perjantai 26. kesäkuuta 2015

Maratonin päivittyvä postaus | Loppufiilikset

Aika on koittanut. On 26.6. ja blogistanian laajuinen, viidettä kertaa järjestettävä lukumaratoni starttaa. Tätä on odotettu. Monissa blogeissa ollaan jo hyvässä vauhdissa ja nyt piakkoin minäkin loikkaan ilonpitoon mukaan.

Lukemiseni ja sivujen laskeminen alkaa klo 18:00. Tarvitsee ensin hoitaa muutama homma ja tehdä kaikki asiat niin valmiiksi kuin mahdollista, että pystyn sitten keskittymään ilman jatkuvaa keskeytystä ja paikasta toiseen säntäilyä. Taktiikkani illalle: luen niin kuin normaalisti lukisin. Kun en ota paineita, suoritukseni ovat paljon parempia. Kunhan vauhtiin pääsen, todennäköisesti tulen valvomaan aamuyöhön asti.

Tässäpä lukupinoni. Pahoittelen huonosta valotuksesta!

Tämä on siis päivittyvä postaus, johon tulen kirjaamaan edistymiseni. Seuraava päivitys on sitten lukemisen aloittaminen!

~ ~ ~ ~ ~

26.6., klo 18:00 – Julistan maratonin virallisesti alkaneeksi.
Parveke kiiltää, kahvit on keitetty ja olen valmis tähän rykäisyyn. Aloitan tänään klo 18:00 ja jatkan huomiseen klo 18:00 asti. 24 tuntia siis. Päätin sittenkin ottaa lämpimät Wayward Pinesilla, sillä eilen sitä hieman ehdinkin jo aloittaa ja tarina vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta. Ehdin eilen sivulle 55 ja alan siitä eteenpäin laskea etenemistäni.

Klo 19:50 – Hyvin menee lyhyistä keskeytyksistä huolimatta.
Olen koukuttunut. Wayward Pines on meinaan niin creepy, etten malta odottaa saavani tietää, mitä on tekeillä! Luen varmaan nyt heti loppuun, sillä en voisi kuvitellakaan jättäväni tätä nyt kesken.
Sivuja luettu: 120

Klo 21:45 – Loppu häämöttää ekassa kirjassa.
Alan olla loppusuorilla Wayward Pinesissa ja olen pitänyt kovasti lukemastani. Pidin puoli yhdeksältä noin puolen tunnin tauon ja söin vähän ja lueskelin muiden maratonikuulumisia. Ihan hyvin tämä lukeminen on sujunut, vaikka välillä huomio onkin herpaantunut toisaalle.
Sivuja luettu: 210

Klo 23:00 – Ensimmäinen kirja luettu.
Wayward Pines on saatu päätökseen. Todella hyvä kirja, joskin loppuratkaisu jätti hieman erikoisen maun suuhun. En vielä tiedä, kuinka siihen suhtautuisin. Seuraavana vuorossa Sabaa Tahirin An Ember in the Ashes. Ensin kuitenkin tauon paikka.
Sivuja luettu: 275

Klo 23:45– Tauko ohi ja takaisin kirjan pariin.
Voisi jatkaa lukemista. Alkoi väsyttää yhtäkkiä aivan älyttömästi, vaikka luulin että paljon myöhempään jaksaisin valvoa. Toisaalta viime yönä jäivät ne unet vähän lyhemmiksi ja siivosin tänään parvekkeen, että ehkäpä siinä sitä syytä... Noh, luen sen minkä jaksan ja jatkan sitten huomenna. 

27.6., klo 3:00 – Ei jaksa enää lukea.
Jaksoin lukea vielä 70 sivua, mutta sitten väsymys vei voiton ja pistin kirjan syrjään. Tarina vaikuttaa todella hyvältä enkä haluan laimentaa sitä siksi etteivät silmät pysy auki. Jumituin sitten kuitenkin Youtuben ääreen... Voisi alkaa nukkumaan.
Sivuja luettu: 345

Klo 13:40 – Sain vasta nyt kiskottua itseni ylös sängystä.
Sain vasta nyt herättyä ja olen edelleen ihan tiltissä. Nukuttaaaa... mutta minulla on vielä vähän yli neljä tuntia aikaa lukea ja haluan edetä vielä jonkin verran. Pakko keittää niin vahvaa kahvia että lusikka jää pystyyn.

