keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Parhaat katsomani tv-sarjat, osa 1

Vaikka lukeminen onkin suosikkitapani kuluttaa vapaa-aikaa, olen ahkera myös tv-sarjojen ja elokuvien puolella. Olen tähän mennessä aina vain välillä joissain satunnaisissa postauksissa maininnut tv-sarjoja joita innoissani seuraan, mutta en ole koskaan kunnolla listannut suosikkejani. Päätin nyt sitten alkaa tehdä sekä itselleni että mahdollisesti jotain uutta sarjaa hakeville listausta, jossa esittelen omia suosikkejani.

Toisaalta 'suosikki' ja 'paras' ovat hieman löyhiä käsitteitä, sillä joskus saatan esitellä sellaisiakin sarjoja joita en nyt hulluna fanita, mutta joissa on kuitenkin sitä jotain mikä saa minut jatkamaan aina uuteen jaksoon.

Sarjat ovat sekä jo päättyneitä että edelleen ruudussa pyöriviä. En nyt heti ensimmäiseksi nimeä näitä aivan ehdottomia suosikkeja, kuten Game of Thronesia, Sons of Anarchya tai Supernaturalia, sillä ne taitavat olla aika ilmiselvyyksiä minun kohdallani. Mainitsen ne kyllä jossain vaiheessa, mutta en rykäise kaikkia niitä samaan postaukseen.

Listaan aina kolme sarjaa kerralla. Sarjat eivät ole missään parhausjärjestyksessä!

1. Haven (2010-2015)
5 tuotantokautta
78 jaksoa
Pääosissa: Emily Rose, Lucas Bryant, Eric Balfour

Haven kertoo samannimisestä kylästä Mainessa, jossa vallitsee hyvin omituinen ilmapiiri ja jota vaivaavat yliluonnolliset ongelmat (the troubles). Audrey Parker (Emily Rose) lähetetään FBI:n asioille kylään tutkimaan erään rikollisen omituista murhaa, mutta saakin huomata Havenissä tapahtuvan hyvin outoja asioita. Havenillä tuntuu olevan myös jokin yhteys Audreyn salaperäiseen menneisyyteen, jota hän päättää alkaa selvittää poliisiparinsa Nathanin (Lucas Bryant) sekä laillisen ja laittoman rajamailla steppailevan Duken (Eric Balfour) kanssa. Sarja pohjautuu löyhästi Stephen Kingiin teokseen The Colorado Kid.

Minulle tämä sarja oli täysi yllätys. Ostin kaksi ekaa kautta Kodin ykkösen tarjouksesta randomilla pari vuotta sitten ja katsoin muutaman ensimmäisen jakson ihan läpällä, suhtautumatta ollenkaan vakavasti katsomaani. Siinähän sitten niitä jaksoja toinen toisensa perään katsoin ja aivan huomaamattani olin täysin koukussa. Siis vaikka Haven onkin aika omalaatuinen – tai ihan jopa hupsu – varsinkin alussa, jos sille antaa mahdollisuuden niin saattaa hyvinkin löytää vaikka uuden lempisarjan. Näin minulla. Onkin sääli, että melko harva Havenistä on loppujen lopuksi edes kuullut.

Olen kohta katsonut loppuun viidennen ja sitä myötä viimeisen kauden ja on aika haikeaa joutua heittämään hyvästit. Olen tykästynyt sarjaan niin paljon ja hahmokehitys on ollut todella mielenkiintoista seurattavaa. Varsinkin Nathanin ja Duken vääntö on ollut hulvattoman hauskaa tuotantokausien ajan. Sarja on ollut erittäin iloinen yllätys minulle. Suosittelen Haveniä niille, jotka haluavat katsoa fantasiasta, mysteeristä sekä draamasta ammentavaa omaperäistä sarjaa mukavalla ja suhteellisen rennolla tunnelmalla ja ihanalla rantakaupungin tapahtumaympäristöllä. Vinkkaan vain, että turhan vakavasti ei kannata katsomaansa suhtautua tai luovuttaa liian aikaisin.

