. Kesä on irtioton aikaa, mutta syksyllä pitää pistää vähän stoppia hankintoihin.

Käykää ihmeessä vilkaisemassa tuo Adlibriksen kesäkampanja! Ehkä löydät sieltä jotain mielenkiintoista!

Tällainen oli siis minun viikkoni, johon mahtui yhtä sun toista tapahtumaa. Olen muuten iloinen, että syksy koittaa, sillä alkaa tämä helle kyllästyttää. Haluan pimeitä iltoja ja kosteita teitä ja ruskeita lehtiä. Haluan kiskoa niskaani taas trenssitakin ja vetää lapaset käsiin. En halua enää grillata itseäni auringossa tai kuunnella ukkosen jylyä.

Nyt painun Game of Thronesin Season 3:n pariin.

4 kommenttia:

 1. Oh, olipa kokemuksia kerrakseen! Ja 'kiitos' vain vinkistä, tuon Siilon ainakin haluan ja ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli kyllä melkoinen viikko! Eipä kestä ollenkaan, sieltä vaan ostokorin täyttöön :D

   Poista
 2. Toivottavasti kirjasto ei nosta älämölöä Oopperan kummituksen kunnosta! Kirjahyllyn pursuilu kuulostaa tutulta, viimeksi eilen koitin epätoivoisesti tunkea lisää kirjoja sinne... Nyt on jo osa kirjoista toisten takana kun ei muuten mahdu millään. Pitäisi hommata uutta hyllyä tai jotain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei! Yritän lohduttautua sillä, ettei kirja todellakaan ollut missään priimakunnossa ennen uintireissua ja se olisi todennäköisesti otettua pois lainauksesta aika pian. Mutta vahinko sattui ja joudun kai jotain korvaamaan... :\

   Minä olen suunnitellut, että hakisin syksyn aikana ikeasta pari kirjahyllyä tuon nykyisen tilalle (en tykkää siitä). Nykyinen ei ole tarpeeksi leveä, mutta se on syvä. Hommaan mieluummin kapeampia hyllyjä, mutta useamman kappaleen. Siinäkin on yksi projekti minulle :D

   Poista

Jaa mietteesi!