keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vilkaisu kirjavuoteen 2014 ja vähän tulevastakin vuodesta

On koittanut taas aika pistää vuosi pakettiin. Vuosi 2014 meni hurjan nopeasti ohi. Tuntuu ihan ihmeelliseltä kuunnella ulkona kajahtelevia ilotulitteita ja nähdä valoshow taivaalla, kun on edelleen ihan epätodellinen olo, että yksi vuosi on taas saatu päätökseen.

Luin tänä vuonna yhteensä 76 kirjaa, joista bloggasin kaikista muista paitsi yhdestä. Sen yhden luin loppuun noin tunti sitten enkä siis ehdi siitä enää kirjoitusta tänne postaamaan. Huomenna, lupaan sen! :)

Aivan loistavia kirjoja tuli luettua tänä vuonna ja onneksi vain muutama huti osui kohdalle. Kirjoista 21 luin suomeksi ja loput 55 englanniksi, 32 oli kirjastolainoja ja 44 omasta hyllystä joko fyysisenä kappaleena tai e-kirjana.

Olen tyytyväinen tuohon määrään, mitä ehdin lukea, sillä kevät ja kesä olivat melkoisen kiireistä aikaa ja tuli tehtyä paljon kaikkea enemmän tai vähemmän tärkeää ja aikaa vievää (olin nelisen kuukautta remppaevakossa kissan ja kirjalaatikoiden kanssa, suoritin moottoripyöräkortin, luin pääsykokeisiin, sain syksyllä työn mahtavasta paikasta...). Kiireinen vuosi tämä 2014.

Vuoden parhaat kirjat/sarjat:


Silmäni kyyneltyvät heti kun ajattelen tätä kirjaa. Kesällä junassa aloin kertoa tästä kaverilleni ja kirjaimellisesti purskahdin itkuun keskellä junanvaunua. Luojan kiitos muita matkustajia ei ollut montaa todistamassa tunteenpurkaustani kun vapisevalla äänellä kasvot kyynelistä märkänä yritän tästä puhua. Kaveri tuijotti minua järkyttyneenä, koska hän ei ole ikinä nähnyt minun itkevän, ei varsinkaan kirjan takia.

Code Name Verity oli sydäntäsärkevän kaunis tarina kahdesta tytöstä ja heidän ystävyydestään toisen maailmansodan jyllätessä ympärillä. Se on tarina uskollisuudesta ja rakkaudesta kaiken kaaoksen ja kuoleman keskellä, joka riipaisee todella syvältä.

Oho, mistä nämä kyyneleet taas ilmestyivät...

2. Laini Taylor: Dreams of Gods & Monsters

Yksi vuoden eniten odottamiani teoksia. Minä rakastan tätä trilogiaa niin paljon! Yksi suurista suosikeistani. Muistan kun sain tämän viimeisen osan käsiini niin en tehnyt muuta kuin tuijotin kantta hetken. En voinut aloittaa lukemistakaan heti, joten luin kirjan vasta kesällä kun minulla oli kunnolla aikaa saada rypeä tunnekuohujen vallassa.

Laini Taylorin kirjoitus on häkellyttävän upeaa. Muistan erään luvun Dreamsistä, joka oli niin traaginen mutta niin kauniisti kirjoitettu, että luin luvun monta kertaa putkeen. On uskomatonta, miten joku osaa käyttää sanoja noin taitavasti...

En tiedä, milloin tämän suomennos on tulossa, mutta toivottavasti pian.

3. Neal Shusterman: Unwind Dystology

Tämä sarja on niin jäätävä. Olen lukenut kaksi kirjaa neljästä ja täytyy kyllä sanoa, että parasta dystopiaa ehkä ikinä. Maailma on niin kamala, että heikompaa hirvittää eikä Shustermanista yhtään tiedä, mitä hän tekee hahmoilleen. Varmaan ensimmäinen kerta ikinä, kun en osaa sanoa yhtään, mikä tämän sarjan lopputulema voisikaan olla...