2. Roswell (1999-2002)
3 tuontantokautta
61 jaksoa
Pääosissa: Shiri Appleby, Jason Behr, Katherine Heigl, Brendan Fehr, Majandra Delfino

Liz Parkeria (Shiri Appleby) ammutaan eräänä kohtalokkaana päivänä ja hänet parantaa Max Evans (Jason Behr), hieman erikoinen ja hiljainen poika. Käykin ilmi, että Max sisarensa Isabelin (Katherine Heigl) ja parhaan ystävänsä Michaelin (Brendan Fehr) kanssa ovat ihan eri planeetalta ja saapuivat Maahan vuoden 1947 Roswellin maahansyöksyssä. Liz ja hänen ystävänsä Maria (Majandra Delfino) ja Alex (Colin Hanks) muodostavat uusien alieniliittolaistensa kanssa ryhmän, jota jahtaavat hyvin vaaralliset ihmiset.

Roswell lienee kaikille tuttu. Se on niin ikoninen kun puhutaan teiniromanssisarjoista, että kaikki ovat varmasti vähintään nimellisesti siitä kuulleet. Sarjan intro, Didon Here With Me, on sellainen, joka nostattaa minussa aivan valtavan nostalgian tunteen aina sen kuullessani. Roswell on edelleen yksi ehdottomista lempisarjoistani, ja kun kaudet lisättiin Netflixiin tässä joku aika sitten niin eipä mennyt aikaakaan kun olin jaksot jo läpi katsonut. Taas.

Roswellissa on jotain niin hellyttävää ja herkkää että siitä on vaikea olla pitämättä. Kyseessä on yksi parhaista teineille kirjoitetuista sarjoista erittäin symppiksillä hahmoilla, puhumattakaan aidosti koskettavasta draamasta. Roswellin katsoo todella nopeasti läpi, sillä pitkästä sarjasta ei ole kyse. Roswell on vielä sitä aikaa, kun teiniromansseja ruudulle osattiin kirjoittaa.

3. Nikita (2010-2013)
4 tuotantokautta
73 jaksoa
Pääosissa: Maggie Q, Shane West, Lyndsy Fonseca, Melinda Clarke

Nikita pohjautuu ranskalaiseen samannimisen elokuvan pohjalta kirjoitettuun kanadalaiseen La Femme Nikita -tv-sarjaan. Sarja kertoo Nikitasta (Maggie Q), koulutetusta palkkatappajasta, joka kolme vuotta sitten pakeni Yhdysvaltain hallituksen salaista osastoa, Jaostoa (Division), ja on päättänyt nyt tuhota tuon osaston. Hänellä on apunaan Alex (Lyndsy Fonseca), nuori nainen, joka on soluttautunut Jaostoon ja tekee myyräntyötä osastossa sisältä käsin.

Tämäkin oli minulle aikamoinen yllätys. Olin joskus jotain tästä sarjasta kuullut, joten kun antikvariaatissa ensimmäisen kauden näin, otin riskin ja ostin sen. Eräänä hitaana ja flunssaisena aamuna päätin katsoa pari jaksoa ja arvatkaa kuinka kävi. Jep, olin ihan täysin koukussa jo ensimmäisen jakson jälkeen. Nikita on niin näppärä ja toiminnallinen sarja kiinnostavilla hahmoilla, että oli pakko katsoa läpi kaikki kaudet jonkun kahden viikon sisällä.

Voisin kuvitella, että Nikita nappaisi parhaiten niille, jotka tykkäävät katsoa agentti-/vakooja-/palkkatappajatrillereitä ja/tai kunnon kickass-naispäähenkilöitä hoitamassa homman kotiin. En tule koskaan ymmärtämään, miksi tämä sarja lopetettiin neljänteen kauteen tai miksi neloskausi sisältää vain kuusi (6!) jaksoa. Sarja oli saanut positiivista palautetta ja lukuun ottamatta muutamia yliyrittämisen merkkejä käsikirjoituksen puolesta, olisi tätä voitu hyvinkin jatkaa edes kunnon kokopitkän neloskauden verran. Huoh.

~ ~ ~ ~ ~

Tässä on listaukseni ensimmäinen osa! Seuraava osa tulee ilmestymään tässä jossain vaiheessa kunhan saan haalittua sarjoja kasaan niistä loputtomista mitä olen vuosien varrella katsonut.

