perjantai 15. toukokuuta 2015

Kirjankansibingo! (päättynyt)

Kirjakaapin kummitus -blogin Jonna keksi laittaa kesäksi pystyyn kirjabingon ja päätin viime vuoden tavoin ottaa osaa (viime kesänä bingoa emännöi Le Masque Rouge -blogin Emilie). Tällä kertaa kirjabingon ideana on tutkiskella kirjojen kansia ja ruksia ruutuja niiden perusteella.

Kyllä, tunnustan, I judge books by their covers. Kauniit ja mielenkiintoiset kannet nyt vain tuppaavat vetämään katsettani puoleensa tehokkaammin ja tavallisesti hankin omaan hyllyyni mieluummin kansia, joita on kiva katsella :D

Tämä haastehan on siis aivan omiaan minulle, sillä pääsen nyt ihan tositarkoituksella arvostelemaan kansia ja valikoimaan myös niiden perusteella luettavani ;)

Haasteaika: 15.5.2015 – 15.8.2015


Bingo on virallisesti päättynyt! Sain bingoiltua itselleni yhden bingon ja pari kappaletta jäi yhtä ruutua vaille vajaaksi. Kahdesta teoksesta en ole vielä ehtinyt kirjoittaa, mutta liitin ne mukaan tuohon listaan. Kesäinen bingoilu oli oikein mukavaa taas, joten suurkiitokset Jonnalle tämän järjestämisestä!

  14 kommenttia:

  1. Tämä on hauska haaste kesään. Innostuin tästä heti, vaikken yleensä pidä kansia kovin tärkeinä. Sehän on vaan kansi, ei edes kirjailijan omaa tuotosta (yleensä) vaan jonkun muun näkemys aiheesta. :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Onhan se tosiaan totta, että harvemmin kirjailija itse saa sanoa sanottavaansa kannesta ja onkin vähän huono tapa katsella niin kriittisesti kansia. Hienot kannet yleensä vain tuppaavat johdattelevan minut myös itse kirjan luokse. Jos kansi ei kiinnosta niin harvemmin kirja jää mieleen ollenkaan. Tämä bingo onkin nyt aika mieluinen minulle juuri kansiaiheen vuoksi :)

    Poista
  2. Hei ihana tämä uusi ulkoasu! Aivan superhieno! :) Minunkin on tähän tarkoitus osallistua, kun viime kesänä bingoilu oli niin mukavaa.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos! :) Kesti aikansa tottua tähän ihan uuteen värisävyyn sen oranssin jälkeen, mutta olen tyytyväinen tähän "rauhallisempaan" malliin :D

    Poista
  3. Minunkin piti tulla oikein kehumaan keväistä ulkoasua :D Tosi nätti.
   Bingoilut jäi viimeksi, joten nyt ajattelin lähteä mukaan, varsinkin kun aiheena on kirjojen kannet, joista voisin höpistä vaikka kuinka!

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos :) Kivaa, että osallistut! Kansista voisin minäkin puhua todella paljon ja nyt ihan tositarkoituksella kun pääsee niitä tutkailemaan niin onhan tämä haaste mukava!

    Poista
  4. Viime kesän kirjabingo oli niin hauska niin pakkohan se on tähänkin osallistua! Odotankin mielenkiinnolla sinun mietteitäsi kansista, ne saavat joskus yllättävän helposti minutkin avautumaan :D

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kansista tykkään puhua, sillä ne voivat parhaimmillaan olla aivan upeita taideteoksia (ja pahimmillaan jotain aivan karmeaa... kuten Lux-sarjan Origin... yäk.). Kansien merkeissä siis vietellään tätä kesää :D

    Poista
  5. Useimmiten kirjan kansi ei vaikuta valintaani, vaan takakansiteksti, Goodreadsin arvosana tai bloggaajien mielipiteet. Yksi harvoja muistikuvia kannen perusteella valittuista teoksista on vuonna 2005 lukemani Houkutus. Kyllä nykyäänkin mietin kirjojen kansia, ovatko ne houkuttavia vai luotaan työntäviä, mutta en enää valitse luettavia teoksia VAIN kansikuvan perusteella. Tähän haasteeseen löytyy lukupinostani jo nyt useampia teoksia ilman erityisempää kalastelua. Hauskaa jäädä seuraamaan millaisia kansia ihmiset nostavat esille bingossa, useaan kohtaan kun voi valita teoksen varsin monipuolisesti. :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Minulle kansi on sinällään tärkeä, että mielenkiintoisen ja katsetta puoleensa vetävän kirjan luokse useammin menen ja otan selvää, mistä on kyse. Jos kansi on silmiini todella luotaantyöntävä, harvemmin sitä kirjaa alan sen enempää tutkimaan. Tämä on tietysti vähän epäreilua kirjailijaa kohtaan, muttah... Olen kyllä joitakin kirjoja hankkinut vain ja ainoastaan puhtaasti kannen vuoksi kun se on ollut niin upea :D Minäkin vähän luulen, että saan ruksittua ruutuja suhteellisen helposti kun nopealla silmäyksellä keksin sopivat kirjan jo puoleen ruuduista. Jäänkin mielenkiinnolla odottelemaan, mitä kaikkea ihmiset lukevat!

    Poista
  6. Ooh, sievä uusi ulkoasu! Tykkään nuista köynnöksistä! <3

   Mitä enemmän saadaan ihmisiä tunnustamaan, että kannella on väliä, sitä suuremmalla varmuudella Suomessakin aletaan panostamaan kansisuunnitteluun vähän enemmän. <3 Tämmöinen kirjankansibingo on kyllä kuin luotu tuohon tarkoitukseen ja aivan erityisesti meille kansikuvista kiinnostuneille. <3 :D Innolla seuraan mitä kirjoja valkkaat! (Tilasin ihan vaan tätä bingoa varten yhden kirjan, nimittäin Trisha Leaverin The Secrets We Keepin, ihan vaan tuota siluetti-kohtaa silmällä pitäen.. :D)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos! :) Minä tunnustan tutkivani kansie kriittisellä silmällä! Mielenkiintoinen kansi on se joka ensin johdattelee minut kirjan luokse ja tutustuttaa tarkemmin sisältöön. Jos kansi on sysiruma niin harvemmin levitoin kirjankaan luokse :D Kyllä sanoisin, että kansi pelaa suhteellisen suurta roolia ainakin joskus valikoidessani kirjaa. Mielenkiintoiset ja kauniit kannet vetävät minua enemmän puoleensa. Keksin jo tyyliin puoleen taulukkoon sopivat kirjat luettaviksi :D Oi, toivottavasti Leaverin kirja on hyvä! Olen itsekin sitä hieman kyttäillyt ja mietiskellyt, että tilaisinko vai odottaisinko vielä.

    Poista
  7. Onpa hauska bingo! :) Pitäähän tähän lähteä mukaan, vaikka monta muutakin haastetta on menossa :D

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Osallistu ihmeessä! Minullakin on nyt useampi haaste kesken, mutta eipä kai tuossa mitään, meinaan lukea kuitenkin niin samallahan niitä suorittaa :D

    Poista

  Jaa mietteesi!