torstai 29. lokakuuta 2015

Liebster Award -tunnustus!

Kuva kopioitu Heidin blogista.
Nyt olisi sitten taas haastevastauksien vuoro! Dysphoria-blogin Heidi P nakkasi minulle tämän muutama vuosi sitten blogeissa kiertäneen Liebester Award -tunnustuksen ja toki otin sen vastaan. Kiitos Heidille! Tässä olisi siis taas hieman intelliä minusta :D

1. Onko joku kirja ollut joskus niin ahdistava tai pelottava, että sinun on pitänyt jättää se kesken?
Eipä tule mitään tällaista mieleen. Olen aina tuntenut todella pakottavaa tarvetta lukea kirjat loppuun ja mitä ahdistavampi, yleensä sen tehokkaampi lukukokemus. En säikähdä helposti, kunhan pysytään poissa syvyyksistä (ja tavallaan kuitenkin koen tarvetta lukea vesille sijoittuvia kirjoja...).

2. Luetko kirjaa mieluiten aamulla, päivällä, iltasella vai juuri ennen nukkumaan menoa?
Iltaisin ja yöllä. Illalla lukiessa nukkumaanmeno venähtää usein todella myöhälle ja sitä sitten yön pikkutunneille asti helposti istun lukemassa. Tykkään siitä, että saan keskittyä täysin rauhassa kaiken ollessa hiljaista ja liikkumatonta, ei ulkoa kantavia ääniä tai tuntua, että minun pitäisi tehdä jotain muuta kuin lukea, kuten vaikka opiskella (tämä fiilis tunkee aina päivällä lukemisen tielle). Ilta ja yö ovat minun suosikkilukuaikaani.

3. Luitko teini-ikäisenä kirjoja, ja jos luit, mitkä olivat suosikkejasi?
Ei noista omista teinivuosista kovinkaan kauan ole, joten voin sanoa että aika lailla joo. Toki makuni on laajentunut enemmän historialliseen kirjallisuuteen (sekä faktan että fiktion puolella) sekä tietokirjallisuuteen enkä enää säikähdä mitään massiivisia fantasiateoksia. Lukemiseni oli lukiossa aika epäsäännöllistä ykkös-kakkosvuosina kaikenlaisen draaman vuoksi, mutta kolmosvuoden alussa löysin Pendergastit ja johan ne nappasivat taas mukaan lukemisen maailmaan. Luin myös paljon L.J. Smithin kirjoja ja tykkäsin todella paljon The Dark Visions ja The Forbidden Game -trilogioista. Night Worldiin tai The Vampire Diariesiin en oikein koskaan tykästynyt, vaikka molempia sarjoja joku viisi tai kuusi osaa luin. Voisin siis kai teinivuosien suosikeiksini nimetä, Nälkäpeli -trilogian, Taru Sormusten Herrasta -trilogian, Pendergastit ja Pullmanin His Dark Materials -trilogian.

4. Valitseko koskaan kirjaa kansikuvan perusteella? Entä hylkäätkö kirjan sen takia, jos kansi on epäkiinnostava?
Jep, tähän syyllistyn aika usein :D Kannet kiinnittävät ensimmäisenä huomioni ja jos siinä on jotain joka todella herättää mielenkiinnon, yleensä sen sitten myös luen. Olen myös hylännyt kirjoja kun kansi on ollut niin epäkiinnostava ettei mikään siinä puhuttele suoraan minua.

5. Jos saisit säästää hyllystäsi vain viisi kirjaa, mitkä ne olisivat?
Ei saa kysyä tällaisia kysymyksiä... Kamala kun ei millään pysty valikoimaan vain viittä :D No yritetään: valitsisin Neal Shustermanin Unwindin (koska Connor), Prestonin ja Childin Ihmeiden kabinetin (hemmetin hyvä kirja), Megan Mirandan Soulprintin (koska pidän niin paljon Mirandan teoksista), Laini Taylorin Dreams of Gods & Monstersin (koska tämä trilogia on ihana ja yksi suosikkini ja niin tajuttoman kauniisti kirjoitettu) ja Tolkienin Taru Sormusten Herrasta -trilogian (en koskaan kyllästy tähän maailmaan).