Klo 17:25 – Jumittaa ja väsyttää.
Nyt takkuaa ja pahasti. On jumittanut koko päivän enkä ole edennyt kunnolla missään kirjassa. Aloitin Tahirin kirjan rinnalle Sarah J. Maasin Heir of Firen. Molemmat kirjat vaikuttavat hyviltä, mutta kun lukeminen ei nyt yleisesti ottaen suju niin niihin keskittyminen on vaikeaa. Väsymys painaa mieltä niin raskaasti että olo on ihan turtunut. Tekisi mieli vain kaivautua takaisin sänkyyn ja nukkua kellon ympäri, mutta olen muutenkin nukkunut jo tyyliin kymmenen tuntia tästä maratonista niin ei raaski enää. Univelka alkaa selvästi ottaa kiinni. On tämä nyt niin vaikeaa :D No, puoli tuntia vielä!
Sivuja luettu: 506

Klo 18:10 – Urakka ohi.
En ole viimeiseen puoleen tuntiin enää lukenut, sillä kun ei suju niin ei väkisin. Maratoni meni aikalailla niin kuin odotin, eli jotain sain aikaan, mutta mihinkään huippulukemiin en päässyt. Sain kuitenkin lukufiiliksen takaisin ja aion An Ember in the Ashesin lukea mahdollisiman pian loppun, sillä hyvä kirja on kyseessä.

~ ~ ~ ~ ~

Jälkifiilikset
 
Luettua:
Blake Crouch: Wayward Pines: Ei pakotietä, 275 sivua
Sabaa Tahir: An Ember in the Ashes, 156 sivua
Sarah J. Maas: Heir of Fire, 76 sivua

Luettua yhteensä: 507 sivua

24 tunnista luin yhteensä ehkä 7-8 tuntia. Univelka alkoi painaa tänään niin kovasti, että oli silkkaa tuskaa nousta silloin yhden jälkeen. Nämä maratonit tulevat nyt vähän huonoon saumaan, kun en ole virkeimmilläni :D

Mutta viis tuosta määrästä, sillä pääsin siihen ultimaattiseen tavoitteeseeni: saada takaisin sen, tavoittelevani lukufiiliksen, mitä olen koko kesäkuun ajan kaivannut ja hakenut. Olen aivan varma, että tämän rykäisyn jälkeen lukemiseni sujuu vallan mainiosti. On ollut ikävä aktiivista lukemista. Haluan lukea Tahirin teoksen loppuun mahdollisimman pian, sillä se vaikuttaa aivan mahtavalta.

Tsemppiä vielä niille, jotka urakkaa jatkavat! :)

12 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratoniin! Itse lopettelen jo kahdeksalta, tosin varmaan tulee luettua käsillä oleva kirja tämän päivän aikana vielä loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti oli antoisa maratoni kaiken kaikkiaan :)

   Poista
 2. Onnea maratonille! Itse aloitan juuri nyt, kepeästi lähden liikkeelle.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä maratonille, Wayward Pines on varmasti ihan mahtavaa maratonlukemista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Wayward Pinesin sain hetki sitten loppuun ja pidin kyllä kovasti. Oli sopivan nopeatempoinen pitämään kiinnostusta yllä ja melko nopeasti sen sain luettua :)

   Poista
 4. Kivaa maratonia! Minäkin aloitin kuudelta omani, ja oma kirjani on myös aikamoisen karmiva toisinaan.

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä huomiseen loppurutistukseen! Wayward Pines -sarjasta olen kuullut, mutta kirjanahan tämän voisikin ensin katsastaa josko tarina vetoaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kirja kannattaa ensin lukea, sillä se oli varsin jännittävä lukukokemus. Sarjan ajattelin katsella seuraavaksi.

   Poista
 6. Hyvää yötä. Oletkin lukenut reippaasti. Minullakin on kasassa Kaikki se valo jota emme näe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivotan sinullekin hyvää maratonia!

   Poista

Jaa mietteesi!