maanantai 19. tammikuuta 2015

Talvialen kirjaostokset + uusi kulta-aarre!

Joulun jälkeen alkoivat alennukset suunnilleen joka puolella, mutta minä olisin varmaankin missannut Adlibriksen massiivisen alennuksen, ellei Manni olisi asiasta Goodreads-päivityksessään maininnut. Kiitos Mannille muistutuksesta, sillä sieluni laulaa taas hoosiannaa näistä aarteista, mitkä itkettävän halvalla irtosivat :D

Harjoitin kuulkaa sen tason itsehillintää, ettei sellaista olla kuunaan nähty. Aluksi kun kävin listoja läpi lisäilin ostoskoriin kaikki mahdolliset vähänkin kiinnostavat kirjat ja lopuksi minulla oli varmaan lähemmäs neljäkymmentä kirjaa kasassa. Sitten alkoi karsinta. Olin tehnyt itseni kanssa sopimuksen, etten tilaa alekirjoja kuin maksimissaan viisi, sillä lisäsin tilaukseen myös muutaman ei-alekirjan.

Lopulta onnistuin kuin onnistuinkin vähentämään kirjat neljään. Ja olen tyytyväinen. Kaikki ne, mitkä poistin tilauksesta löytyvät kirjastosta, joten en menetä yhtään mitään. Olisin toki löytänyt nämä tilaamanikin kirjat kirjastosta, mutta noh, alennukset...

Lopuksi aion hehkuttaa sitten vielä Sonatan keikkaa ja kirjahyllyni uusinta ja arvokkainta kulta-aarretta!

Hankinnat kokonaisuudessaan. Neljä vasemmalta alekirjoja.

Olen oikeasti ylpeä itsestäni, etten enempää alkanut noita alekirjoja tilailemaan, vaikka niin houkutteli :D


x Anne Blankman: Prisoner of Night and Fog (Prisoner of Night and Fog, #1)
Adolf Hitlerin kummityttö(?) rakastuu nuoreen juutalaistoimittajaan 1930-luvun myrskyisässä Saksassa toisen maailmansodan kynnyksellä. Luvassa on sydäntäsärkevää tragediaa, surullisia hahmokohtaloita ja historiaa. Kuinka voisin vastustaa? Kuulostaa siltä kuin Anne Blankman olisi kirjoittanut tämän kirjan juuri minulle.

x Marcus Sedgwick: The Ghosts of Heaven
Dat cover... Kuusi lyhyempää tarinaa aina kivikaudelta noitavainoihin ja tulevaisuuteen avaruusalukseen asti. Ensimmäinen Marcus Sedgwickin kirjani ja odotan mielenkiinnolla, mitä tästä pidän.

x Reinhard Barth: Historian suurnaiset
Historiankirjoituksissa keskitytään pääasiassa miesten saavutuksiin, joten kun löydän kokonaisen kirjan, joka on omistettu historian merkittävimmille naisille? Miiiiine, gimme!

x Michael Morpurgo: Private Peaceful
Pidän yleisesti ottaen toista maailmansotaa mielenkiintoisempana kuin ensimmäistä sen poliittisen tilanteen vuoksi, mutta luen tällä hetkellä John Boynen Kuudetta miestä, joka sijoittuu ensimmäiseen maailmansotaan ja olen haltioitunut. Haluan lukea lisää tuohon aikaan sijoittuvia kirjoja ja Private Peaceful kiinnitti huomioni. Luulen, että lennän tämän läpi hetkessä, sillä melkoisen pieni kirja on kyseessä.


Peter Watts: Sokeanäkö (Firefall, #1)
Olen joskus törmännyt tähän kirjaan kirjastossa tai vastaavaa ja muistan hypistelleeni sitä käsissäni ja mietin, ottaisinko mukaan. Jätin kuitenkin välistä silloin, joten tällä kertaa korjasin tilanteen. Vampyyreja? Alieneita? Hardcore sci-fiä? Ei hajuakaan, miten nämä saadaan sovitettua samaan tarinaan, mutta odotan mielenkiinnolla.

