sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Parhaat katsomani tv-sarjat, osa 2

1. Supernatural (2005-)
12+ tuotantokautta
240+ jaksoa
Pääosissa: Jensen Ackles, Jared Padalecki, Misha Collins, Jeffrey Dean Morgan, Jim Beaver

Supernatural keskittyy kuvaamaan Sam (Padalecki) ja Dean (Ackles) Winchesterin, yliluonnollisia olentoja metsästävien veljesten yritystä selvittää, mikä oikein murhasi heidän äitinsä 22 vuotta sitten. Kun yllättäen heidän isänsä (Morgan) katoaa, lähtee Dean hakemaan metsästäjän elämän jättäneen, lakiurasta haaveilevan Samin avukseen tämän etsimiseen, mutta kun Samin tyttöystävä kuolee samoissa olosuhteissa missä heidän äitinsäkin, päättävät veljenset lähteä tien päälle, metsästää kaikkea pahaa matkalla etsiessään isäänsä ja vastauksia.

Supernatural on minulle se ykkönen kaikista. Kaikkien aikojen lempisarjani. Pitkäaikaisin fanituksen kohde. Sarja, johon en tähän päivään mennessä ole vieläkään kyllästynyt. Dean Winchester on edelleen niin ♥ Lempinaamataulu koko television historiassa, ainoa jonka katseluun en koskaan kyllästy. En tietenkään pidä hahmosta vain naaman vuoksi, vaan sitä enemmän itse hahmosta. Pidän Deanin persoonasta ja kuinka mahtavan uhrautuvainen hän perheensä puolesta on. Pidän hänen huumoristaan ja sarkasmistaan, aivan kuten niistä monimutkaisista myrskyistä joita hahmon sisällä tuotantokausien ajan näemme. Pidän niin paljon Deanin ja Samin veljessuhteesta, samoin kuin Deanin ja Castielin ystävyydestä. Uskolliset hahmot voittavat minut aina puolelleen.

Mutta siis ihan oikeasti, yksitoista vuotta. Yksitoista. Olen katsonut sarjaa vuodesta 2005 asti eli ihan alusta lähtien. Bloody Mary oli ensimmäinen jakso, minkä koskaan katsoin. En ole usein jaksanut näin kauan rakastaa jotain sarjaa (tai elokuvia sen puoleen) ja puhumattakaan siitä miten en koskaan kyllästy katsomaan jaksoja, jotka olen nähnyt valehtelematta satoja kertoja aikaisemminkin. Saan edelleen niin paljon irti etenkin ensimmäisistä kausista, samalla kun nauran miten kersan näköisiä Dean ja Sam niissä ovat.

Täytyy kuitenkin tunnustaa, että niinkin paljon kuin tästä sarjasta pidänkin, toivon silti ettei uusia tuotantokausia enää kovin montaa tehdä. En nimittäin halua, että sarja pilataan väkisin tekemisellä. Haluan Supernaturalin päättyvän komeasti, mutta alan pikku hiljaa kyseenalaistamaan miten ihmeessä se voisi tapahtua. Tuntuu, että hahmoille on tapahtunut kaikki mahdollinen mitä vain voi tapahtua. Toivon totisesti, että tekijät keksivät tavan päättää kaiken kunnialla.

2. Frendit (1994-2004)
alk. Friends
10 tuotantokautta
236 jaksoa
Pääosissa: Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc, David Schwimmer

Rachel Green karkaa omista häistään ja päätyy asumaan New Yorkiin lukioaikaisen ystävänsä Monica Gellerin luokse. Siellä hän tutustuu uusiin parhaisiin ystäviinsä Phoebeen, Joeyihin, Rossiin ja Chandleriin eikä huumoria puutu heidän elämistään. Päivät ja sitä myötä vuodet kuluvat Central Perkissä istumiseen ja kahvia juomiseen, romanttisten draamojen ratkomiseen, unelmatöiden etsimiseen ja ihan vain elämästä nauttimiseen.

