lauantai 7. tammikuuta 2017

Unpopular Bookish Opinion, #2

Carry On Reading -blogin Henna nakkasi minulle tämän haasteen jo useampi kuukausi sitten ja nyt vasta tähän vastaan. Pitää yrittää näitä viime vuoden rästipostauksia nyt lähetellä tänne bittiavaruuteen leijailemaan. Kiitokset Hennalle haasteesta ja pahoittelut, että kesti näin kauan vastata :)

1. Kirja / Kirjasarja, josta muut pitävät mutta sinä et?
Jennifer Nivenin All the Bright Places. Annoin kaksi tähteä, vaikka näin jälkeenpäin ajateltuna en senkään vertaa pitänyt lukemastani.

2. Kirja / Kirjasarja, josta sinä pidät, mutta muut eivät?
Tämän kanssa oli viimeksikin vaikeuksia... Ööööhöööm, heitetään nyt vaikka... Matkijanärhi. Siitä on pitkä aika kun sen luin, mutta muistan tykänneeni siitä todella paljon. En kyllä tiedä miten homma olisi nykyään.

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut? 
Nyt täytyy vastata Libba Brayn The Diviners. Kyseessä on toki trilogian ensimmäinen osa, joten mitään lopullisia päätöksiä ei olla vielä nähty, mutta kyllä se vähän ihmetytti. En ollenkaan näe tuota paria yhdessä. En itse asiassa nähnyt koko kuviota edes kolmiodraamana.

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä / josta haluaisit, muttet vain pysty? 
Syväluotaavat filosofiset monologikirjat, joissa hahmot tuijottavat elotonta esinettä ja pohtivat elämän salaisuuksia, metafysiikkaa ja mitä vielä kymmenien sivujen ajan. Onko tällä genrellä edes nimeä? Pseudofilosofinen hifistelygenre?

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä? 
...Jamie Fraser. Kirja-Jamie on minulle Clairen tavoin hyvin vieroksuttava hahmo. En tykkää siitä, miten kirjat on käännetty, sillä se murteiden sekoitus saa Jamien kuulostamaan minun korvaani pösilöltä skottilaisen sijaan. Olen yrittänyt saada itseni tykästymään kirja-Jamiehen, mutta en tunnu pystyvän. En siis häntä inhoa tai mitään sellaista, mutta en osaa muodostaa kirja-Jamiehen minkäänlaista tunnesidettä hetkellisiä hyviä hetkiä lukuun ottamatta. En ainakaan noiden kahden luetun osan perusteella. Tv-sarjan Jamie on niin paljon parempi.

6. Kirjailija josta monet pitävät mutta sinä et? 
John Green. Olen paremminkin täysin kyllästynyt tyyppiin ilmiönä. Green-hype vaikuttaa olevan kuitenkin kuolemaan päin (ainakin sen puoleen miten minä olen huomannut) ja that's totally fine by me.

7. Suosittu sarja (tässä tapauksessa yksittäinen osa) jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa? 
Rainbow Rowellin Carry On. En yhtään innostu tästä teoksesta. Ei mitään intressiä, vaikka kovin suosittu onkin.

8. Kirja joka on huonompi kuin siitä tehty elokuva? 
Bridget Jonesit. Luin ekan kirjan enkä ollenkaan nähnyt sitä samaa kevyttä hömppähuumoria mitä elokuva oli. Kirjassa Bridget valitti taukoamatta eikä ollut mihinkään tyytyväinen. Lisäksi hänen äitinsä meni niin överiksi että ihan puistatti lukea hänen kohtauksiaan.

4 kommenttia:

 1. Jee! Hyviä vastauksia. Erityisesti komppaan vastauksiasi kysymykseen yksi ja viisi. Yritin kerran lukea Outlanderia suomeksi ja Jamie tosiaan kuulostaa täydeltä idiootilta. Englanniksi tykkään kyllä kovin :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kiitos :D Luulen sen nimenomaan olevan tuo suomennos joka saa Jamien kuulostamaan niin pöljältä. Tuo murreteksti ei kuulosta yhtään skottilaiselta, joten minun puolestani käännös olisi saanut olla kirjakielinen.

   Poista
 2. Olen miettinyt Bridget Jones kirjojen lukemista, mutta monien lukukokemukset ovat olleet niin huonoja, että ehkä jätän väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle Bridget Jones oli valtaisa pettymys! En yhtään pysty näkemään kirjaa elokuvan tasoisena hyvän mielen kohelluskomediana :(

   Poista

Jaa mietteesi!