David Michell: Black Swan Green
Jooh, minä tiedän, minulla on edelleen kesken Pilvikartasto... Hävettää millaiseksi ikuisuusprojektiksi sekin on muodostunut. Mutta aion kyllä senkin saada loppuun. Vannon sen. Mutta hei, Black Swan Green on kuulemma hyvä, joten mikäs siinä. Hintaa kirjalla taisi olla 3,50 euroa :D

Haruki Murakami: 1Q84 osat 1 ja 2 (1Q84, #1-2)
Olen nähnyt Murakamin teoksia vähän joka puolella blogeissa, mutta itse en ole lukenut niitä ainoatakaan. Katsoin joku aika sitten Norwegian Woods -elokuvan ja, noh... kirja ei sen jälkeen juurikaan houkutellut. En vaikuttunut. Mutta 1Q84 kiinnostaa minua kovasti ja toivon, että tykkään tästä.

Ja nyt, hyvät naiset ja herrat, hehkutan Sonataa...

Olimme kauempana lavasta, jotta kukaan ei hönkisi niskaan...
Mahtavan Sonata Arctican keikka oli Superpark Areenalla 14.1.2015 ja menimme tietenkin kaverin kanssa sen katsomaan. Sonata Arctica on Nightwishin ohella lempibändejäni ikinä. Ikinä. Rakastan molempia niin paljon! Edellisen kerran kävimme Sonatan keikalla 2010 lukion ekalla tuon samaisen kaverin kanssa ja ne fiilikset kun pääsee kuuntelemaan lempimusiikkia...♥ 

Ja tässä on uusi kirja-aarteeni!

Olen kuolannut tuon Sonatan kirjan perään Suomalaisessa lukemattomia kertoja, mutta hinta (jotain 35 euroa) oli kyllä vain niin suolainen, etten raaskinut ostaa... Keikkapaikalla sitten kävin vilkaisemassa myyntikojua ja kas kummaa! Sonatan kirja, 25 euroa! Olin heti valmis maksamaan sen hinnan, sillä tunnelma oli jo valmiiksi katossa. Ja arvatkaa mitä!

Dialogimme myyjän kanssa oli jotain seuraavaa:

    Minä: ”Juu, mää otan tän kirjan :)”
    Myyjä: ”Hienoa, haluatko myös kirjailijan nimmarin?”
    Minä: ”Joo!” En tässä vaiheessa jännityksensekaisessa mielessäni ehtinyt ajatella mitään.
    Myyjä nappaa kynän pöydältä, avaa kirjan ja vetää puumerkkinsä sivulle. Minä huuli pyöreänä tuijotan sivua kahden sekunnin ajan ja sitten välähti. Oo-äm-gee, siinä edessäni on Marko J. Ollila, joka kyseisen kirjan on kirjoittanut! Voi kuulkaa oikeasti...
    Kiitin Ollilaa sydämeni pohjasta ja menin syrjemmälle jonosta tutkailemaan kirjaa.

Ja sitten! JA SITTEN!!

♥♥♥
Nimmarit! Jokaisen Sonatan jäsenien nimmarit! Olin ihan oikeasti viittä vaille itkemässä onnesta. Kyllä, olen niin fanityttö kun Sonatasta tai Nightwishista puhutaan (12-vuotiaana seurasin Tuomas Holopaista puoli tuntia Helsinki-Vantaan lentoasemalla ennen kuin uskalsin mennä nimmaria pyytämään. Tuo keskustelu on painunut mieleeni niin pysyvästi, että muistan tarkalleen, mitä Holopainen vastasi :D)! Kaverini harkitsi kirjan ostamista uudelleen vaikka sen jo omisti, ihan vain noiden nimmareiden takia :D Tämä kirja on uusi kulta-aarteeni enkä ikinä aio siitä luopua.

