lauantai 14. toukokuuta 2016

Haaveita ja suunnitelmia

Olen haaveilija ja ihminen, jolla täytyy olla aina suunnitelmia. Ei väliä toteutuvatko nuo suunnitelmat koskaan, sillä tykkään haaveilla ja kaavailla erinäistä tekemistä tarpeeen varalle. Pidän ajatuksesta, että minulla on tavotteita joihin tähdätä – se tuo motivaatiota ja jos joskus sattuisin voittamaan vaikka lotossa, tietäisin mitä sillä rahalla tekisin. Haaveilen vaellusreissuista, interraileuksesta, vaihtovuodesta saksankielisessä maassa, roadtripeistä ja niin edelleen. Toivossa on hyvä elää ja haaveet antavat sitä toivoa.

Huomaa, että ollaan kesän kynnyksellä, kun haaveilen oikein urakalla kaikesta mahdollisesta. Haikailen päästä tekemään jotain, mitä en ole vielä tähän mennessä tehnyt. Tähän aikaan vuodesta kaikki tuntuu olevan mahdollista ja valoisien öiden tullessa ajankohtaiseksi tiedän unirytmini kääntyvän päälaelleen ja vietän yöt suunnitellen kaikkea mahdollista. Kaverini ei jaksa ymmärtää, miksi teen niin paljon suunnitelmia. Hän kuulemma uupuu jo kuunnellessaan minua, kun paahdan kaikesta mahdollisesta mitä haluan tehdä :D

Toki realiteetit ovat ne, että kaikkea ei voi tehdä. Raha ratkaisee paljon (vaikka halvalla paljon tekemään pystyykin), sillä osa suunnitelmistani ovat melkoisen suuruudenhulluja ja saattavat vaatia aika paljon ei vain aikaa mutta myös sitä rahaa. Haluan Mongoliaan. Haluan Uuteen-Seelantiin. Haluan Britteihin. Norjaan. Itä-Eurooppaan. Haluan koluta läpi kaikki upeat historialliset kohteet. Mieluiten reppureissaamalla. En halua viettää enää perinteisiä kaupunkilomia, joissa kaikki toteutetaan todella kaavamaisesti. Reissasimme perheen kesken ahkerasti, joten tällaiset lomat olen jo hyvin pitkälle kokenut. Haluan tehdä jotain erilaista. Joudun kuitenkin toistaiseksi pitämään nämä vain haaveiden tasolla.

Onneksi minulla on odottaa ihan toteutuviakin suunnitelmia ettei nyt ihan kaikki jää vain haaveeksi.

Tahdon vaeltamaan!

Ja pääsenkin! Lyöttäydyn isäni ja hänen (avo)vaimonsa matkaan ja lähden neljän päivän vaellukselle lappiin. Haikailen Skotlannin upeista maisemista, mutta ehkä se on parempi ottaa harjoitusta alle vähän kotimaassa. Olen aikaisemmin käynyt talsimassa päivän matkoja, joten tämä reissu tulee olemaan ensimmäinen missä vietän öitä matkan varrella. Pitänee siis harjoitella Kuusamossa päivän matkoilla ennen kuin lähden rykäisemään tuon reitin. Minuun on muutenkin puraissut oikea vaelluskärpänen, sillä haluan joka paikkaan trekkeilemään.

Pompeii.

Tämäkin on varma reissu. Mamma betalar minulle ja veljilleni heinäkuussa reissun Roomaan, josta yhtenä päivänä matkaan vähän etelämmäs Napolin tuntumaan ja käyn katsastamassa Pompeiin rauniot sekä Vesuviuksen kraaterin. En sentään ihan ypöyksin lähde, vaan matkaseuraa saan tädin perheestä. Olen halunnut nähdä Pompeiin omin silmin jo vaikka kuinka kauan ja voin kuvitella, miten vaikuttava kohde kyseessä onkaan. Tämä tulee olemaan toinen kertani Roomassa, joten nyt on mielenkiintoista koluta läpi paikkoja joita en ennen ole nähnyt, eli perinteisen Colosseumin sijasta haluan nähdä mm. katakombit ja Capuchin luukryptan.

Pompeii. en.wikipedia.org

Minun on pakko huoltaa rullaluistimeni.

Pienemmän kaavan suunnitelma, mutta välttämätön sellainen. Laakerit ja renkaat ovat jo siinä kunnossa ettei luistelu ole enää yhtään nautinnollista. Tämä piti tehdä jo viime kesänä, mutta sitten muutin ja täällä on aika surkeat mahdollisuudet lähteä luistelemaan. Turun jalkakäytävät ovat aika kämäsessä kunnossa täällä päin missä asun ettei luistelemaan lähteminen ole sen arvoista. No mutta nyt kun menen kotiin otan luistimet mukaan, haen kaupasta ihan uutukaiset laakerit ja renkaat ja vaihdan ne. Lupasin tehdä saman myös äitini luistimille. Lähden sitten oikein pitkälle luistelureissulle ja otan ilon irti viime kesänkin edestä.

Mongolia.

Mongolia on kohde, josta olen todella kiinnostunut. Maa on häkellyttävän kaunis ja rikas luonnoltaan ja reppureissaajalle todellinen unelma aina laajoista aroista huikeisiin järvimaisemiin asti. Saatan vain kuvitella miten upea tähtitaivas erämaiden yllä onkaan... Olen viimeiset pari vuotta haikaillut reppureissauksesta Mongoliassa eikä kaipuutani yhtään helpota ihanat Youtube-videot ihmisten Mongolian-reissuista. Mongolia on niitä maita, joissa tiedän vierailevani vielä joskus ja mieluiten rinkka selässä erämailla vaellellen. 