Frendit on ihana! Ehdottomia lempisarjoja, jonka jaksot olen katsonut läpi useammin kuin jaksan edes laskea. Itse asiassa maalis-huhtikuussa maratoonasin jaksot jälleen kerran alusta asti. Frendit on minulle sellainen sarja, jonka pistän taustalle pyörimään samalla kun teen jotain muuta; esim. kun kokkaan tai kirjoitan. Osaan jaksot ulkoa, joten ne käyvät minulle leppoisasta taustaäänestä.

Minun lempifrendini on ehdottomasti Chandler Bing. Tykkäsin hänestä aina eniten ja hänellä on parhaat onelinerit. Kuka on sinun suosikkisi?

3. Serranon perhe (2003-2008)
alk. Los Serrano
8 tuotantokautta
147 jaksoa
Pääosissa: Antonio Resines, Belén Rueda, Verónica Sánchez, Natalia Sánchez, Jesús Bonilla, Fran Perea, Víctor Elías, Antonio Molero, Nuria González

Diego (Resines) ja Lucía (Rueda) menevät naimisiin ja yhdistävät perheensä Madridin Santa Justaan. Diegolla on kolme poikaa, vanhin Marcos (Perea), keskimmäinen Guille (Elías) sekä nuorin Curro, ja Lucíalla kaksi tytärtä, vanhempi Eva (V. Sánchez) ja nuorempi Teté (N. Sánchez). Kukin yrittää tottua uuteen tilanteeseen ja kestää aikansa ennen kuin uusperhe löytää yhteisen, vaikkakin hyvin kaaoksellisen sävelen. Santa Justassa asuu myös niin Lucían äitiä kuin Diegon veljeä, puhumatakaan vanhoista lapsuudenystävistä Fitistä (Molero) ja Candelasta (González). Tästä alkaa hulvaton yhteiselo, jossa ei kämmennykseltä, komiikalta sekä draamalta vältytä.

Kaverini tutustutti minut Serranoihin lukiossa ja auta armias miten olen saanut nauraa tälle sarjalle. Aivan hillitöntä viihdettä ja kohellusta! En kestä Diegoa, Santiagoa ja Fitiä jotka toilailevat itsensä aina niin pahaan jamaan, tekevät aivan naurettavia johtopäätöksiä ja ovat kuin yleiset typerykset! :'D Sitä on niin tuskaisaa seurata ettei tiedä itkeäkkö vai nauraakko heidän touhulleen. Sarja tarjoilee aivan hullun hauskoja ja kahjoja hetkiä, esim. kun Fiti luulee saaneensa ebolan, tai kun Raul uskottelee kaikille olevansa homo koska luulee sen nostavan mahdollisuuksia saada Eva sänkyyn, tai Marcosin rattopoikuusepäily, tai kun ääliökolmikko (Diego, Fiti ja Santiago) kaappaavat Lucían ja Candelan joogaleiriltä kun kuvittelevat sen olevan joku itsemurhakultti – ja niin niin niin monet muut helmet!

Olen ikuisesti kiitollinen Jennille, että hän antoi minulle ekan kauden katsottavaksi ♥. Hän taisi tutustuttaa minut sanoin ”Marcos heitti Evan roskiin”. Olen sittemmin hankkinut kaikki kahdeksan kautta ihan itselle asti ja katsonut ne läpi useamman kerran – tälläkin hetkellä, itse asiassa. Serranon perhe on hurjan hyvä sarja, jota suosittelen koko sydämestäni komediasta ja draamasta pitäville. Ainoa vain, että netistä ei juurikaan jaksoja löydy ja periaatteessa ainoa mahdollisuus katsoa kaikki jaksot on hankkia kaudet itselle. Mutta se todellakin on sen arvoista, voin panna vaikka pääni pantiksi.

Ihan tekee mieli alkaa lukea espanjaa että saisi selvää heidän paahtamisestaan :D

~ ~ ~ ~ ~
Parhaat katsomani tv-sarjat
Osa 1
Osa 2
~ ~ ~ ~ ~

TÄNÄÄN ON LÄTKÄN FINAALI!!! NYT LEIJONAT SE KULTA KOTIIN!

