keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Syyskuun kooste

Syyskuukin lensi ohitse... Ja kohta vuosi 2015 on paketissa... Aika kuluu aivan hullun nopeaa!

Syyskuussa en ehtinyt lukemaan kovinkaan montaa kirjaa. Arvaatte varmaan syyn. Minulla oli ensimmäinen tentti viime viikolla ja pääsin läpi! Jee! Ensimmäiset viisi opintopistettä vyön alla! Parin viikon päästä on pari muutakin tenttiä ja poliittinen hissa aiheuttaa eniten huolta. Hirveästi luettavaa ja materiaalia ja olin kipeänä niin missasin pari luentoakin... Apua D:

Minulla oli kaiken kaikkiaan todella mukava syyskuu. Ei mistään erityisestä syystä, olin vain jatkuvasti (flunssasta huolimatta) hyvällä tuulella, luennoille oli mukava mennä ja tämä uusi opiskelijaporukkani on niin hulvatonta sakkia. Olo on edelleen ihan epätodellinen, että olen muka yliopisto-opiskelija... Kauankohan kestää ennen kuin totun ajatukseen, että olen opiskelija ja kampus tulee olemaan toinen kotini vähintään seuraavat viisi vuotta? Hirmu aikuinen olo kun mietin kaikkea tätä.

Omia kirjoja ei tullut luettua niin paljon mitä olisin toivonut, mutta parempi edes pari kuin että en olisi lukenut yhtään mitään.

Syyskuun luetut:

Not my cup of tea, sillä minulla on aika korkea kynnys mitä tulee kauhuun. Asylum ei ylittänyt tuota kynnystä, ei sitten ollenkaan.

Tuota noin... Rippasi aika rajusti Laini Taylorin DoSaB:ista ja hieman myös Claren TMI-sarjasta, mutta sinänsä kuitenkin ihan jees – kunhan tiesi siis mitä luki.

Tämä kirja oli aikamoinen järkytys ja yökötys. Kolahti paremmin kuin Gone Girl. Minulla oli jotenkin hyvin likainen olo tämän teoksen jälkeen... Ihoa kihelmöi ja voin hiukan pahoin. Flynn osaa niin taitavasti kuvailla ahdistavaa tunnelmaa ja kirjoittaa täysin hulluja hahmoja. Well done.

3 kirjaa / 998 sivua

Hyvää syksyä kaikille!

6 kommenttia:

 1. Mahtava kuulla, että opinnot ovat alkaneet hyvin ja että opiskelu on maittanut. Se on hieno tunne kun on löytänyt itseään innostavan ja kiinnostavan asian (omalla kuin muiden kohdalla), johon haluaa paneutua lisää, minkä pystyy myös näkemään itsessä ja muissa. Onnea myös ensimmäisen tentin läpäisemisestä ja tsemppiä tuleviin luentoihin ja tentteihin! :D

  Ja täytyypä pistää korvan taakse tämä Flynnin kirja. Vaikuttaa tarjoavan hyvin karmivan kokemuksen ><

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä viihtynyt hyvin ja yliopisto on alkanut oikein mukavasti. Minua kiinnostaisi niin moni asia ja pitää ihan hidastaa itseä etten kahmi liikaa heti näin alkuun :D

   Flynniä suosittelen. Nämä kaksi lukemaani ovat olleet tutustumisen arvoisia, vaikka herättävätkin hyvin ristiriitaisia tunteita :)

   Poista
 2. Aika tosiaan kiitää hirveää vauhtia eteenpäin! Onnittelut ekasta läpäistystä tentistä ja tsemppiä tuleviin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin todella on. Vastahan sitä oli tammikuu ja unelmoin ajattelin kaikkia niitä tulevia kuukaisia ja miten paljon ehdin tekemään kaikkea :D Kiitos! :)

   Poista
 3. Kauhu on vaikea laji siinä missä komediakin - kumpikaan eivät ole minun juttujani. Niin leffana kuin kirjallisuudessakin, kauhu on pitkästyttävää, korkeitaan säikyttelevyydellä pelaavaa "viihdettä" ja komedioiden vitsit ja ihmiskohtalot lähinnä itkettävät. Toiminta on omin genreni elokuvissa, scifi kirjallisuudessa.

  Syyskuu meni minullakin pikakelauksella, tuntuu, että tein kauhean paljon kaikkea, vaikka luettuja ei paljoa kertynytkään blogin puolelle. Nyt on monta rautaa tulessa mm. keskeneräisten kirjojen suhteen. Aloitin juuri Hugh Howeyn kauan odottamani Kohtalon, joka jyrää Laura Lindstedin Oneironin ja Karen Joy Fowlerin Olimme ihan suunniltamme ohitse. Jälkimmäinen jumittaa puolivälissä. Harvoin yhtä hitaasti etenevää ja vähän avautuvaa teosta olen lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kauhusta komediasta, tosin viihdyn paljon enemmän kauhun mitä komedian parissa. Kauhussa on niin paljon erilaisia genrejä, joista valita, kun taas komedia on niin ihmiskohtaista, etten useinkaan näe hauskaksi kuvattua kirjaa hauskana. Subjektiivisiahan nämä kokemukset aina ovat.

   Minulla on lukuinto tullut nyt rytinällä takaisin ja tekisi mieli lukea suunnilleen kaikkea tenttikirjojen yli. Tällä hetkellä kesken on Stephanie Oakesin The Sacred Lies of Minnow Bly ja tähän mennessä teos on ollut erittäin vaikuttava.

   Poista

Jaa mietteesi!