lauantai 17. lokakuuta 2015

Unmade - Sarah Rees Brennan

Nimi: Unmade
Trilogia/sarja: The Lynburn Legacy, #3
Kirjailija: Sarah Rees Brennan
Kustantaja: Random House
Julkaisuvuosi: 2014
Sivuja: 384 englanninkielisessä e-kirjassa
Luettavaksi: Omasta hyllystä
Tähdet: ★★★★★

Juonikuvaus: A modern, magical twist on the Gothic romance and girl detective genres, The Lynburn Legacy books will appeal to fans of both Beautiful Creatures and The Mortal Instruments series.
      Powerful love comes with a price. Who will be the sacrifice?
      Kami has lost the boy she loves, is tied to a boy she does not, and faces an enemy more powerful than ever before. With Jared missing for months and presumed dead, Kami must rely on her new magical link with Ash for the strength to face the evil spreading through her town.
      Rob Lynburn is now the master of Sorry-in-the-Vale, and he demands a death. Kami will use every tool at her disposal to stop him. Together with Rusty, Angela, and Holly, she uncovers a secret that might be the key to saving the town. But with knowledge comes responsibility—and a painful choice. A choice that will risk not only Kami’s life, but also the lives of those she loves most.

Ajatukseni: The Lynburn Legacy on ollut erittäin ilahduttava tuttavuus ja sekä surukseni että ilokseni voin todeta, että tämä trilogia on nyt saatu päätökseen.

Jätä seuraava kappale lukematta, mikäli et kahta edellistä osaa ole lukenut!

Rob Lynburn on voittanut vaimonsa Lilianin ja ottanut Aurimeren kartanon ja sitä myös Sorry-in-the-Valen pikkukaupungin haltuunsa. Jared on kateissa ja Kami alkaa luopua toivosta löytää hänet elossa. Kevätpäiväntasaus on lähestymässä ja ihmiset aavistelevat, että Rob suunnittelee jotain suurta ja että se tulee vaatimaan monia ihmisuhreja. Kami ystävineen joutuu nyt panemaan itsensä todella likoon pysäyttääkseen Robin suuruudenhullun suunnitelman.

Nyt voit jatkaa!

Voi Unmade... Aivan loistava päätösosa, joka naurattaa, jännittää, liikuttaa, naurattaa, naurattaa ja naurattaa niin kuin asiaan kuului. Kaksi edellistä osaa ovat jo todistaneet minulle sen, että Sarah Rees Brennan osaa kirjoittaa todella komedista tekstiä, mutta myös laittaa sydämen vihlomaan kivuliaasti ja läimiä julmuutta päin naamaa.

Olen saanut nauraa huutonaurua näiden kirjojen parissa. Hahmot ovat niin erinomaisia ja rakastettavia! Usein missaan sen huumoripysäkin hauskoiksi luokitelluissa kirjoissa, mutta tämän trilogian parissa olen nauranut vedet silmissä hahmojen sarkastisille ja nokkelille letkautuksille, tuntenut myötähäpeää kaikesta siitä surkuhupaisuudesta, mitä draama välillä oli. Olen monesti sanonut, etten pidä turhasta draamasta, mutta tässä on poikkeus; tässä se draama on hyvin kirjoitettu ja se toimii erittäin hyvin!

Kamin ja Jaredin suhde on sanalla sanoen monimutkainen. Jared on niin tajuttoman vaikea persoona ettei hänestä nyt millään meinaa ottaa selvää, mutta silti on niin päivän selvää että hän kuuluu Kamin kanssa yhteen! Repeilin totaalisesti heidän väliselle kädenväännölleen, samalla kun kiemurtelin sympatian ja tuskan sekaisessa tunteessa kaikelle sille monimutkaisuudelle, mitä tuo suhde on.

The Lynburn Legacy –trilogiassa on niin paljon mitä rakastaa. Tapahtumaympäristö on ihanan salapeärinen, Kamin perhe mahtava (Jon Glass on edelleen paras YA-isä mitä olen ikinä lukenut), ryhmädynamiikka Kamin ja kumppaneiden kesken on vertaansa vailla ja romanttinen draama aivan tajuttoman viihdyttävää.

Kirjan suljettuani minut valtasi ylitsevuotava onnen tunne ja kaikki mitä pystyin ajattelemaan oli...

https://d.gr-assets.com/hostedimages/1444564818ra/16518034.gif

VIHDOINKIN.

Onko vielä epäselvää suosittelenko tätä trilogiaa? ;)

Lukunäyte: Part One: Loss and blood, 1. Desperate Times
Kami Glass was standing too close to the fire. The magical flames scorched her face, so hot that though her eyes stung and her vision swam, there was no possibility of tears.
      Aurimere House, the golden manor from which the Lynburn sorcerers had ruled her town for centuries, was surrounded by a ring of fire that never spread too far or burned completely out. The flames ebbed and flowed like a wicked orange sea, separating her from the house.
      There’s nothing in there for you, said Ash Lynburn, one of the few good sorcerers left alive and the one sorcerer who was connected to her, mind to mind. He’s gone.
      You don’t know that, Kami told him.
      I do know that, said Ash. And if you would admit it, you know it too. He’s not in there. He’s not anywhere. He’s dead.

The Lynburn Legacytrilogia
    0.25 The Spring Before I Met You (2012)
    0.5 The Summer Before I Met You (2012)
Unspoken (2012)
    1.5 The Night After I Lost You (2013)
Untold (2013)
Unmade (2014)

3 kommenttia:

  1. Hmmm, täytyy laittaa tämä sarja muistiin ja lueskella joku kerta :)

    VastaaPoista
  2. Hei, blogissani on sinulle tunnustus: http://adelheid79.blogspot.com/2015/10/liebster-award-tunnustus.html

    VastaaPoista

Jaa mietteesi!