lauantai 31. toukokuuta 2014

Kirjabingo kesän iloksi + kuulumisia ja muuta höpinää

Jestas, miten nopeasti aika kuluu! Huomenna on jo kesäkuu!

Näin saatamme bingon päätökseen! Bingo tuli O-kohtaan. Siihen kuuluivat Intohimon karma, Ihmeiden kabinetti, Dreams of Gods & Monsters, This Is What Happy Looks Like ja Scarlet. Mahiksia oli useampaankin bingoon, mutta aika meinasi loppua sitten kesken :D

- - - - -

Minäkin innostuin lukemattomien muiden bloggaajien lailla tästä Le Masque Rouge -blogin Emilien hauskasta kirjabingosta ja päätin myös osallistua. Ohjeet bingoon:
Ideana on kuitata bingon tapaan lokeroita lukemalla kirja, joka vastaa lokerossa ilmoitettua asiaa.
 * Bingo muodostuu vaakasuorasta, pystysuorasta tai kulmiin muodostuneista viidestä lokerosta, joista keskimmäinen on kaikille valmiiksi kuitattu.
 * Samaa kirjaa ei voi käyttää useampaan lokeroon.
 * Luetuista kirjoista ei välttämättä tarvitse tehdä pitkää blogipostausta, mutta edes jonkilainen maininta kirjasta omassa blogissa olisi kiva.
 * Bingot kuitataan tämän postauksen kommenttikentässä oman blogin linkityksen kanssa.
 * Kesän lopussa lähtee muutamalle bingomestarille KIRJAPALKINTO (palkintokirjat päätetään myöhemmin).
Kuulostaa hauskalta ja näin nopeasti kriteerejä silmäillen totesin, että kesällä pyrkimäni lukuprojekti täyttää hyvin monet ruudut. Eikun siis vain lukemaan ja täyttämään! Onnea myös jokaiselle bingoon osallistujalle.

- - - - -

Ja sitten vähän kuulumisia. Minua edelleen kyrsii armottomasti jääkiekon finaalin lopputulos ja koko se ruma katastrofi, mitä se peli tuomarointeineen oli. Se oli niin torkeää ja jäi todella paha maku suuhun.

Maanantaina on viimeiset pääsykokeet enkä voi sanoin kuvailla, miten kovasti odotan niiden olevan ohi. Toivon, että rahkeet riittävät sisään pääsyyn.

Odotan varsinaisen kesän alkua kovasti, monestakin syystä.

Kun pääsykokeet ovat ohitse, tarvitseeko minun edes kertoa, mitä aion tehdä? Aion nukkua. Kunnolla. Paljon. Tuntuu kuin en olisi nukkunut viimeiseen kuukauteen kunnolla. Ja sitten aion lukea. Paljon. Valtaisasti. Minulla on monta vinoa pinoa kirjoja odottamassa vuoroaan, ja tänä kesänä aion lukea niin paljon kuin vain mahdollista. Minulla on ikävä tarinantäyteisiä kesäöitä ja pitkin päivää auringossa lukemista. Pian, hyvin pian, rakkaat kirjani!

Mutta yksi asia, jota odotan ehkä jopa enemmän kuin mitään, on A2-kortin ajaminen ja moottoripyörän hankkiminen. Olen haaveillut omasta pyörästä 15-vuotiaasta asti ja vasta nyt katson, että minulla on todelliset saumat sen hankkimiseen. Tuntuu epätodelliselta, miten lähellä olen yhtä elämäni suurinta haavetta!

Vielä pitää miettiä, minkä pyörän hankin. Joku perus Honda CBR 125R olisi kaltaiselleni ensimmäisen pyörän omistajalle periaatteessa helpoin valinta, mutta toisaalta kuolaan vastaavan Yamaha YZF-R125:n perään. Pitää kyllä miettiä, kuinka paljon haluan laittaa kahden vuoden pyörään, kun meinaan heti mahdollisuuden tullen hommata sitten A-kortin ja toteuttaa sen ultimaattisen tavoitteeni eli hankkia Kawasaki Ninja -sarjaan kuuluvan pyörän.