Edit. Enpä olisi uskonut eilisen Usan-ottelun perusteella, että Kanada pelaisi näin tehokasta ja vahvaa peliä tänään O.o

No ei tullut kultaa mutta ainakin Leijonat todella tekivät töitä hopeansa puolesta. Tiukka peli, valitettavasti Kanada kuitenkin vei. Hieno turnaus ja upeasti ovat pojat pelanneet!

Nyt sitten katse alkaa siintää World Cupin suunnassa syksyllä :D

18 kommenttia:

 1. Jaan ajatuksesi Supernaturalista! Itse olen katsonut sarjaa vasta vuoden verran, mutta se on ehdottomasti kaikkien aikojen lempisarjojani. 11-kausi on herättänyt tähän mennessä hiukan ristiriitaisia tuntoja (olen kyllä tällä hetkellä reilusti jäljessä, joten en ole ihan varma nykyisestä tilanteesta) ja toivoisin sarjan päättyvän melko pian.

  Ja jääkiekko! Huhhuh, kyllä jännittää. :D Toivottavasti tulee kultaa, Kanadahan on todistetusti voitettavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen vähän enemmän jäljessä, sillä en ole katsonut ollenkaan kausia 9-11... :D Nyt kesällä meinaan maratoonata oikein uralla tämän sarjan kun on aikaa tehdä niin :D

   Nyh, ei tullut kultaa, mutta ainakin Leijonat tekivät kaikkensa sen eteen :< Voidaan olla ylpeä suomalaisen jääkiekon tulevaisuudesta!

   Poista
 2. SUPERNATURAL! Mun ykkönen myös <3 Sarja valloitti minut about kolme tai neljä vuotta sitten, mutta olihan se yhtä maratoonia kun löysin sen :D 10. kauteen verrattuna 11. kausi on ollut parempi ja voin sanoa että se on enimmäkseen eräiden tapahtuneiden (en halua spoilata) ansiota, jonka takia hypin hyvin innoissani kuin myös kauhuissani. Sen takia olen innoissani myös jatkosta, vaikka toisaalta en itsekkään haluaisi nähdä lempisarjani kuihtuvan rehellisesti sanoen melko turhasta. Ja allekirjoitan sanomasi Deanistä sekä hänen suhteestaan Samiin. Aivan mahtavat veljekset :')

  Ei vitsi, yhtenä kesänä minun oli tarkoitus aloittaa Serranon perheen katsominen, mutta nyt huomaan että se jäänyt tekemättä :o Täytyypä muistaa se tänä kesänä. Moni kavereistani katsoivat sitä silloin aikoinaan kun taas minä olin ihan muissa maailmoissa :D

  Suomi tripla voittoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Supernatural <3 Minua jännittää/hirvittää, mitä uusimmissa kausissa tapahtuu kun en niitä ole itse vielä katsonut. Mutta kuulemani perusteella tuo 11. kausi on ihan hullun hyvä :D En malta odottaa!

   Aloita Serranot ihan ehdottomasti! Se ihan älyttömän hyvä sarja :D Siinä menee kesä leppoisasti kun tuota kohellusta katsoo, samalla kun itse kiemurtelee myötähäpeän tuskissa ja nauraa hahmojen toheloinnille :D

   Kyllä se hopeakin on hienon turnauksen jälkeen nyt ihan ansaittu. Eilen harmitti kyllä aika paljon, mutta eipä auta :D

   Poista
 3. Jei, Supernatural! <3 Minäkin olen katsellut sarjaa alusta asti silloin kun se aikoinaan alkoi Suomessa pyöriä. Jensen Ackles oli jo ennen sitä suuri rakkauteni! <3 Minulla oli tuossa kausilla 8-9 pienoista väsymystä sarjan suhteen, mutta pidin 10 kaudesta jo taas aika paljon, ja minusta tämä 11.kausi on ollut aika liekeissä siihen nähden, missä sarja jo kävi jossain vaiheessa (hieman haukottelu-asteella.) 1-5 kaudet ovat edelleen ne minun suosikkini, mutta tämä uusin kolkuttelee jo siinä lähellä, että todella hienoa työtä sarjan tekijöiltä nousta sieltä "suosta" takaisin. Toki itsekin toivon, että sarja saa (eeppisen) loppunsa aikanaan, ehkä jo ensi kauden jälkeen, vaikka kova ikävä tulisikin. Doctor Who, Supernatural ja Buffy taitavatkin olla My Top Three kaikista sarjoista. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun täytyy nyt kesällä maratoonata sarja kokonaan uudelleen (olen jo vähän aloitellut) ja edetä noihin uusimpiin kausiin, joita en vielä ole nähnyt. Jännittää kyllä aika paljon :D Toivon mukaan sarja saa kunniallisen päätöksen, vaikka vaikuttaakin todella haasteelliselta enää tässä vaiheessa kun tyyliin kaikki mahdollinen on hahmoille jo tapahtunut... On minulla kyllä vielä luottoa sarjan tekijöihin :D

