sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Joulukuun kooste ja vähän vuodesta 2016

Hyvää uutta vuotta 2017 kaikille! ♥

Joulukuu oli parempi lukukuukausi kuin melkeinpä koko syksy yhteensä. Loman alettua oli enemmän aikaa ja sain rauhassa keskittyä lukemisiin. Sain joulukuun loppukirin ansiosta suoritettua Goodreadsin reading challengen. Jouduin laskemaan tavoitetta vuoden alun 65 kirjasta ensin 60 kirjaan, sitten 55, sitten vielä 50 ja lopulta päädyin 48 kirjaan ja sain sen juuri ja juuri suoritettua. En halunnut hävitä tuota haastetta, joten olen ihan tyytyväinen tuohon lopputulokseen :D

Joulukuun luetut:

x J.R. Ward: Herätetty rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #3) | bloggaus tulossa!
x J.R. Ward: Paljastettu rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #4) | bloggaus tulossa!
x Gillian Flynn: The Grownup
x Harto Hakovirta: Maailmanpolitiikka: teoria ja todellisuus
x J.R.R. Tolkien: Hobitti | bloggaus tulossa!
x Libba Bray: The Diviners (The Diviners, #1) | bloggaus tulossa!

8 kirjaa / 3073 sivua

Vuonna 2016 luin yhteensä 48 kirjaa / 20340 sivua.

Vuosi 2016 on ohi. Vihdoinkin. Vai kenties nyt jo? Each for their own. Omasta puolestani olen iloinen uudesta vuodesta. Vuosi 2016 ei ollut kirjavuotena minulle mikään paras, lukeminen jäi varsin vähälle ja blogi eleli koko syksyn säästöliekillä.

Syynä tälle oli puhtaasti opiskelut. Meinaan mennä vähän ylisuorittajaksi ja olen suunnitellut itselleni varsin ankaran opiskeluaikataulun, mikä takaa sen, ettei minulla ole niin paljon ylimääräistä aikaa käsissäni mitä esim. ekana opiskeluvuonna. Nyt tuleva kevät tulee olemaan minulla todella tiukka. Joudun kyllä vähän miettimään tätä omaa touhuani, sillä saatan yrittää tehdä ihan liikaa. Pudotan ehkä yhden sivuaineen pois (tai lykkään maisteriin), sillä se ei loppujen lopuksi ole minulle niin merkittävä tai tärkeä. Sen sijaan saattaisin keskittyä folkloristiikkaan ja lukea siitä myös aineopinnot. Folkki on uskontotieteilijöille helppo sivuaine suoritettavaksi, koska meillä on upeampi yhteinen kurssi ja vähemmän opintopisteitä suoritettavana. Haluaisin myös aloittaa uuden kielen, mutta sekin saa luvan kyllä jäädä vasta maisteriin. Espanja olisi kiinnostavaa historian, uskontotieteen ja kulttuurintutkimuksen näkökulmasta, mutta venäjä taasen politiikantutkimuksen kannalta. En osaa päättää!

No mutta, tällaista tämä on. Kasvattaa luonnetta ja niin edelleen :D

Vuonna 2016...

...ilmestyi Rogue One: A Star Wars Story ja on muistaakseni ainoa kuva, jonka kävin ihan teatterissa katsomassa. Star Wars ♥ Tykkäsin paljon! Olen jälleen ihan hillittömässä Star Wars -fiiliksessä ja maratoonasin parin viime päivän aikana kaikki jo ilmestyneet leffat. Episodit I ja II ovat niin huonoja. Epi III on ihan ok. OT ja TFA ♥
menetimme monia julkisuuden henkilöitä, joista kipeimmin minuun kolahti Carrie Fisherin poismeno :'( Fisher oli pienenä minulle todellinen idoli Prinsessa Leian hahmollaan. RIP Carrie Fisher!
...luin toisen kerran elämässäni LOTR:n sekä Hobitin ♥
...kävin toisen kerran elämässäni Roomassa ja ekan kerran Napolissa ja Pompeiissa sekä kiipesin Vesuviuksen huipulle. Oli ihan sairaan kuuma kun heinäkuussa käytiin, mutta todella mukava reissu.
...kävin patikoimassa Pallaksella ja Levillä. Oli kivaa!
...olen seurannut jääkiekkoa ja jalkapalloa. World Cup ja WJC ovat olleet karvaita pettymyksiä :\
...olen löytänyt itseni pitkästä aikaa kunnolla leffojen ja tv-sarjojen parista. Todella hyviä uusia tuttavuuksia Netflixissä!
...ollaan nähty varsinaista poliittista paskamyrskyä. Please no just STAHP!
...voimme vain katsoa vuotta 2017 ja toivoa parasta.

Kirjojen puolella vähäisemmästä määrästä huolimatta luin varsin monipuolisesti. Luin 25 teosta englanniksi ja 23 suomeksi, eli lähes puolet ja puolet. Luin enemmän suomeksi kuin pitkiin aikoihin. Palasin myös muutamien vanhojen tuttujen pariin (Veljeskunta, Tolkien, Pendergastit). Pisin lukemani teos oli Taru Sormusten Herrasta 1182 sivullaan ja lyhin Piikkilangan poliittinen historia 96 sivulla. Keskimääräinen kirjan pituus oli ~424 sivua, mikä on ihan täyspitkän romaanin mitta. Vuoden vaikuttavimpiin tuttavuuksiin kuuluivat ainakin nämä muutama:Vuodelle 2017 minulla on luonnollisesti paljon suunnitelmia. Osa realistisia ja osa vähemmän sellaisia. Kesällä olisi ihana päästä käymään Huippuvuorilla! Olisi yksi paikka pois bucket listiltä :D Täytyy opiskella ankaralla tarmokkuudella, saada kesätyö (persaukisena ei ole kivaa) ja säästää rahaa niin ehkä sitä johonkin reissuun pääsisi. Täytyy jaksaa odottaa joulukuuhun SW epiä VIII, joka lienee kuumottelee kaikkein eniten.

Tässä sitä nyt ollaan. Cheers vuodelle 2016!

Aiheeseen liittyvä kuva

4 kommenttia:

 1. Ihanaa vuotta 2017! Ja muistahan välillä ottaa rauhallisesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja yritän kovasti. Itse asiassa vähän pohdin, että muuttaisin sivuainevalintojani kokonaan, sillä minulla tulisi ihan järkyttävän paljon työtä kandiin (jota ei kestä enää kuin puolitoista vuotta D:). Pitää varmaan käydä opintoneuvojan kanssa juttelemassa, että saisin omia ajatuksiani kasaan enkä ajaisi itseäni loppuun.

   Poista
 2. Parasta mahdollista uutta vuotta! ;) Miulla on aina ollut tuo sama taipumus tehdä (tai ainakin yrittää) hirveästi yhtä aikaa ja nyt Australiaan tultuani oon tajunnut kuinka paljon vahinkoa se itse asiassa tekikään - nyt siis muutan tietoisesti asennettani ja hellitän, hellitän ja hellitän vielä lisää :D Yliopisto vaan tuppaa viemään kaiken ajan ja energian jonka sille on valmis antamaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Tuo vahinko on mulla nyt sellainen pelonaihe, sillä en halua ajaa itseäni loppuun. Olen ahkera tekijä, mutta en kuitenkaan sellainen valtava multitalentti, joka jaksaa painaa töitä yötä päivää ja joka tuntuu elävän vain työnteolle :I Pitääpä nyt oikeasti miettiä, mitä teen!

   Poista

Jaa mietteesi!