tiistai 31. joulukuuta 2013

Millainen kirjavuoteni 2013 oli?

Kirjavuosi 2013 hujahti ohi nopeasti. Tänä vuonna olen lukenut Goodreadsin mukaan sellaiset 65 kirjaa, mikä on minulle aika vähän. Anteeksi annettakoon vähäiselle lukemiselle kevään kaikenlaisen sählingin vuoksi. Oli ylioppilaskirjoitukset ja heti perään sitten pääsykokeisiin lukua, puhumattakaan kaikenlaisesta elämän perusdraamasta, työnteosta ja ihan normielämästä, joten kirjallinen saldoni jäikin sitten aika vähäiseksi.

Luin pääasiassa nuorten aikuisten kirjoja, joista pidän aivan suunnattomasti. Bloggasin 52 lukemastani kirjasta. Niistä 35 luin englanniksi ja 17 suomeksi. Nuo muut kirjat, joista en kirjoittanut, luin ripotellen keväällä ja olin tilanteissa, jolloin en voinut kirjoittaa niistä. Mökillä luin jonkin verran, mutta jätin kirjat sinne (mm. Muurahaisten kapina ja Tripodien aika) ja sitten luin Joensuussa pääkokeiden aikaan muutamia faktapohjaisia kirjoja, joista en milloinkaan aikonutkaan kirjoittaa niiden sisältönsä takia (mm. Natascha Kampuschin 3096 päivää, Kate McCannin Madeleine – kuka vei tyttäremme? sekä kolme kappaletta Martin Luther King Jr.:n elämäkertoja ja uskontotieteisiin/historiaan/yhteiskuntatieteisiin liittyviä teoksia).

Kaikkein parhaiten mieleeni painuneet lukukokemukset olivat:

Listaa voisi jatkaa vielä reilusti, mutta nuo ovat jotain top 5-listan tyylistä, koska noita huomaan miettiväni kaikkein eniten. Angelfall kiilasi lähelle listan kärkipaikkaa ironisesti nyt vuoden viimeisellä viikolla. Siinä oli kyllä aivan loistava kirja.

Tähän sitten heitän muutaman sekalaisen top 3-listan:

Blogin kokoaikain kolme luetuinta tekstiä:

Kolme parasta päähenkilöä:
 • Marie Lu: Legend –trilogian June Iparis
 • Susan Ee: Angelfallin Penryn Young
 • Veronica Roth: Divergentin Beatrice 'Tris' Prior

Kolme parasta miespäähenkilöä:
 • Marie Lu: Legend –trilogian Day
 • Susan Ee: Angelfallin Raffe
 • Laini Taylor: Daughter of Smoke & Bone -trilogian Akiva

Kolme parasta romanssia:
 • Marie Lu: Legend –trilogian June ja Day
 • Susan Ee: Angelfallin Penryn ja Raffe
 • Laini Taylor: Daughter of Smoke & Bone –trilogian Karou ja Akiva

Pitäisi varmaan joskus ihan kunnolla miettiä top-listoja, mutta olen niin huono valitsemaan suosikkeja ja parhaita niin monista hyvistä teoksista. Tunnen huonoa omaatuntoa, kun valitsen niin monista rakastamistani kirjoista muutaman ylitse muiden! :D

Näin saatammekin kirjavuoden 2013 päätökseen ja käännämme nokkamme kohti kirjavuotta 2014. Minulla on odottamassa monia vinoja pinoja kirjoja, jotka kiljuen odottavat päästä luettaviksi, joten eiköhän tuleva vuosi tule olemaan varsin kirjarikasta aikaa :D

Hyvää tulevaa uutta vuotta 2014 kaikille!
~Nina

4 kommenttia:

 1. Aaaaaaaw, Karou ja Akiva... ;)

  Onnellista uutta vuotta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on aivan ihana pari! :D

   Kiitos paljon ja sitä samaa sinnekin! :)

   Poista
 2. Luin Angelfallin arviosi ja harkitsen sitä lukulistalleni. Mukavaa vuodenvaihdetta ja antoisaa tulevaa kirjallista vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Angelfallia kyllä kovasti! Kiitos samoin! :)

   Poista

Jaa mietteesi!