sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän lukumaraton | Loppufiilikset

Kuva Yöpöydän kirjat -blogista.

Tässä postauksessa päivittelen ystävänpäivän lukumaratonin edistymistäni.

14.2.2016, klo 0:00 – Maraton alkaa!
Luulen, että luen pitkälle yöhön sillä heräsin todella myöhään eikä väsymyksestä ei ole tietoakaan. Sepä toisaalta on minulle eduksi, sillä olen ilta- ja yölukija. Aloitan (luonnollisesti) Tolkienin tiiliskivellä, sillä hinku palata siihen vajaan viikon tauon jälkeen on valtava.

Klo 3:20 – Hyvin sujuu.
Kahdesta tornista enää vajaa sata sivua jäljellä ja voi Sam miten sinusta pidänkään. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että vaikka Frodo onkin Sormuksen kantaja, Sam on tämän tarinan sielu. Ilman häntä Frodo ei olisi selvinnyt matkastaan. Luen tänä yönä Kaksi tornia loppuun ja alan sitten joko nukkumaan tai luen vielä hetken Sudenkorentoa tai aloitan House of Cardsia. 
Sivuja luettu: 109 

Klo 6:40 – Hyvää huomenta, maailma.
Kaksi tornia on saatu päätökseen ja tarinan viimeinen kolmannes polkaistaan liikkeelle. Kaikenlaista on ehtinyt kirjassa tapahtumaan ja totean nyt, että Faramir on äijä. Olisi varmaan varsin sopivaa alkaa kylläkin jo nukkumaan, koska unirytmi ja niin edelleen. Se on tainnut kyllä jo kääntyä päälaelleen... Syytän hyvää kirjaa. Painun nyt nukkumaan. Öitä.
Sivuja luettu: 211 

Klo 14:50 Aika jatkaa.
Sain itseni siinä puoli yhden maissa hereille ja olen tässä nyt puuhastellut jotain koneen ääressä ja sen sellaista. On kuitenkin aika jatkaa lukemista. Olen hieman pohdiskellut Lotroa ja tulin siihen tulokseen, että jatkan sen lukemista illemmalla ja tässä välissä otan työn alle joko Gabaldonin tai Dobbsin.

Klo 18:40 Jep :D
House of Cards, people, House of Cards. Aloitin kirjan lukemisen ja alun hämmennyksen jälkeen voin nyt todeta, että tulen varmasti nauttimaan teoksesta aivan valtavasti. Sata sivua luettu ja hykertelen nyt jo tulevia tapahtumia.
Sivuja luettu: 311

Klo 0:15 Maraton ohi!
Nyt se maratoni on sitten ohi. No miten meni niinku omasta mielestä? Aika hyvin! Luin mielelläni eikä jumittanut pahemmin muuta kuin tietokoneella välillä :D Viimeset tunnit uppouduin täysin Michael Dobbsin House of Cardsiin ja johan kyllä on menoa. En yhtään tiedä vielä minkä aseman otan, kenen puolella olen tai mihin tässä kaikessa tähdätään. Francis Urquhart on häijyn nerokas hahmo.

Maratonin lopullinen saldo on 468 sivua.

Luin...
x J.R.R. Tolkienin Taru Sormusten Herrasta -trilogiaa 211 sivua
x Michael Dobbsin House of Cardsia 257 sivua

Diana Gabaldon jäi nyt valitettavasti hyllylle, sillä HoC vei minut täysin mennessään. Nooo, kaikkeen ei aina ehdi. Minun oli myös tarkoitus lukea Tolkienia vielä maratonin loppupäässä, mutta sekin vielä jäi. Olen kuitenkin todella tyytyväinen miten olen siinä järkäleessä edennyt, vaikka toisaalta vähän surettaa ettei ole kuin Kuninkaan paluu (+liitteet) jäljellä.

Maratoni meni siis osaltani hyvin ja fiilis on todella mukava. Hyvin etenin näissä kirjoissa ja odotan innolla, että saan ne loppuun!

Hyvää maratoonailua vielä niille, jotka jatkavat :)

8 kommenttia:

  1. Rentoa maratonia ja nautinnollisia hetkiä Tolkienin parissa.

    VastaaPoista
  2. Hauskaa maratonia! TSH minunkin pitäisi jo lukea.. Mielenkiintoista kuulla mitä pidät House of Cardsista, sillä meinasin itsekin lukea sen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! House of Cardista nyt yli puolet jo luettu ja voin todeta, että erittäin vetävää luettavaa ;)

      Poista
  3. Tsemppiä maratoniin! Oli hauska lukea vastauksiasi siihen edelliseen haasteeseen, jonka nakkasin viime vuoden puolella. Tässä olisi jo seuraava haaste :D
    http://cillainwonderland.blogspot.fi/2016/02/viiden-kirjan-haaste.html

    Älä yhtään stressaa, en loukkaannu, jos et vastaa. Mullakin tulee välillä ähky, kun yhtäkkiä haasteita tulee monelta taholta samaan aikaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vastaan tuohon mielelläni, sillä minulla riittää nimettäviä kirjoja vielä toiseen kiekkaan :)

      Poista
  4. Höh, minulta jäi sairastelun yhteydesssä tämä maratoni kokonaan huomaamatta. Hyvältä kuitenkin näyttää! tsemppiä loppumaratonille!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maratoonaile joskus kun olet taas terve, ei kipeänä kannata pahemmin stressailla :)

      Poista

Jaa mietteesi!