lauantai 13. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän lukumaraton 14.2.

Kuva Niina T:n blogista.
Päätin osallistua Yöpöydän kirjat -blogin Niina T:n emännöimään ystävänpäivän lukumaratoniin. Osallistuin samaan maratoniin myös viime vuonna, jonka silloin emännöi Lukutoukan ruokalista -blogi.

En ole tällä viikolla lukenut mitään muuta kuin tenttikirjaa ja nyt kun vihdoinkin siitä möröstä on suoriuduttu, tekee valtavasti mieli palata näiden keskeneräisten teosten pariin. Lukupinkka tulee olemaan aika lailla sama mitä tammikuun lopun lukumaratoniviikolla, mutta Julianna Baggottin Pure vetää tällä hetkellä henkeä tauolla ja sen sijasta saatan yrittää ehtiä Michael Dobbsin House of Cardsiin.


Taru Sormusten Herrasta -trilogiassa olen tällä hetkellä menossa sivulla 562 ja Helmin syvänteen taistelu on nyt päättynyt. Rautapihaan käydään seuraavaksi ja edessä on yksi Kahden tornin lempikohtauksiani ♥ Ihanaa päästä nyt jatkamaan vajaan viikon (pakollisen) tauon jälkeen! Luen tätä kirjaa melkeinpä liian nopeaa tahtia nyt, sillä alun perin ajattelin saavani tämän loppuun ehkä maaliskuun lopulla. Hyvä kirja vie todella mennessään.

Diana Gabaldonin Sudenkorennossa olen pian puolivälin kieppeillä (sivulla 329) ja nyt huojentuneena voin sanoa, että jännien tapahtumien äärellä vihdoin ollaan. Ehkä nyt päästään kunnolla käsiksi juoneen. Sure hope so! Katsoin muuten tv-sarjan season 2:n trailerin ja johan oli huikea. Jännä miten eri tavalla kirja ja tv-sarja minuun vaikuttavat: kirja ei nyt vain oikein niin kovasti nappaa ja Claire ja Jamie ovat mielestäni aika paatoksellinen pariskunta muiden asioiden kiinnostaessa enemmän, kun taas tv-sarjassa en saa heistä tarpeekseni. Outlander on kyllä todella jännä vastapeluri minulle, sillä toisaalta olen täysin tarinan vedossa kun taas toisaalta en sitten hiffaa tätä valtavaa hypeä. Ehkä minun pitää antaa tälle sarjalle vain kunnolla aikaa, mutta kuinka monta osaa ja tuhatta sivua pitäisi lukea ennen kuin olisin täysin hullaantunut? Vähän veikkaan, että minulle tämä massiivinen sarja tulee olemaan miellyttävää, vaikkakin aika keskinkertaista luettavaa. Aina ei voi voittaa.

Michael Dobbsin House of Cards on listallani siksi, että haluan lukea teoksen ennen kuin katson Netflixin tv-sovituksen. Olen kuullut näiden olevan todella erilaisia toisistaan, mutta haluan silti kirjan ensin lukea. Toivottavasti on hyvä, sillä ainakin sarjasta olen kuullut huippuja juttuja ja veljeni on jo pari vuotta minulle sitä suositellut. Luotan häneen makuunsa, sillä hän minulle alun perin Game of Thronesiakin suositteli.

Aloitan maratoonaamisen puoliltaöin ja teen sitä varten erikseen päivittyvän postauksen.

Hyvää ystävänpäivää ja lukumaratonia kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Mainio lukupino sinulla. Minulla meni TSH:lukemiseen puoli vuotta. Pitäisiköhän lukea tuo Sudenkorento uudelleen ennen toista kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. THS on kyllä järeä tiiliskivi jonka tahkoamiseen menee aikaa, mutta minut se vielä aina täysin mennessään :D Voisi olla uusintaluku paikallaan, jotta on hollilla tapahtumien kanssa!

   Poista
 2. Hauskaa maratonia! TSH ja Sudenkorento... Ihania kirjoja olet lukemassa, kerta kaikkiaan :) Tosin Gabaldonin kirjojen heikkous todellakin on sen pitkäveteisyys. Kieltämättä kauhistuttaa pysyykö mielipiteeni samana 9 osaan ja mahdollisesti sitä seuraaviin osiin päästyäni. Ja aaivan hurjan hyvä Outlanderin uusi traileri. Pidin Muukalaisesta kirjana todella paljon ja tv-sarja ihastutti yhtälailla, mutta saapi nähdä miten on Sudenkorennon laita. Ainakin nyt trailerin nähtyä tuntuu, että tv-sarja päihittää kirjan tällä kertaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (vaikka menikin jo ohi) :D Joo, allekirjoitas tuon täysin. Tai siis en menisi ihan niin pitkälle että sanoisin sitä pitkäveteiseksi, vaan paremminkin että Gabaldon käyttää niiiin paljon aikaa kaiken kuvailuun eikä vähiten romanssin. Melkein hirvittää, että Sudenkorento on noista kirjoista lyhyin... Mutta ehkä se tästä :D tv-sarjaa odotan niin kovasti taas alkavaksi!

   Poista

Jaa mietteesi!