Ukok plateau, Mongolia. worldtravelguide.net

Jääkiekon mm-kisat 2017 Köln/Pariisi!

Ihan aikuisten oikeasti suunnittelen lähteväni paikan päälle katsomaan pelejä. Olen taas vaihteeksi todellisessa lätkähuumassa ja johan leijonien pärjäämistä on ollut ilo katsoa (Unkari-peli nyt tosin oli vähän meh [Adam Vay oli huikea!]). Olisi niin mahtavaa päästä katsomaan mm-kisoja livenä keväällä 2017. Varsinkin jos Suomen lohko pelaa Kölnissä niin pääsisin en pelkästään kannustamaan leijonia mutta myös vierailemaan ensimmäisen kerran elämässäni ihan kunnolla Saksassa. Olen opiskellut kieltä kuusi vuotta (kevääseen 2017 mennessä seitsemän), joten olisihan se huisia päästä paikan päälle kokeilemaan epämääräisiä kielitaitojani.

Olen ihan tosissani tämän suhteen. Hintaa reissulle toki vähän tulisi, mutta esim. Saksan lätkäliiton isokiho on luvannut pitää lippujen hinnat suht alhaisina. Jos alkulohkon pelejä menee katsomaan niin saattaisi saada tyyliin pariin otteluun liput varsin halvalla. Sitten jos useampi immeinen lähtee niin majoituskulut voi jakaa osiin. Airbnb:stä voi löytää hyvinkin halvan kämpän majapaikaksi. Olen valmis pistämään vaikka veronpalautukseni likoon, että pääsisin katsomaan leijonien pelejä livenä.

Seuraan saa liittyä! Jos joku on ihan oikeasti kiinnostunut tällaisesta reissusta niin voisi haalia porukkaa kasaan ja lähteä seuraamaan pelejä Lanxessin Arenalle tai Palais Omnisport de Paris-Bercyyn. Mutta mieluummin Lanxessiin. Kirjabloggaaja(t) go(es) lätkäturisti(t) :D

~ ~ ~ ~ ~

Haaveita saa ja pitää olla. Minulla täytyy olla aina suunnitelmia valmiina enkä voisi niiden laatimista lopettaa vaikka haluaisin. Maailmassa on ihan liikaa tehtävää ja nähtävää vain kotiin neljän seinän sisälle jäämiseksi.

Kerro ihmeessä omia suunnitelmiasi! Haaveiletko jostain aivan erityisestä? Oletko päässyt joskus toteuttamaan kauan suunnittelemasi asian?

8 kommenttia:

  1. Pompeii on upea paikka! Itse kävin siellä tosi monta vuotta sitten kun olin lukion reissussa Lounais-Italiassa ja vähän Roomassakin.

    Italia on ihana maa. Toivottavasti viihdyt siellä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen haaveillut Pompeiissa käynnistä jo niin kauan, että olen todella innoissa että pääsen vihdoin sinne! Tämä on myös kuudes kertani Italiassa ja maa on edelleen suosikkini kaikista niistä joissa olen vieraillut <3

      Poista
    2. Itse kävin Pompeiissa viime kesänä ja se on oikeasti näkemisen arvoinen paikka. Kuvitella, miten niin suuri paikka on voinut hautautua niin nopeasti...

      Poista
    3. Odotan niin innolla, että pääsen tutkimaan tuota kaupunkia, jolla on ollut vuonna 79 jaa. niin järkyttävä kohtalo. Voin toistaiseksi vielä vain kuvitella, miten upea nähtävyys kaupunki onkaan... Mutta heinäkuussa! :D

      Poista
  2. Oi, Mongolia on ihana maa. :) Vielailimme Ulan Batorilla nelisen vuotta sitten reppureissatessamme siskoni kanssa Aasiassa. Molemmille Mongolia oli ehdoton vierailun kohde, ja kannatti käydä! Olimme Mongoliassa kolme päivää, joista yhtenä vuokrasimme auton sekä oppaan, joka lähti käyttämään meitä kiertelemässä kaupungin ulkopuolella. Todella kaunista luontoa!

    Jos joskus saat tilaisuuden lähteä Mongoliassa käymään, ehdottomasti kannattaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mongolia on muodostunut viime vuosina munulle ehdottomasti kohteeksi, jossa haluan vierailla. Tuo reissunne kuulostaa juuri sellaiselta, jonka haluaisin itsekin joskus tehdä! :)

      Poista
    2. Minäkin rakastan suunnittelemista <3 Tällä hetkellä varsinkin matkustamiseen keksin vaikka mitä eri paikkoja, joissa haluaisin käydä: Egyptin ja Italian rauniot, Amerikan jäljellä olevat preeriat, Prinssi Edwardin saari...

      Toivon että unelmasi toteutuisivat jonakin päivänä :)

      Poista
    3. Egyptin Luxorissa olen käynyt ja johan oli hieno reissu! Kuninkaiden laakso oli ehdottomasti näkemisen arvoinen! Ja Italia <3 Lempimaani koko Euroopassa! Maailmassa löytyy kyllä niin monia ihania matkakohteita ettei ihan heti ole loppumassa haaveilujen kohde :D

      Poista

Jaa mietteesi!