sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Blogger Recognition Award


Yöpöydän kirjojen Niina sekä There's no such thing as too many books -blogin Minna Siikilä laittoivat minulle tulemaan tämän Blogger Recognition Awardin, josta kiitän kovasti molempia!

Ohjeet:

x Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
x Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen.
x Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
x Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
x Nimeä kymmenen bloggaajaa palkinnonsaajiksi.

Kuinka aloitin bloggauksen

Ajauduin lukion ykkösellä aika pahaan lukujumiin enkä suunnilleen kahteen vuoteen hirveästi mitään lukenut. Luin kyllä jotain, kuten Pullmania, Wardia, Smithiä ja Saintcrowta, mutta en varmaan pariakymmentä kirjaa enempää noiden vajaan parin vuoden aikana lukenut. Keväällä ja kesällä ennen lukion kolmosta aloin kuitenkin löytää kirjoja uudelleen ja pikku hiljaa myös sitä lukemisen iloa. Tutustuin silloin Pendergasteihin ja olin ihan fiiliksissä niistä. Sitten yhtäkkiä löysin netistä kirjojen ihmeellisen maailman, jonka olemassaolosta en ollut aikaisemmin tiennyt. Löysin ensimmäiset kirjablogit (Olipa kerran kirjablogi, Yöpöydän kirjat, kiitokset teille tutustuttamisestani kirjabloggailuun ♥) ja minäkin halusin alkaa tallentaa ajatuksia johonkin.

Alun perin rustasin hajanaisia arvioita paperille, mutta siitä puuttui kokonaan se vuorovaikutus muiden lukijoiden kanssa. Nimenomaan kirjabloggaus vaikutti niin hauskalta puuhalta ja halusin jakaa kirjavinkkejä siinä missä myös vastaanottaa niitä. Puolisen vuotta näitä blogeja sekä Goodreadsiä selasin, kunnes uutena vuotena 2013 päätin yrittää itsekin. Olin todella epävarma, mutta samalla niin jännittynyt koko kirjabloggausideasta. Ajankohta aloitukselle ei kenties ollut paras, sillä loput kirjoitukset sekä ylioppilaaksi valmistuminen olivat sen kevään juttuja, mutta kaikesta selvittiin ja olen bloggaillut aina siitä lähtien. Tykkään puuhasta edelleen aivan valtavasti, ja joka kerta kun joku kertoo kiinnostuneensa jostain esittelemästäni teoksesta minut valtaa riemun tunne. Jotain hyötyä höpötyksistäni sentään on! Kolme ja puoli vuotta tätä hommaa jo takana enkä loppua voi millään nähdä. Lukeminen ja bloggaus ovat kietoutuneet erottamattomaksi yhtälöksi.

Tässä on muuten yksi suurimmista syistä miksi Pendergastit ovat niin lähellä sydäntäni ja lukeutuvat lempikirjojen joukkoon. Ne pelastivat minut tuolta tämänastisen elämäni pahimmalta lukujumilta ja saattoivat minut jälleen kirjojen ja lukemisen maailmaan.

Vinkkeja aloittelijoille ja sellaisille, jotka haluaisivat aloittaa mutta eivät vielä syystä tai toisesta aloittaneet

x Aloita ihan rohkeasti. Älä turhia ole huolissani, vaan sen kun luot blogin ja alat postailla mitä tykkäät. Turhaan pyörittelet mielessäsi ajatuksia siitä, lukeeko kukaan edes postauksiasi tai onko tässä mitään järkeä. Kyllä siinä on. Jokainen blogi löytää lukijansa, ja ensimmäinen askel lukijoiden löytämiseen on tehdä rohkeasti oma blogi ja aloittaa.

x Kirjoita juuri niistä kirjoista, mitä tykkäät lukea. Kuten sanottua, jokainen blogi löytää ennen pitkään lukijansa.

x Löydät varmasti oman äänesi. Se voi ottaa aikansa ja kirjoitus voi paikoitellen takellella todella paljon, mutta kyllä se siitä lähtee sujumaan kunhan tahtoa löytyy. Kirjoita myös juuri niin kuin tykkäät ja täysin omilla ehdoilla. Vaikka kokisit tekstiesi olevan ihan kammottavia räpellyksiä, ihminen kehittyy sitä mukaan kun tekee ja yllättäen saattaa huomata löytäneensä juuri sen itselle sopivan tyylin. (Voin vannoa, että omien alkupään tekstien lukeminen herättää allekirjoittaneessa aikamoista häpeää... :D)

x Käy rohkeasti vierailulla muiden blogeissa ja jätä puumerkkisi kommentteihin. Näin tuot blogisi muiden tietouteen ja kirjablogiverkosto laajenee. Vuorovaikutus on (kirja)bloggaamisen suola! Spämmäämistä kannattaa kuitenkin välttää.

Kannustan ihan kaikkia aloittamaan (kirja)bloggauksen jos yhtään ajatus houkuttelee! Tämä on meinaan tosi kivaa puuhaa ;)

Blogger Recognition Award -palkinnon jaan seuraaville blogeille:

Notko, se lukeva peikko 

Toivottavasti ette ole tätä jo tehneet!

6 kommenttia:

 1. Kiitos palkinnosta! :) Bloggaamiseen jää kyllä kiinni nopeasti - en osaa itsekään kuvitella, että koskaan lopettaisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä :) Tämän olen tosiaan tullut huomanneeksi näiden vuosien varrella! :D

   Poista
 2. Kiitos palkinnosta! :-D Tässä on vastaukseni http://kansientakaisetmaailmat.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award-palkintohaaste.html
  Hyvää kesää ja lukemisen iloa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos palkinnosta, ehdinkin jo vastata. Hyvää juhannusta! :)

  VastaaPoista

Jaa mietteesi!