torstai 25. kesäkuuta 2015

Kesäisen lukumaratonin valmisteluja

Huomenna alkaa blogistanian viides kesälukumaratoni! Jeeee!

Olen suunnilleen valinnut kirjat, jotka aion/haluan/yritän lukea. Saatan kyllä helposti seilata teosten välillä, sillä tämänhetkinen mielialani on todella ailahteleva. Yksi kirja houkuttelee juuri nyt, mutta sitten on tuo toinen, ehkä myös kolmaskin... Olen koko kesäkuun aikana lukenut niin vähän, että hieman hirvittää, kuinka jaksan loikata maratoniin ”kylmiltään”.

No, vaikka en pystyisi keskittymään lukemiseen ja saisinkin vain parisataa sivua luettua, se ei nyt juurikaan haittaisi. Tärkeämpää on saada se lukemisen fiilis ja rytmi takaisin, joita onkin ollut jo ikävä. Tv-sarjat ovat vallanneet elämäni viimeisten kolmen viikon aikana niin tehokkaasti, että alkaa lähinnä jo kyllästyttää tuo ruudun tuijottaminen.

Työpöytäni reunalla on pinossa tällä hetkellä kuusi aivan erityisen kovasti houkuttelevaa teosta, jotka olen maratonille varannut:

 • Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe
 • Susan Ee: End of Days (Penryn and the End of Days, #3)
 • Sabaa Tahir: An Ember is the Ashes (An Ember in the Ashes, #1)
 • Megan Miranda: Hysteria
 • Blake Crouch: Wayward Pines: Ei pakotietä (Wayward Pines, #1)
 • Sarah J. Maas: Heir of Fire (Throne of Glass, #3)

Tahirin kirja on näistä se, johon aion ensisijaisesti keskittyä, sillä mieleni halajaa tällä hetkellä jotain oikein kovasti kehuttua YA-kirjaa (joka ei kuitenkaan ole jatko-osa). Lisäksi aion yrittää ehtiä myös Maasin kirjaan. Susan Een End of Daysille taidan omistaa ihan oman päivänsä, mutta olkoon sekin nyt tuossa pinossa. Saatan lukea jotain e-kirjaakin, sillä aina kun minulla on näin vetämätön olo fyysisten kirjojen kanssa, e-kirjat auttavat fiiliksen nostattamisessa niiden ollessa niin helppoja. E-kirjaksi olen valinnut Melissa Grayn The Girl at Midnightin, joka on kiinnostanut minua jo kauan.

Saa tosiaan kyllä nähdä, miten huomenna sujuu. Tämänhetkisistä tuntemuksista huolimatta olen ihan positiivisin mielin ja uskon pystyväni edes jonkintasoiseen suoritukseen. Jos ei niin otan uusinnan sitten omia aikojani :D

Aloitan lukemisen todennäköisesti aika myöhään (kenties alkuillasta?), sillä aion nukkua pitkään. Lisäksi luen parhaiten illalla/yöllä, kun mitkään häiriötekijät eivät vaivaa ja kaikki ympärillä on hiljaista ja liikkumatonta. Aion tehdä itse maratonin seuraamiseen vielä erikseen oman päivittyvän postauksen.

Huomenna kuulemme siis luku-urakan merkeissä!

12 kommenttia:

 1. Hyvää lukumaratonia!
  Itseänikin olisi kiinnostanut ensimmäistä kertaa osallistua, mutta on työt ja sitten muita menoja, niin eipä ole aikaa lukea. Mutta ehkä ensi kerralla!

  Listasi näyttää muutes oikein hyvältä ja houkuttelevalta. Wayward Pinesia voin suositella. Itse ainakin luin sen oikein nopsaan ja sen lisäksi kirja oli todella koukuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensi kerralla, tuleehan näitä maratoneja tulevaisuudessa :)

   Wayward Pines on kiinnostanut jo keväästä asti ja varsinkin kun siitä on nyt alkanut tv-sarja, haluan saada sen mahdollisimman nopeasti luettua :D

   Poista
 2. Minulla jää maraton väliin muiden menojen vuoksi, joten pitää tyytyä haistelemaan tunnelmaa blogeista. Tsemppiä sinulle lukemiseen, toivottavasti löydät lukuflow'n :).

  VastaaPoista
 3. Tosi mielenkiintoisen pinon olet valinnut! Tsemppiä maratoniin, itse ajattelin aloittaa tänään keskiyöllä... :D Minäkin ajattelin tehdä maratonista päivittyvän postauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Pitää tauoilla tulla katselemaan, miten muut lukijat pärjäilevät :D

   Poista
 4. Hyvää lukumaratonia jo näin etukäteen! Wayward Pines on huippu, ja tuo Doerr pitäisi minunkin lukea. :) Mutta olen niin samaa mieltä kanssasi siinä, ettei ole pääasia se lukeeko 200 vai 1200 sivua, vaan se, että saa lukea nautinnollisesti koko päivän. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sekä Wayward Pines että Doerrin teos ovat olleet listoillani jo hyvän aikaa ja odotan jo innolla niiden lukemista. Aion huomenna lukea fiilisten mukaan enkä ole huolissani, vaikka sivumäärä jäisi pieneksi! Samaa mieltä, tärkeintä on nauttia :)

   Poista
 5. Hyvää maratonia! :) Minä en edes uskalla ryhtyä, kun lukeminen on takkuillut niin pahasti :D Toisaalta olen myös töissä, minkä takia en edes ehtisi juuri lukea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minä osallistunut nimenomaan siksi, että alkaisi lukeminen monen viikon ruudun katselemisen jälkeen taas luistamaan :D No, tuleehan näitä muitakin kertoja jolloin osallistua :)

   Poista
 6. Minunkin täytyy tyytyä seurailemaan muiden tunnelmia, sillä yltäisin todella säälittäviin tuloksiin pienen lukujumin ja muiden pakkohommien rinnalla :'D Erinomaisia kirjoja sinulla maratonissa, hyviä lukuhetkiä! Tulen seuraamaan sinun päivityksiä mielenkiinnolla, muutama kirja nimittäin kiinnostaa pinossasi paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Odotan jo varsin innolla, että pääsen näihin käsiksi :D Huomiseen siis maratonin merkeissä :)

   Poista

Jaa mietteesi!