Oletko katsonut jotain näistä? Mitä tykkäsit? Kiinnostuitko?

~ ~ ~ ~ ~
Parhaat katsomani tv-sarjat
Osa 1
Osa 2
Osa 3
~ ~ ~ ~ ~

16 kommenttia:

 1. Joo Roswell! Oon ysäriluvun alun lapsia ja muistan kun Roswell tuli telkkarista:D Tykkäsin ihan hulluna, ja myöhemmin oon hankkinut tuotantokaudet itselle.
  Havenia ja Nikitaa en oo kattonut, mutta nyt pitää pistää listalle:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sama :D Mulla on dvdllä vaan eka kausi, kahta muuta en ole (vielä) hankkinut. Toisaalta nyt kun kaudet Netflixistä löytyy niin ei kai sitä tarvitsekkaan. Suosittelen molempia, sekä Haveniä että Nikitaa! :)

   Poista
 2. Roswellit tulivat ensimmäisen kerran telkkarista, kun olin yläasteella (paljastan ikäni tässä). Tykkäsin tosi paljon ja nostagisoinnin vuoksi katsoin viime vuonna kaikki kaudet uudelleen. Viimeinen jakso oli ihan outo. Sarjan oli ilmeisesti tarkoitus jatkua pidempään, mutta käsittääkseni rahoitus loppui ja käsikirjoittajilla oli kiire saaada edes jonkinlainen lopetus.

  Havenin olen katsonut myös kokonaan. Seurasin sitä Amerikan tahtiin, varmaan ekasta kaudesta alkaen. Sarjassa oli paljon hyviä ideoita ja kiinnostavia hahmoja. Tosin pidin Dukesta ja Nathanista enemmän, kuin Audreysta. Tässäkin päätös oli outo, mutta ihan hauska.

  Nikitaa en ole koskaan seurannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin Roswellin tullessa tyyliin 6-7-vuotias ja muistan niin elävästi edelleen erityisesti tunnarin kun telkkarista tuli :D Joo, jotain tällaista siinä ilmeisesti oli. Mitä olen ymmärtänyt niin kolmatta kautta ei alun perin vissiin meinattu tv-yhtiön puolesta edes tehdä kahden edellisen kauden saatuaan odotettua heikommat katselutilastot, mutta koska sarjan fanien puolesta tuli niin valtava toivevyöry niin sarja päätettiin uusia kolmannelle kaudelle. Kolmas kausi ylipäätään oli jotenkin todella erikoinen - ei huono mutta ei ihan samalla tasolla mitä kaksi edellistäkään kautta.

   Oho, toinen Havenia katsonut! Todella harvan tiedän katsoneen tätä sarjaa :) Tässäkin on ilmeisesti vähän sellanen juttu, että vitoskauden loppu jätettiin vähän auki että jos sittenkin se kutoskausi saataisiin, joten loppu on ilmeisesti vähän sellainen aukinainen vielä. Itse en ole sitä vielä katsonut, olen jaksossa 17 :D Nathan ja Duke ovat ihan huippuja! Olen saanut nauraa niin monesti heidän touhulleen, mutta samalla tykännyt kovasti miten heidän ystävyytensä on kehittynyt ekasta kaudesta lähtien.

   Nikitaa suosittelen kovasti!

   Poista
 3. Tää oli tosi kiva postaus! Lisää näitä! :D Voisin kyllä itsekin harkita tekeväni jotain postausta TV-sarjoihin liittyen, kun niitä tulee katsottua kumminkin PALJON. :D

  Mitään näistä kolmesta mainitsemastasi sarjasta en ole katsonut. Havenista en ole ikinä kuullutkaan! Mutta pitää kyllä pistää muistiin. Kunhan saan ensin katsottua muutaman muun sarjan alta pois.. esim. Supernaturalin :'D nyt kun sen kaudet ilmestyivätkin Viaplayhin niin voisin viimeinkin tarttua siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää on tulossa! :D Tee ihmeessä! On mielenkiintoista nähdä millaisia sarjoja porukat seuraa ja hienoa jos sattuu löytämään jonkun uuden katsottavan :)

   Suosittelen kaikkia kolmea! Havenin kohdalla tuo on tosi yleileistä. Todella harva ilmeisesti tietää tästä sarjasta ja vielä harvempi on katsonutkaan. Mutta minulle Haven oli todella iloinen tuttavuus, jota suosittelen! Minua edelleen kyrsii että Supernaturalin poisto Netflixistä... Pitää livestreaminä niitä taas katsoa.