Kaiken muun hienouden päälle on vielä jalkapallon MM-kisat! Ei hitto että olen näitä arvokisoja odottanut! Vaikka suosikkini on Hollanti, olen silti realisti ja tiedän, että Hollannilla on melkoisen laihat mahdollisuudet pärjätä näissä kisoissa. Silti toivon Hollanille hyviä kisoja. Kaikki jees kunhan vain Espanja ei voita. Kyllä, olen edelleen katkera Espanjalle edellisistä MM-kisoista ja erityisesti finaalista.

Olen niin innoissani tästä kesästä, etten meinaa nahoissani pysyä! Toivon, oi toivon, että tästä tulisi kaikkein paras kesä ikinä ja pääsisin (kaikkiin) tavoitteisiini.

Tällaista kuuluu siis minun kesääni (toivon mukaan)! Mitä odotatte omiltanne? Kertokaa ihmeessä kuulumiset!

12 kommenttia:

 1. Olen niin iloinen, että Emilie keksi aloittaa kirjabingon. Joitakin englanninkielisiä erilaisia kirjabingoja olen joskus nähnyt ja ne ovat vaikuttaneet kivalta idealta, mutta en ole kuitenkaan ikinä ennen lähtenyt bingoilemaan. Nyt sain jo luettua ekan kirjan (Marissa Meyerin Scarletin, oli hyvä ja aion laittaa sen tuohon kuuluu kirjasarjaan -kohtaan).

  Minun kesääni kuuluu varmaan kolme tenttiä ja myös jotakin tuutorijuttujen suunnitteluja. Todennäköisesti käyn myös sukuloimassa ja tietysti luen. Enpä ole vielä mitään kovin erikoisia suunnitelmia ehtinyt tehdä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Tämä on ensimmäinen laatuaan, mitä olen nähnyt ja olen nyt todella innoissani kun aloin kaavailla, mitkä kirjat sopisi hyvin mihinkin luukkuihin. Luen tällä hetkellä Code Name Verityä ja se sopisi kuin nakutettu tuohon historialliseen ruutuun.

   Hyvää kesäkuun alkua! Toivotan myös onnea tentteihin! :D

   Poista
  2. Kiitos. Onnea tarvitaan varsinkin valtsikan tentin kohdalla. :D

   Poista
  3. Toivotan siis tuplasti onnea erityisesti tuohon yhteen tenttiin! :)

   Poista
 2. Jääkiekon MM-finaali... Niin kauan kun en ajattele tuomareita olen iloinen. :D Suomelta hyvä peli, saappaat jalassa kaaduttiin. (Mutta mainitkaa minulle esimerkiksi ensimmäisen Venäjä-pelin ruotsalaiskaksikko niin korvistani alkaa nousta savua. En ole koskaan ollut niin lähellä raivon kyyneliä kun tapaus Jormakan jälkeen...)

  Jalkapallon MM-kisoja olen minäkin odotellut. Itse luen Espanjan suosikkijoukkueisiini, vaikken uskokaan heidän voittavan enää. Neljät arvokisat peräkkäin on liian kova saavutus jopa heille. :D

  Minullakin on suunnitelmissa lukea, lukea ja lukea. Lisäksi mökkeillä saaristossa ja nauttia siitä, ettei tarvitse tehdä mitään. Ah, kesä!

  Odotan innolla kesän lukemisiasi, haluan kuulla mitä mieltä olet muutamasta kirjasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jessus että näissä kisoissa kyllä potkittiin kunniallista pelaamista ja vastustajan kunnioitusta alas! Jo pelkästään se, miten likaisesti ja filmaten Venäjä pelaa ja vielä tuollaiset tuomaroinnit päälle? Mitä hittoa tämä on? Ei tuo ole enää arvostettavaa jääkiekkoa! Jormakka on taju kankaalla jäässä Ovetshkin törkytaklauksen jälkeen eikä vihelletä? Malkin lyö poikittaisella mailalla Haulaa päähän, jolka murtuu tuon seurauksena leuka tuomareiden nenän edessä? Ja sitten Suomelle vihelletään jäähyjä siksi, että venäläiset unohtavat luistelutaitonsa ja pyllähtelevät jäällä aivan olemattomista syistä? Koko tuo Znarokin tapaus? En voi vieläkään sisäistää tuota kaikkea. Tämä tuntuu niin törkeältä, ja pahalta tuntuu Suomen joukkueen puolesta, jotka tekivät niin paljon töitä näiden kisojen aikana ja tämä on lopputulos? Nämä kisat olivat täydellinen katastrofi, joka jättää kyllä pahan maun suuhun vielä pitkäksi aikaa. Suomi pelasi paremmin kuin Venäjä ja rehellisessä pelissä Suomi olisi voittanut... Tämä on niin väärin. Tekisi mieli polkea jalkaa... :(