Connor Lassiter. Sitä rakastaa hahmoja ja sitten sitä rakastaa hahmoja. Minä rakastan Connor Lassiteria. Siinä on hahmo, joka on niin hyvin rakennettu ja on niin realistinen ja ihmillinen. Hän tekee virheitä eikä hän ole täydellinen, mutta tekee silti aina parhaansa tilanteessa kuin tilanteessa. Kahden kirjan aikana hän on kehittynyt niin paljon. Olisipa Connorin kaltaisia hahmoja enemmänkin!

Jos minulle annettaisiin valta päättää, mikä sarja suomennettaisiin seuraavaksi, se olisi hands down tämä.

4. Joy N. Hensley: Rites of Passage

Tämä oli kyllä niin hyvä kirja ja suorastaan puhkui naisvoimaa. Olin niin täpinöissäni kun luin tätä :D Luin tämän alun perin e-kirjana, mutta tottahan kirja oli sitten pakko hankkia vielä fyysisenä kappaleena, koska tämä oli niin hyvä!

Olen niin ylpeä päähenkilöstä! Hänen puolestaan ei voi olla kannustamatta ja mitä enemmän hän sai törkyä niskaansa, sitä enemmän hän puski vastaan. Kaikki vastoinkäymiset vain kasvattivat hänen tahtoaan suoriutua veljensä kanssa tekemästään vedosta.

Aivan huikea kirja! Kaikki Hensleyn tulevat kirjat ovat automaattisesti lukulistallani :D

5. Marissa Meyer: The Lunar Chronicles

Jokainen kirja on klassikkosatujen uudelleenkerrontoja sijoitettuna uskomattoman luovaan maailmaan. Ensimmäinen osa koukutti niin pahasti tarinaan, että tein kirjastoon jatko-osistakin intopinkeänä hankintapyynnöt. Osat ovat toinen toistaan parempia ja hahmot niin mahtavia!

Neljäs ja viimeinen osa, Winter, ilmestyy vasta lokakuussa 2015. Tuo tieto oli kuin isku vasten kasvoja. Lokakuussa...? Voi taivas...


Kunniamaininta: Douglas Preston & Lincoln child: Ihmeiden kabinetti

Kaksi kertaa luettu ja molemmilla kerroilla rakastettu. Yksinkertaisesti niin pirun hyvä kirja. Erikoisagentti Pendergast on niin hieno hahmo, joka lumoaa lukijan täysin. Ihmeiden kabinetti on mysteeri/trilleri mitä parhaimmasta päästä, jota on todella vaikea laskea käsistä kun kerran lukemisen aloittaa.

Suosittelen tätä sarjaa niin paljon!

~ ~ ~ ~ ~

Kuittaan tällä kirjavuoden 2014 päätökseen ja käännän katseeni kohti vuotta 2015.

Muutama lupaus vuodelle 2015:

1. Luen vähemmäksi noita miljoonaa jatko-osaa, jotka hyllyssäni tälläkin hetkellä odottavat vuoroaan.

2. En lue niin monia kirjoja samaan aikaan. Menee sekaisin, osa unohtuu hävettävän pitkäksi aikaa kesken eikä se ole reilua kirjoja kohtaan. Tässä lupaan parantaa tapani!

3. Luen enemmän klassikoita. Jep, tänä vuonna luin... kaksi? Hyi minua. Lupaan lukea enemmän klassikoita, jos ei muuta niin edes sen yleissivistyksen vuoksi.

4. Lupaan pitää hauskaa lukemisen ja blogin parissa!

~ ~ ~ ~ ~

Kiitän kaikkia teitä lukijoita kuluneesta vuodesta ja toivotan oikein hyvää uutta vuotta 2015!

16 kommenttia:

 1. Tosta listalta Unwind ja Dreams of Gods & Monster ovat ehdottomasti minun lukulistallani ensi vuonna. Niin paljon hyvää olen kuullut tuosta unwind kirjasta, että alkaa jo pelottaa, että voiko se edes lunastaa kaikkia niitä odotuksia joita olen ladannut kyseiselle kirjalle! Yleensä koitan olla lataamatta suuria odotuksia yhdelle, mutta kun kuulee noin paljon hyvää yhdestä kirjasta niin on vaikeeta olla odottamatta siltä mitään..

  Noi sinun lupaukset taitavat olla ihan osuvia myös minulle :D.

  Hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dreams of Gods & Monsters oli niiin hyvä! Jo pelkästään Taylorin kirjoitus on niin häkellyttävää, että siihen voisi hukkua ja kuolisi onnellisena :D

   Minullakin alkoi kesällä jo vähän jännittää, miten tuon Unwindin kanssa kävisi, sillä olin kaikkien niiden ylistysten vuoksi latautunut niin täyteen odotuksia. Silloin se kyllä hirvitti, että entä jos kirja ei täyttäisikään odotuksia... Mutta kyllä täytti ja vielä ylittikin - reilusti. Yritä kuitenkin lukea Unwind lunkilla mielellä, sillä kaikki eivät tietenkään aina vain rakastu kirjaan. Ei paineita :)

   Oikein hyvää uutta vuotta sinullekin! :D

   Poista
 2. Hyvää uutta vuotta! :) Tuo Code Name Verity pitäisi kyllä lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Voi Code Name Verity... Suosittelen kovasti, mutta pitää myös varoittaa, ettei kirja ole ollenkaan helpoimmasta päästä. Ainutlaatuinen, ehdottomasti <3

   Poista
 3. Laitoin vihdoinkin hankintapyynnön Code Name Veritystä luettuani jälleen kerran kehujasi. Toivottavasti se hankitaan tänne. Laini Taylorinkin sarja pitäisi ehdottomasti lukea. Minun mieleeni on jääneet sinun ja Katytasticin kehut. Unwindin olemista listalla osasinkin odottaa. :) Minäkään en malttaisi odottaa Winteriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankintaehdotukseni hyväksyttiin. :)

   Poista
  2. Aaaahh, mahtavaa! En malta odottaa, mitä tykkäät CNV:stä! Toivon niin kovasti, että ihastut siihen! :) Laini Taylorin trilogiaa suosittelen myös kovasti - minut rakastutti hahmoihin ja maailmaan ja kirjoituksen niin totaalisesti. Pitää lukea tuo trilogia vielä uudelleenkin...

   Poista
 4. Hyvää uutta vuotta! Laskin tuossa itekin niin luin noin 55 kirjaa tänä vuonna! Omasta mielestä hyvin miettien että luin ennen kesäkuuta vain 3 kirjaa...
  Luin kanssa Dreams of Gods and Monster'in ja oon täysin samaa mieltä!! Se on loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Tuo määrä on todella hyvin luettu puolessa vuodessa! Toivottavasti tuli paljon hyviä kirjoja vastaan :)

   Tuo Laini Taylorin trilogia on kyllä niin ainut laatuaan... Dreams osui suoraan tunteisiin <3

   Poista
 5. Melkein kaikki näistä kirjoista on lukulistallani, ja nekin jotka eivät vielä olleet, ovat nyt! :) Monipuolinen lista. Toivottavasti tämä vuosi tuo eteen yhtä hienoja lukukokemuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Toivottavasti luet nämä pian, sillä haluan kuulla, mitä mieltä näistä kirjoista ollaan :D Minulla on odottamassa niin monia mielenkiintoisia kirjoja, etten millään malttaisi odottaa pääseväni niihin käsiksi! Lisäksi tänä vuonna ilmestyy monia kiinnostavia teoksia (Angelfall-trilogian viimeinen osa!), että olen varman tämän vuoden olevan mahtava kirjavuosi!

   Poista
  2. Psst, Ihmeiden kabinetti, psst psst ;)

   Tungen tuota kirjaa nyt joka puolelle, koska haluan että se luetaan! :D

   Poista
  3. Cinderin ajattelin hankkia ihan lähiaikoina kun teen seuraavan tilauksen jossain nettikirjakaupassa. Ja tuon Laini Taylorin trilogian ensimmäisen osan voisin ostaa myös! :) Eli varmaan pääsen näiden pariin aika pian. Olet kyllä kehunut tuota Ihmeiden kabinettia siihen malliin, että kiinnostus sitä kohtaan on suuri! :D

   Poista
  4. Oii, Cinder! Odotan mielenkiinnolla, mitä siitä pidät :D Kovaan ääneen huutelen Ihmeiden kabinettia, sillä erikoisagentti Pendergast on niin ihana ♥

   Poista

Jaa mietteesi!