   Poista
  2. Niinpä! :)

   Siis joo minuakin kyrsi Supernaturalin kausien poistuminen Netflixistä, mutta nyt ne olivat ilmestyneet Viaplayhin.. Onneksi tilaan molempia :Dd Voisin veikata, että Viaplay on saanut Suomessa taas yksinoikeuden tuohon sarjaan.. Ei olisi ensimmäinen kerta kun joku sarja häviää Netflixistä ja ilmestyy Viaplayhin yksinoikeudella.

   Poista
  3. Harmi ettei mulla ole varaa Viaplayhin... Netflix on jo sen kympin kuussa enkä haluaisi sijoittaa toista sellaista vielä eri paikkaan :\ Yksinoikeudet on ärsyttäviääää.

   Poista
 4. Minulla on ollut tv-sarja postaus luonnoksissa kesken jo varmaan puolivuotta, olisi ehkä jo aika tehdä se valmiiksi ja julkaista.. :D Ongelmana on ollut sarjojen karsiminen, mutta sinun ideasi esitellä aina vain muutama kerrallaan on hyvä.

  Havenista olen kuullut, tosin en katsonut. Voisin kyllä joskus vilkaista. Roswellin ensimmäisen jakson taas olen nähnyt ja se riitti :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkaise ihmeessä, olisi hienoa nähdä muiden listoja ja ehkä löytää uusia tuttavuuksia :)

   Haveniä suosittelen! Roswellille kannattaa myös antaa hiukan enemmän aikaa, sillä jos ei ole sitä nostalgista sidettä sarjaan saattaa eka jakso nyt katsottuna vaikuttaa aika lällyltä :DD

   Poista
 5. Minullakin on tv-sarja postaus tuloillaa. :) Voi Roswell, sitä tuli aikoinaan seurattua. Tuo Haven pitäisi melkein katsoa. Vaikuttaa mielenkiintoiselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan mielenkiinnolla! Roswell on kyllä monille niin nostalginen sarja :D Havenia suosittelen!

   Poista
 6. Kahta ensimmäistä en ole katsonut, mutta Nikita se minutkin nappasin ensimmäisillä jaksoillaan mukaansa :D Havenia olen myös kauppojen hyllyillä nähnyt, mutta sitä voisin nyt viimein kokeilla, vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  Voisin myös itsekin vähän kertailla ja jakaa mistä sarjoista tykkään, vaikka olen tainnut aika useasti ne jo mainita ;D Mutta aihe on vaan lähellä sydäntä, ettei se mitään haittaa <3 Olenkin jo valmiudessa kunnes postaat osan, jossa on Supernatural.. XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti katsoa :D Tee ihmeessä! Tällaisia postauksia on kiva lukea - sitä saattaa saada hyviä vinkkejä :)

   Supernaturalista on kyllä varmasti maininta tulossa ja ihan piakkoin toivottavasti ;) Katselen tällä hetkellä taas sarjan alkupään jaksoja ja oivoi <3 tiedän mitä teen kesällä varmasti!

   Poista
 7. Mahtava postaus! en ole katsonut näistä sarjoista mitään mutta nyt n äkkiä netflixiin ettiin nuita. Harmittaa ku olin just saanu super naturalin alkuun niin sitte se poistettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Roswell löytyy Netflixixstä, Nikitaa ja Havenia ei :\ Minuakin harmittaa, että Supernatural poistettiin kun olisi niin tehnyt mieli maratoonata taas sarjaa. Onneksi minulla on kaudet 1-3 omana niin saan ne DVDltä katsottua, mutta loput kaudet pitää sitten netistä hakea...

   Poista

Jaa mietteesi!