6. Ostatko kirjoja mieluiten omaksesi vai lainaatko kirjastosta?
Ostan todella monet englanninkieliset omaksi, mutta suomenkieliset pyrin lainaamaan kirjastosta. Tämä siksi, että enkunkielisiä löytyy vähemmän kirjaston hyllystä ja ne ovat halvempia ostettavaksi.

7. Luetko omaelämäkertoja?
Todella vähän. Olen lukenut tyyliin Kim Hyun Heen Sieluni kyyneleet ja Anne Frankin päiväkirjan. Olen todella huono elämäkertojen lukija ihan ylipäätään.

8. Oletko koskaan haaveillut oman kirjan kirjoittamisesta? Vai oletko kenties jo kirjoittanut kirjan?
Olen :D Kirjoitin joskus koko käsikirjoituksen eräästä tarinasta (sivuja taisi olla jotain lähemmäs 200), mutta sitten muistitikku jolle kirjoitukseni tallensin päätti seota ja kaikki katosi. Kaikki ne tuhannet sivut kymmenistä eri tarinanaluista ja suunnitelmista ja käsikirjoituksista... Kaikki poissa. Voin sanoa, että siinä vaiheessa kirjoitusintoni koki aikamoisen kolahduksen enkä enää sen jälkeen ole sellaista kunnon fiilistä saanut takaisin.

9. Pystytkö lukemaan autossa (matkustajana ollessasi tietenkin)?
Pystyn. Olen matkalukija. Auto, juna, lentokone, laiva – kaikki kelpaa. En onneksi koe matkapahoinvointia :)

10. Montako kirjaa luet vuodessa?
En ole ennen blogin aloittamista tilastoinut lukemisiani, joten vaikea oikein kunnolla sanoa. Ala-asteella luin todella paljon, yläasteella vähemmän, lukiossa vaihteli kovasti, nyt luen taas paljon... 50-80 ehkä?

11. Mainitse lempirunokirjasi.
Ei ole suosikkia koska en ole häävi runojen lukija, mutta pidän kuitenkin kovasti joistakin Robert Frostin kynäilyistä... The woods are lovely, dark and deep, but I have promises to keep, and miles to go before I sleep, and miles to go before I sleep.

Suurkiitokset Heidille tästä haasteesta!

Voisin itsekin laittaa hyvän kiertämään ja kyhäillä omat kysymykseni:

1. Mikä on inhokkisi kirjallisuusgenreissä?
2. Katsotko mielelläsi kirjojen pohjalta tehtyjä elokuvia ja tv-sarjoja?
3. Millaisista kansista pidät?
4. Nimeä viisi suosikkielokuvaasi.
5. Oletko kriittinen lukija?
6. Oletko aina ollut lukija?
7. Luetko kirjoja yhdeltä istumalta kokonaan?
8. Mikä kovasti hypetetty kirja on edelleen lukematta?
9. Järjestätkö kirjahyllysi millään erityisellä tavalla?
10. Kauhukirjallisuus, nay vai yay?
11. Ja vielä lopuksi, mitä kirjaa suosittelet kaikille?

Nakkaan haasteen seuraaville blogeille:

En tiedä onko joku näistä immeisistä jo tämän tehnyt, sillä en sen suurempaa salapoliisityötä lähtenyt tekemään :D

Säännöt ovat vielä seuraavat:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se todella on! <3 Runon nimi on Stopping by Woods on a Snowy Evening, suosikkini Frostin töistä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos että nakkasit tämän minulle, oli kiva vastata! :)

   Poista

Jaa mietteesi!