perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kesäisiä kirjaostoksia

On tullut taas kirjoja hommailtua. Yllätys. Tiedän, olen surkea itsehillinnän suhteen. Mutta ei se mitään, koska rakastan kirjoja. Olen törmännyt niin moniin alennuksiin tänä kesänä, etten ole voinut kaikkien suhteen kävellä onneni ohi. Monet kovasti himoitsemani kirjat jätinkin tuskastellen hyllyyn, mutta kyllähän sitä aina pari mukaan tarttui. Mitä voin sanoa? Oli niin kannattavia diilejä.

Kolme kappaletta on ostettu Suomalaisen kolme pokkaria kympillä -tarjouksesta, kolme alennuskupongilla Suomalaisen verkkokaupasta ja neljä kovakantista ostin Rovaniemen Kirjakassista.

Tässä ovat uusimmat hankintani sitten kesäkuun alun:

Suomalaisen kirjakaupan kolme pokkaria kympillä -tarjouksesta:
  • Anna Godbersen: Jazztyttö peilaa ja Ihania päiviä (Jazztyttö peilaa, #1 ja #2)
  • Justin Cronin: Ensimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta, #1)
Itse asiassa menin tuon tarjouksen perään tarkoituksenani ostaa Bridget Jones -kirjat. Niitä ei kuitenkaan löytynyt, joten päädyin toisiksi parhaimpiin vaihtoehtoihin. Lisää Anna Godbersenia! Tuo Ensimmäinen siirtokunta on muodostunut minulle jo eräänlaiseksi ikuisuusprojektiksi, mutta ei suinkaan siksi, että se huono olisi. Ei, se vaikuttaa niin loistavalta, mutta en ehtinyt lukea sitä loppuun eräpäivän kolkutellessa ovella. Nappasin kirjan siis kolmanneksi matkaan.

Suomalaisen verkkokaupasta alennuskupongilla:
  • John Marsden: Tomorrow, When the War Began ja The Dead of Night (Tomorrow, #1 ja #2)
  • Anna Godbersen: Huumaa (Huumaa, #1)
Sain viidentoista euron alennuskupongin ja sen käyttöaika alkoi kulua umpeen, joten päätin käyttää sen hyvin. Ostin kesäkuun alussa tuon Huumaa-sarjan toisen ja kolmannen osan, joten katson ensimmäisen osan hankinnan olleen varsin järkevää, eiksjeh? Lisäksi tuo John Marsdenin Tomorrow-sarja on ollut jo niin pitkään kiinnostuslistallani, että kernaasti haluan sarjan lukea.

Rovaniemen Kirjakassista huikeaan tarjoukseen:
  • John Grisham: Lakimiehet (ostettu lahjaksi)
  • Elizabeth Kostova: Historiantutkija
  • Douglas Preston & Lincoln Child: Kuoleman asetelma (Pendergast, #2)
  • Lincoln Child: Utopia
Jokainen näistä alle kympillä! Historiantutkijan sain hintaan 6,90! Jalat meinasivat mennä alta kun hinnan näin. Prestonin ja Childin Kuoleman asetelman halusin kovasti, koska Pendergastit ovat niin hyviä kirjoja ja ensimmäinen osa, Ihmeiden kabinetti, löytyy omasta hyllystä. Lincoln Childilta ostin myös toisen teoksen, Utopian, joka herätti kiinnostukseni samalla kun Pendergasteja enemmänkin luin. Grishamin päätin ostaa isälleni syntymäpäivälahjaksi.

Sain myös tietää, etten yliopistoon päässyt ja varasijoilla olen sen verran kaukana, että on todella epätodennäköistä, että pääsisin. No, paska homma, mutta ei se mitään, ensi vuonna sitten paremmin!

Tämmöistä tällä kertaa! Alan nyt sitten valmistautua Tähtiin kirjoitetun virheen iltaan. Menen kolmen kirjan lukemattoman kanssa ja odotan mielenkiinnolla heidän reaktioitaan tästä tarinasta :D En tosin varoittanut heitä, että elokuva sisältää Nessu-painotteisia kohtauksia, jotka saattavat saada kyynelkanavat erittäin aktiivisiksi. Haha, en malta odottaa! Tiedän, olen häijy :D

Hyvää kesän jatkoa kaikille!

12 kommenttia:

  1. Oi Historiantutkija on yksi lempikirjojani. Oletko lukenut sitä aiemmin?

    Voi harmi, ettet päässyt yliopistoon. Toivoin, että olisit päässyt, mutta toivottavasti ensi vuonna on parempi onni.

    Menen ylihuomenna katsomaan Tähtiin kirjoitetun virheen. Seuralaiseni taitaa olla myös sellainen, joka ei ole kirjaa lukenut enkä ole kyllä ainakaan vielä maininnut surullisuudesta mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä kirjaa lukenut, mutta olen kuullut siitä niin paljon ylistyksiä, että aivan pian varmasti luen sen!

