sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kirja Tag

Ensimmäisen tag-postauksen aika! Olen jo jonkin aikaa suunnitellut tekeväni jotain muutakin tänne blogiin kirja-arvioiden ja koostepostasten lisäksi, joten tässä on nyt askel sitä kohti. Tagit ovat olleet BookTuben puolella niin hauskaa seurattavaa, että haluan kokeilla niitä täällä blogissa tekstimuodossa. Kirja tagin nappasin Kirjavarkaan tunnustuksia -blogista, joka Riikan Lukijan roolissa -blogista lähti liikkeelle!

1. Onko sinulla kotonasi tietty paikka, jossa luet?
Yleensä luen sängyllä.

2. Kirjanmerkki vai palanen paperia?
Kirjanmerkki! Kirjanmerkit ovat ihan parhaita :D

3. Voitko lopettaa lukemisen milloin vain vai luetko aina sivun tai kappaleen loppuun?
Luen aina luvun loppuun. En osaa lopettaa kesken, sillä en halua jättää jotain kohtausta roikkumaan keskeneräisenä.

4. Syötkö tai juotko lukiessasi?
Harvoin syön mitään, mutta juon usein kahvia, teetä tai vettä.

5. Voitko kuunnella musiikkia tai katsella televisiota lukiessasi?
Telkkaria en pidä päällä, mutta musiikkia voin kuunnella jos se on jotain instrumentaalista. Esim. nyt kun luen Lotroa, hiljaisena taustamusiikkina minulla on leffojen soundtrack. Kuuntelen musiikkia, jos koen sen auttavan kirjaan syventymistä tai luo tunnelmaa.

6. Luetko kotona vai missä vain?
Periaatteessa missä vain, riippuen tilanteesta. Kotona, junassa, autossa, mökillä, kaverin luona, kirjastossa... Kaikki käy!

7. Luetko ääneen vai hiljaa päässäsi?
Hiljaa päässä, mutta joskus saatan lausua tietyt sanat tai nimet ääneen kuullakseni niiden ääntämyksen ja painotuksen. Jos luen jotain fantasiaa, tapailen ääneen vieraita sanoja saadakseni niistä paremman käsityksen. Dol Guldur, Cirith Ungol, Osgiliath, Fangorn... näitähän riittää.

8. Luetko kaikki sivut vai hypitkö sivujen yli?
Pyrin lukemaan kaikki sivut, mutta aina ei vain pysty tai jaksa. Jos vaikka joku taistelukohtaus kestää kymmeniä sivuja (The Hunt for Atlantis), saatan surutta hypätä pari sillä en usko niiden muutaman sivun olevan nyt elintärkeitä tarinan juonen kannalta. Mutta yleisesti ottaen luen kaikki.

9. Hajoaako kirjan selkä lukiessasi vai pysyykö se kuin uutena?
Ei hajoa, jos suinkin vain pystyn sen estämään (ja olen masteroinut tämän taidon hyvin vaikka itse sanonkin)! Lainaan kirjojani vain harvoille ja valituille ja heillekin tolkutan varmaan kymmenen kertaa että haluan saada sen samassa kunnossa takaisin :D Haluan pitää kirjani siisteinä ja ehjinä. Minulle on käynyt joskus moooonta vuotta sitten siten, että kirjan selkä taitui niin useasti ja pahoin että se lopulta hajosi käsiin.

10 Kirjoitatko kirjoihin?
Ainoa kirja johon olen koskaan kirjoittanut oli Fifty Shades of Grey ja siihenkin siksi, etten välittänyt piiruakaan kirjan kohtalosta. Lukemani jälkeen ”lahjoitin” trilogian kaverilleni (=pakotin ottamaan), koska en halunnut säilyttää niitä hyllyssäni. Hän varmaan nauttii kirjoituksistani jos koskaan päätyy sitä scheissea lukemaan. Mutta siis en kirjoita kirjoihini, sillä se käy vastaan sääntöäni pitää kirjat siisteinä ja ehjinä.

Nappaa sinäkin tagi mukaan :)  

8 kommenttia:

 1. Hauskaa, ett säki löysit tän! Mun oli pakko hymähtää ääneen ton viimesen vastauksen kohdalla, koska itse en millään haluaisi tarttua Fifty Shades of Grey - sarjaan, kun olen elokuvan nähny ja pidin sitä ihan jäätävänä p*skana... Multa löytyy kaikki 4 kirjaa (itse trilogia ja Greyn näkökulmasta eka osa) hyllystä, muttei ole minkäänlaista mielenkiintoa tarttua niihin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kiva tagi :) Lisäsin blogisi tuonne ylös - pahoittelen että unohdin sen aluksi! Fifty Shadesit... yök. Yksinkertaisesti yök. Jos haluat nauraa, kuuntele nämä kirjat Youtubesta Mark Oshiron lukemana :D Tyyppi on loistava!

   Poista
 2. Mukavaa, että nämä tagit leviävät myös blogimaailmassa :) Ja kaikki kunnia Riikalle ensimmäisenä Kirja tagiin tarttumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä :) Lisäsin Riikan blogin sen alun perin unohdettuani. Kiitos muistutuksesta! :)

   Poista
 3. Hauska tag. Päätin myös vastata tähän :) En ole koskaan ajatellutkaan tarttuvani Fifty Shades of Grey kirjoihin ja näiden kommenttien myötä nyt en ainakaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! :) jätä suosiolla vain väliin, ei ole sen arvoista... :D

   (Anteeksi että kesti näin kauan vastata!)

   Poista
 4. Taidanpa minäkin vastailla tähän. ☺ Oli kiva lukea jälleen uusia kirjoituksiasi.

  VastaaPoista

Jaa mietteesi!