Keikka oli muutenkin aivan mahtava! He soittivat monia lempikappaleitani, muun muassa Paid in Fullin, My Landin, I Have a Rightin, Loven, Losing My Insanityn, Full Moonin, Kingdom for a Heartin... Ja niin monia muita huippuja kappaleita. Toivoin niin kovasti, että he olisivat soittaneet myös The Dayn, mutta kaikkea ei voi saada. Keikan lopuksi minusta tuntui kuin sieluni olisi saanut lämpimän halauksen. Sonata Arctica on niin paras!Sitten illan/yön ”kruunasi” se edellisessä postauksessa mainitsemani kolari. Jeps, se ei oikein mieltä ylentänyt, mutta niitä sattuu. Kolari ei ollut tapa, jolla toivoin illan päättyvän, mutta toisaalta keikka oli mahtava ja kirja vielä hienompi, että aion muistella tuota iltaa niiden merkeissä enkä minkään ikävämmän.

Mutta juu hei, mitä kirjoja te muut olette hommailleet viime aikoina? Tuliko shoppailtua Adlibriksen alennuksissa tai jossain muualla? :)

10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia hankintoja, taas! :) Mutta kuinka ihmeessä kykenit karsimaan 40 kirjaa neljään??!! :DD Vau mitä itsehillintää. Minä en uskaltaisi kokeilla, sydämeni itkisi viikon. Ja tuo sinun kulta-aarteesi ja nimmarit, ihan huippua! Minä niin tiedän tuon fanityttöyden tunteen. Suunnilleen vuosi sitten näihin aikoihin kaikkein rakkain bändini oli Suomessa ensimmäisellä omalla keikallaan. Kuusi vuotta olin odottanut, että joskus heidät näkisin... Huhhuijaa, olipahan ilta. Musiikillisia elämyksiä ei unohda koskaan.

  Suomalaisen kirjakaupan alennuksissa kävin, ostinkohan viisi kirjaa. Kaikki olivat jonko lempikirjailijoiden teoksia tai sitten sarjaan kuuluvia, joten tänä vuonna oli onnea alennusten kanssa :) Tarkoitus olisi postata niistä muutama sana ja kuva tässä lähiviikkoina. Kunhan ensin esittelen viime vuoden ostokset loppuun... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Uskon, että tulevat sukupolvet tulevat hämmästellen tutkimaan tuota käsittämätöntä suoritustani ja itsehillintää, jonka tason saavuttaminen on vuosien ja taas vuosien harjoituksen tulos... Olen todella ylpeä itsestäni, että kykenin pitämään kiinni tuosta itseni kanssa tekemästäni sopimuksesta :D

   Lempibändin keikka on kyllä niin upea kokemus <3 Sääli, ettei Sonata keikkaile useammin Suomessa, Nightwishista puhumattakaan. Jälkimmäinen esiintyy Qstockissa ja Joensuussa ja Jyväskylässä tänä vuonna, mutta näillä näkymin en pääse mihinkään noista :'( Niin kipeästi haluaisin nähdä Nightwishin uudella kokoonpanolla, etenkin kun edellisestä kerrasta on lähemmäs kolme vuotta...

   Tulen heti sitten katsomaan, mitä kirjoja olet löytänyt! :D

   Poista
 2. En ole uskaaltanut edes käydä alennusmyynneissä. Paitsi mekkoja oli pakko hankkia ja kun en osannut valita kahdesta kauniista niin otin kummankin :)
  Tuon historian naiset olisin ostanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, itsehillintää sinullakin! :) Minä en ole astunut jalallakaan Suomalaiseen, koska tiesin, etten kävelisi sieltä tyhjin käsin pois ja tänä vuonna päätin olla hillitty ja järkevä alekirjojen suhteen. Olen todella mielissäni tuosta Historian suurnaiset -kirjasta eikä hintakaan ollut kuin 4,60 tai vastaavaa :) Historiasta kovasti kiinnostuteena luulen, että tuo kirja tuo mielenkiintoista perspektiiviä kaikkeen siihen miesvoittoisuuteen, mitä historiaskirjoitus pääasiassa on.