      Kyllähän se harmittaa, mutta ajattelen masistelun sijasta positiivisesti, että ensi keväänä tiedän paremmin varautua. Kyllä minä aion vielä sinne yliopistoon päästä :D

      Elokuva oli kyllä hyvä! Itse asiassa pidin tarinasta yllättäen enemmän elokuvana kuin kirjana. Itkenyt en, mutta koin enemmän tunnetta valkokankaalta tarinan koettuna. Hienosti onnistunut elokuva!

      Poista
  2. Tomorrow - sarja <3 Toistaiseksi olen tuossa jumittunut kolmanteen osaan (josta en ole vieläkään saanut blogattua!), mutta ehkä saan hankittua neljännen ja sitä seuraavat piakkoin, että pääsee taas Ellien ja kumppaneiden seuraan Australian takamaille. Toivottavasti sinäkin tykkäät sarjasta!

    Prestonin ja Childin Kuoleman asetelmasta tykkäsin oikein kovasti. Muutenkin ne pari Pendergastia, mitkä olen lukenut ovat olleet jännittäviä ja koukuttavia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin paljon hyvää olen kuullut Tomorrow-sarjasta, etten malta odottaa sen lukemista! Elokuvakin oli mielestäni ihan jees, mutta olen kuullut juttua, ettei se ole mitään verrattuna kirjaan. Jännityksellä siis odotan, mitä pidän :D

      Minä tutustuin Pendergasteihin puolivahingossa kun kolmisen vuotta sitten noukin äitini kirjahyllystä mielenkiintoisia kirjoja luettavaksi ja sitten päätin napata Ihmeiden kabinetin ensimmäisenä luettavaksi. Koukutuin niin täysin! Kuoleman asetelma oli vielä parempi mitä Ihmeiden kabinetti! Ajattelin tässä hiljakseen ostella tuon sarjan loputkin osat, kunhan kohtuu hinnalla ne löydän.

      Poista
  3. Tuo Ensimmäinen siirtokunta on ollut mulla lainassa liian useesti! Joten ostin sen pokkarina ja toivon mukaan saan sen nyt loppuun asti luettua :D
    Tuttu tunne ton koulun suhteen! Toivonmukaan ensi vuonna menee paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli viisi kuukautta putkeen, kunnes piti lopullisesti palauttaa ja ehdin suunnilleen puoleen väliin :D Melkein hävettää, etten kirjaa saanut loppuun saakka niin pitkässä ajassa... No mutta, nyt sitten sen loppuun kiskaisen kun omaan hyllyyn sen ostin!

      Yritän asennoitua nyt siten, että kokemusta rikkaampana ja viisaampana ensi vuonna valmistaudun. Sisään aion kyllä vielä päästä :)

      Poista
  4. Mielenkiintoisia ostoksia! Niin se meillä kirjahirmuilla menee, että kirjoja pitää ostaa kun niitä halvalla saa :D Harmi, ettet päässyt yliopistoon :/ Mutta onneksi haku on joka vuosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuitenkin ylpeä itsestäni, etten nyt ihan kaikkia himoitsemiani kirjoja ostanut... :D Niinhän se on! Ensi vuonna toivottavasti rahkeet riittävät paremmin!

      Poista
  5. Kiinnostavia ostoksia taas kerran! Ah, tulin juuri katsomasta Tähtiin kirjoitettua virhettä ja najrlahlzbflz rakastin sitä niin paljon. Niin paljon. (Näitä kommentteja on varmaan kiva lukea huomenna selväpäisenä :D) Odotan innolla mitä leffasta tykkäsit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen todella mielissäni näistä hankinnoista. Olen yllättynyt, miten monta kirjaa suomeksi raaskin ostaa :D

      Pidin elokuvasta paljon! Koin sen olevan parempi kuin kirja. En kyyneliin asti päässyt, mutta paljon enemmän tunnetta sain elokuvaversiosta. Hienosti onnistunut elokuva kyseessä! Soundtrack oli mielestäni aivan erityisen onnistunut! Birdyllä on niin kaunis ääni :)

      Poista
  6. Mukavia löytöjä! Tuo Historiantutkija on minulle ihan uusi tuttavuus, en ole siitä kuullut ennen, ja mitä nyt äkkiä googlasin, kuulostaa kiinnostavalta, taidan laittaa lukulistalle. =D

    Minäkin kiertelin pikkureissullani kirjakauppoja ja mm. Naimapuuhia (kovakantinen) olisi ollut alle vitosella, mutta en muka viitsinyt ostaa, vaikka olen sen halunnut jo pitkään lukea. No viimeisenä lomapäivänä sorruin kuitenkin ihan perusmarketista ostamaan alepokkarin, hih hih hii. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen tyytyväinen näihin löytöihin :D Historiantutkija on saanut niin paljon kehuja, että nyt alkaa minun olla pakko se lukea, jotta voin mahdollisesti liittyä ylistyskuoroihin!

      Kävin tekemässä päivänreissun Rovaniemelle kaverin luokse ja siellä juuri ennen junan lähtöä käväisimme Kirjakassissa ja kappas, sieltähän sitä löytyi vaikka sun mitä! En sentään kaikkia haluamiani kirjoja ostanut, vaan armeliaasti jätin osan pois :>

      Poista

Jaa mietteesi!