maanantai 1. helmikuuta 2016

Viikon lukumaratoni: päivät 6 & 7 + lopputunnelmat

Maratoni on ohi! No miten meni näi niinku omasta mielestä? Ihan jees, ihan jees.

Luin tämän viikon aikana yhteensä 647 sivua.

Kuulostaa ehkä vähältä, mutta siltä se ei tunnu. Nimittäin yli 200 sivua tuosta kuuluu Lotrolle, jonka lukeneet varmasti ymmärtävät, mitä tarkoitan. Se on sen verran järeää matskua, ettei sen luettuja sivuja voi vähätellä.

Luin siis:
x 51 sivua Diana Gabaldonin Sudenkorentoa
x 387 sivua Andy Weirin Yksin Marsissa (eli kokonaan)
x 209 sivua J.R.R. Tolkienin Taru Sormusten Herrasta -trilogiaa

Kuudentena maratonipäivänä en lukenut oikeastaan yhtään. Keskityin sitä vastoin katsomaan Roswellia Netflixistä ja fiilistelemään sitä nostalgiaa mitä tuo sarja minussa herättää. Lempisarjoja, ehdottomasti! Suosittelen ;)

Seitsemäntenä päivänä sitä vastoin käytännössä vain luin. Kävin kyllä kaupassa ja hengasin koneella, mutta pääasiassa luin vain Lotroa. Pääsin siinä hyvin vauhtiin ja tiedän vain, että tarina vain paranee mitä edemmäs nyt pääsen.

Tämä viikko on ollut minulla melkoisen hektinen, joten olen hyvin tyytyväinen tuohon saldoon. Minun ei ollut tarkoitus innostua näin kovasti Lotrosta, mutta kun vauhtiin pääsee niin en sitten millään malttanut laskea järkälettä käsistä. Maailma, hahmot, kirjoitus, kerronta Kaikki vie niin totaalisesti mukanaan! Olen nyt Elrondin neuvonpidosta suoriutunut ja kohta aletaan saattuetta muodostaa ja hipsiä matkaan.

Andy Weirin Yksin Marsissa oli erittäin bueno kirja. Tykkäsin kovasti ja luin sen parissa päivässä. Toivoin, että olisin Gabaldonin kirjassa edennyt enemmän, mutta syyttäkäämme Tolkienia siitä että se Clairen ja Jamien romanssi jäi yöpöydälle makaamaan. Ei mutta, kyllä minä viimeistään helmikuun aikana sen aion loppuun lukea.

Tämä lukuviikko tuli erittäin hyvään saumaan, sillä helmikuu tulee olemaan minulla erittäin kiireinen tenttien osalta. Otin tähtitieteen historian kurssin, johon minun täytyy lukea yli tuhat sivua kirjoja sekä yli sadan sivun luentomonistenivaskan. Jep, niihin tulee sitten vuodatettua verta, hikeä ja kyyneliä, mutta asia kiinnostaa niin paljon että luen sitä kyllä mielelläni. Lisäksi on sitten muitakin tenttejä tulossa, että saattaa vähän tämä omaehtoinen lukeminen jäädä vähemmälle. Tarvitsen kuitenkin aina välillä tuuletusta ja pakoa fiktiivisiin maailmoihin, joten saan varmasti luettua myös näitä muita kirjoja.

Ei tämä viikon mittainen maratoni ollutkaan niin vaikea mitä oletin, vaan suhteellisen rento. Ei ollut niin kovia paineita ja vaikka en parina päivänä lukenut mitään, saattoi olla rauhallisin mielin ja miettiä maratoonausta vasta seuraavana päivänä. Hauskaa oli ja voisin harkita uusiksi ottamista joskus!

6 kommenttia:

 1. Hienosti suoriuduttu! :) Minäkin juuri varasin tuon Yksin marsissa kirjastosta, toivottavasti se tulee pian. Sen verran hyvin meni minullakin, että joskus voisi kyllä ottaa uusiksikin. Vaan ihan kiva että se jo loppuikin, lopussa meinasi ottaa jo vähän koville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kivaa, mahtavaa että keksit järkätä :) Toivottavasti pidät Yksin Marsissa!

   Poista
 2. Yli tuhat sivua yhdelle kurssille, voi taivaan tähden! :D ... sattuipa tuo huudahdus sopivasti aiheeseen, ihan vahingossa :D
  Mutta siis, melkoinen tekeminen on tuollaisen materiaalin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eikö vaan :D Toisaalta olen nyt noita kirjoja selaillut ja huomannut, että ne ovat hyvin samanlaisia. Joten jos nyt edes toisen kirjan niistä lukisin niin suoriutuisin kunnialla kurssista :D

   Poista
 3. Paljon ehdit lukea! Pitäisi joskus lukea Lotr uudelleen, koska lukukokemukseni sen parissa oli reilu kolme vuotta sitten sen verran mielenkiintoinen :D Itselläni kesti todella kauan päästä kirjaan sisälle, mutta Kuninkaan paluu oli jo nautittava lukukokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tempaudun mukaan heti alussa, saattaen johtua siitä että tiedän millaista tekstiä Tolkien kirjoittaa ja rakastan velloa siinä tekstissä :D Muistan kyllä, miten ensimmäisellä lukukerralla se vähän häkelsi. Lue sinäkin uudestaan, sillä toisella lukukerralla on jo erilainen kosketus tarinaan ja saattaa avautua ihan uudella tavalla :)

   Poista

Jaa mietteesi!