   Poista
 3. Ihan mielenkiintoinen pinkka kirjoja :) Mainitsitkin postauksessani sen, että teit tilauksen hillitysti, mutta se, että päädyit 40 kirjasta neljään on kyllä aika uskomatonta! Itse en pystyisi välttämättä samaan. Tälläkin hetkellä harkitsen tekeväni toista tilausta adlibriksen alesta :D

  Odotan erityisen mielenkiinnolla mielipidettäsi tuosta The Ghosts of Heaven kirjasta sillä se vaikuttaa ihan mielenkiintoselta ja olin kertaalleen jo tilaamassa sitä ihan vaan, siksi kun sen kannet ovat ainakin minun mielestä ihan mielettömän hienot.

  Mielttömän kiva, että tuo Sonata Arctican keikka meni sinun osalta noin hyvin! (siis jos ei lasketa tota kolaria). Itselläni ei ole ollut pitkään aikaan tommoista sidettä mihinkään bändiin/artistiin, joten en osaa varmaan edes kuvitella miten kivalta noi tapahtumat tuntuivat. Kiitti muuten, että mainitsit minun blogistani tässä postauksessa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, en itsekään pysty täysin vielä sisäistämään, kuinka kykenin vähentämään sen kirjamäärään vain neljään yksilöön! Se on suorastaan (sekä uuden että vanhan) maailman kahdeksas ihme :D Kirjoja korista poistellessani lohdutin itseäni sillä, että saan ne periaatteessa milloin tahansa kirjastosta, jos todellinen lukuhimo niihin syttyisi! Kiirettä pitää, sillä eikös ale pääty tänään klo 23.59? Vielä ehtii, jos olet nopea! :)

   Aion lukea The Ghosts of Heavenin piakkoin, sillä Marcus Sedgwickin kirjat ovat kiinnostaneet minua jo hyvän aikaa. Meinasin ensin tilata Midwinterbloodin, mutta päädyin sitten tähän koska kansi on niiiiin upea! Tilaa sinäkin niin voidaan sitten kimpassa tuo kirja lukea ja vertailla mielipiteitä :D

   Keikka oli aivan mahtava <3 Olen kuunnellut Nightwishiä 7-vuotiaasta ja Sonataa 9-vuotiaasta asti eikä rakkauteni kumpaakaan kohtaan ole haihtunut yhtään - päinvastoin! Ikuisia suosikkeja, nyt ja aina :)

   Kiitos sinulle muistutuksesta noista alennuksista, olisin meinaan oikeasti varmaan missannut ne muuten :D

   Poista
  2. Kiitos! Minulla ei olisi ollut aavistustakaan siitä, että ale olisi loppunut tänään, mutta kiitos sinun sain tilattua vielä kolme alekirjaa. Alekirjojen lisäksi päätin kuin päätinkin tilata myöskin tuon The Ghosts of Heavenin :).

   Poista
  3. Hienoa, että ehdit vielä tilaamaan! :D Jee, kerro milloin meinaat kirjan aloitella niin luetaan samaan aikaan ja vaihdetaan mielipiteet :)

   Poista
 4. Oijoi! Sinulla on aina niin mielenkiintoisia kirjahankintoja! Alkaa poltella tämä Adlibriksen ale :D Ja Sokeanäkö on kummitellut jo aika kauan, mutta en vain jostain syystä saa aikaiseksi lukea sitä. Se vaikuttaa todella mielenkiintoiselta.

  Sonata Arcticalla on muutama biisi joista tykkään ja Nightwishiä olen kuunnellut paljon pienenä! Ja se on vain niin ihanaa kun näkee suosikki bändinsä livenä ja olen niin kateellinen nuista allekirjoituksista. Voi kuinka saisin itsekin tuollaisen tilaisuuden X) Ihana postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adlibriksen talviale päättyy tänään klo 23.59, joten nyt äkkiä tilaamaan että ehdit! :D Olen Sokeanäön suhteen todella utelias näkemään, miten vampyyrit ja alienit saadaan tungettua samaan kirjaan :D

   Olin ihan ällikällä lyöty, kun näin nuo kaikki nimmarit tuossa kirjassa. Niin kertakaikkisen ihana löytö <3 Vielä kun Marco Hietalan kävelisi joskus vastaan niin olisin sitten saanut nimmarit kolmelta suosikkimuusikoltani ikinä!

   Kiitos! :)

   Poista

Jaa mietteesi!