tiistai 29. joulukuuta 2015

To All the Boys I've Loved Before - Jenny Han

Nimi: To All the Boys I've Loved Before
Trilogia/sarja: To All the Boys I've Loved Before, #1
Kirjailija: Jenny Han
Kustantaja: Simon & Schuster
Julkaisuvuosi: 2014
Sivuja: 357 englanninkielisessä e-kirjassa
Luettavaksi: Omasta hyllystä
Tähdet: ★★★★☆

Juonikuvaus: Lara Jean keeps her love letters in a hatbox her mother gave her. 
      They aren't love letters that anyone else wrote for her, these are ones she's written. One for every boy she's ever loved—five in all. When she writes, she can pour out her heart and soul and say all the things she would never say in real life, because her letters are for her eyes only. Until the day her secret letters are mailed, and suddenly Lara Jean's love life goes from imaginary to out of control.

Ajatukseni: Tämä oli niin armottoman söpö, hupaisa ja piristävä kirja ettei mitään rajaa.

Lara Jean Song Covey kirjoittaa kirjeen kaikille rakastamilleen pojille, joihin vuodattaa kaikki tunteensa, hyvästelee heidät ja sulkee paperin kuorineen osoitteineen hattulaatikkoon. Kun eräänä päivänä joku lähettää nuo kirjeet eteenpäin, joutuu Lara Jean paniikkiin ja ryhtyy feikkisuhteeseen erään kirjeen saaneen, Peter Kavinskyn, kanssa peitelläkseen todelliset tunteensa Joshian, naapuriaan ja isosiskonsa ex-poikaystävää kohtaan. Mutta mitä pidemmälle tuo feikkisuhde Peterin kanssa etenee, sitä enemmissä määrin Lara Jeanin rakkauselämä alkaa joutua raiteiltaan.

Minulla oli aivan tajuttoman hauskaa tämän kirjan parissa. Sain nauraa niin monet kerrat Lara Jeanille ja Peterille ja kaikelle sille sähläykselle mitä heidän ”suhteensa” oli. Hieman meni alussa aikaa päästä kiinni Lara Jeanin hahmoon ja tottua hänen ääneensä, mutta eipä aikaakaan kun olin tarinan vietävänä.

Ymmärrän hyvin, miksi Lara Jean on herättänyt lukijoissa hieman ristiriitaisia tunteita. Hän on hyvin naiivi romantikko, joka kokee romanssinsa lähinnä kirjoissa ja televisiosta eikä voisi koskaan kuvitella tunnustavansa tunteitaan rakastamilleen pojille. Joten kuvitelkaapa sitä hulvattomuutta, kun hänen kirjeensä lähetetään ja millaisten mutkien kautta hän joutuu nyt välttelemään kertomasta Joshille totuutta tunteistaan. Niin. Hauskaa. Minä pidin Lara Jeanista koska hän oli niin naiivi ja kiltin tytön perikuva. Se nosti huumorin potenssiin kymmenen.

Pidin kovasti Lara Jeanin perheestä ja erityisesti hänen yhdeksänvuotiaasta pikkusiskosta, Kittystä. Siinä missä Lara Jean kuulostaa välillä kaksitoistavuotiaalta, Kitty on kuin pieni aikuinen. Pidin Lara Jeanin ja Peterin feikkisuhteesta ja kemiasta heidän välillään (sana 'romanssi' menee liian pitkälle kuvatessa sitä juttua) ja pidin kovasti kevyestä huumorista, jota kirja reilusti tarjosi. Olen iloinen, että luin tämän kirjan!

Mitään vikaa ei kirjassa varsinaisesti ollut, paitsi että se loppui armottomasti kesken enkä vielä voi lukea jatko-osaa. Kirja jäi niin hyvään kohtaan, että haluaisin saada P.S. I Still Love Youn hetimmiten käsiin. Valitettavasti en ole kuitenkaan valmis maksamaan e-kirjasta kymmentä dollaria, joten nyt sitten suosiolla odotan alennusta. Huoh...

To All the Boys I've Loved Before on kepeä hyvän mielen kirja, jonka lukee hetkessä ja jota suosittelen mielelläni kaikille.

Lukunäyte: Chapter 16
Lara Jean.”
      Chris puts her arm around my shoulder protectively. “Go ahead. We’re listening.”
      Peter rolls his eyes. “I want to talk to her in private.”
      “Fine,” she snaps, and she flounces away. Over her shoulder she looks back at me with wide eyes, like What? I shrug back, like I have no idea!
In a low, quiet voice, Peter says, “Just so you know, I don’t have any STDs.”
      What in the world? I stare at him, my mouth open. “I never said you had an STD!”
      His voice is still low but actually furious. “I also don’t always take the last piece of pizza.”
      “What are you talking about?”
      “That’s what you said. In your letter. How I’m an egotistical guy who goes around giving girls STDs. Remember?”
      “What letter? I never wrote you any letter!” Wait. Yes I did. I did write him a letter, about a million years ago. But that’s not the letter he’s talking about. It couldn’t be.
      “Yes. You. Did. It was addressed to me, from you.”
      Oh, God. No. No. This isn’t happening. This isn’t reality. I’m dreaming. I’m in my room and I’m dreaming and Peter Kavinsky is in my dream, glaring at me. I close my eyes. Am I dreaming? Is this real?

To All the Boys I've Loved Before -trilogia
To All the Boys I've Loved Before (2014)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa mietteesi!