   Espanja ja minä emme ole tulleet juttuun vuoden 2010 MM-kisojen finaalin jälkeen :D En pidä siitä filmaavasta pelityylistä ja inhoan Iniestaa. Ei kalastellut rankkarit ja täysin tyhjät punaiset kortit kuulu enää finaaliin! Silloin pitää pelata kunniakkaasti ja voittaa omalla osaamisellaan, ei huijaamalla (siinäs kuulit, koko jääkiekon MM-kisat)! Espanjalla on kuitenkin kova joukkue, joten jännityksen ja pelonsekaisen tuntein odotan tulevia kisoja! :D

   Toivottavasti tästä kesästä tulee kaikin puolin huippuhyvä meille kaikille! Suunnitelmia riittää ja toivottavasti riittävät päivät kaikkien niiden toteuttamiseen :)

   Poista
 3. Mulla oli vähän sama fiilis pääsykokeista viime vuonna. Kun viimeinen oli takana, lentelin onnellisena kirjakauppaan ja ostin pokkarialesta kivoja kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun olen viimein purjehtinut kotisatamaan eikä enää yhtään pääsykoejuttuja tarvitse miettiä, tunnen suunnatonta halua ostella taas vähän kirjoja. Pidättäydyn kuitenkin, sillä kesällä on suurempia rahareikiä ja minulla on niin paljon lukemattomia kirjoja omassa hylly etten tällä hetkellä tarvitse lisää :D

   Poista
 4. Tosi hauska tuo bingo! Pitää harkita osallistumista :)

  Kesään kuuluu ainakin töitä ja toivottavasti paljon aikaa lukemiseen ja kirjoittamiseen. Blogini kaipaavat epätoivoisesti päivittämistä :D Tänä kesänä tavoitteeni on käyttää vapaapäivät paremmin kuin viime kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa osallistua - tulee kiva pienimuotoinen lukuprojekti kesäksi! :D

   Olen nyt viimein suoriutunut pääsykokeista, joten pääsen nyt rentoutumaan ja alkaa toteuttaa suuria suunnitelmia kesäksi! Vapaus sekä maistuu, tuntuu, näyttää, kuulostaa ja haisee hyvältä! Minä annan itselleni aina silloin tällöin muutaman täysin laiskan päivän, mutta muutoin aion tehdä kaikkea mieluista :)

   Poista
 5. Oi, kesä on ihaninta aikaa! Kunhan vain sää suosisi ja hyttyset pysyisivät enimmäkseen poissa :D Ärsyttäviä pikku otuksia.. Aika taitaa minulla kulua pienten reissujen (ja mahdollisesti yhden isomman) merkeissä ja töitäkin olisi heinäkuussa. Olen myös miettinyt hieman kirjoittamista nyt kun loma on vihdoin alkanut ja aikaa on enemmän :) Epäilemättä kirjatkin saavat huomioni ja odotan innolla tulevia lukuelämyksiä, niin omia kuin muidenkin.

  Vau, laitahan moottoripyörästä sitten bloggausta kun sellainen on sinulla hallussasi ;) Moottoripyörät ovat kyllä hienoja koneita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti olisi mahtavat säät tälle kesälle! Hyttysiä enemmän inhoan ja pelkään punkkeja, joita piisaa liiaksi asti... Ne ne vasta pirulaisia ovatkin! :( Minulle ei kesätöitä valitettavasti mistään irronnut, mutta eipä siinä, pääsen keskittymään näihin omiin juttuihin, mikä passaa loistavasti!

   Heh, lupaan ylpeillä pyörästä sitten täällä blogissakin asti! :D Oi kyllä, moottoripyörät ovat uljaita menopelejä <3

   Poista

Jaa mietteesi!