   Poista
 4. Eikä, olin unohtanut Serranon perheen jo ihan kokonaan! Katsoin sitä sillon aikoinaan kun se telkkarista tuli, muistan että joka (?) kesäaamu oli pakko nousta aikaisin katsomaan jaksoja. En kuitenkaan ole katsonut sitä kuin sen ehkä kolme kautta, mutta mitä muistan niin sarja oli aivan mahtava. Hyviä muistoja tuli heti mieleen, tekisikin mieli katsoa niitä uudelleen. Ja Frendit on parasta, totta kai. Supernaturalia en ole katsonut kuin sieltä täältä muutamia jaksoja, joskus ehkä voisi sitäkin katsoa enemmän.

  Ja juu, nyt kolmannen erän alkaessa alkaa jo vähän pelottaa jääkiekon lopputulos...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Serranot <3 Minä missasin sarjan täysin kun se telkkarista tuli, mutta onneksi olen löytänyt sarjan ja saanut DVD:ltä ne katsoa. Kannattaa katsoa loputkin kaudet, sillä sarja on vain niin hulvaton! Suosittelen myös Supernaturalia katsomaan, sillä sarja on niin <3

   Poista
 5. Minäkin muistan vuosia sitten nousseeni aina kesäaamuisin katsomaan Serranon perhettä, parhautta! :D Olen lukenut myös Espanjaa, joten oli hauska bongata sanoja/lauseita mitkä ymmärsi ilman tektitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Serranot on kyllä ihan huippusarja! Tässä olen vähän tuumaillut, että ottaisinko syksyllä saksan rinnalle espanjan ja lukisin sitä edes yhden kurssin verran... Saisi hyvää harjoitusta Serranoista :D

   Poista
  2. Espanja on mukava kieli, eikä edes niin vaikeaa. Paitsi hurjaa vauhtia tuntuvat nuo espanjalaiset puhuvan - elekielestä puhumattakaan :D

   Poista
  3. Se mitä Serranoista olen huomannut niin tuhottoman nopeasti puhuvat ja huitovat käsillään :D espanja voisi olla kyllä hauskaa!

   Poista
 6. Supernatural, voi että! <3 Sarjoista parhain! On tosiaan vaikea kuvitella, miten sen voisi päättää fiksusti. Voikohan sitä edes? Jännä nähdä, miten pitkään sarjaa vielä tehdään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin <3 Samaa vähän mietin. Tuntuu että hahmot ovat kirjaimellisesti kokeneet kaiken, joten en osaa kuvitella kuinka sarja voisi päättyä :o Toivottavasti kuitenkin kunnialla, sillä sen sarja ansaitsee!

   Poista
 7. Minut koukutti Supernaturaliin talvella eräs henkilö, jonka luo menin katselemaan TV:tä aivan pahaa-aavistamatta. Katsoimme varmaan 10 jaksoa päivässä :'D Ihana sarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Supernaturalissa on kyllä todellakin se pahaa-aavistamattoman uhka, jossa puolivahingossa huomaa täysin koukuttuneensa sarjaan :D Tervetuloa meidän toivottomasti sarjaan hurahtaneiden seuraan ;)

   Poista
 8. Frendit on kyllä aivan loistava sarja ja chander bing on minunkin ehdoton suosikkini. :D

  VastaaPoista

Jaa mietteesi!