tiistai 9. elokuuta 2016

Heinäkuun kooste

Heinäkuun kooste tulee yli viikon myöhässä. Olen ihan kummallisessa jamassa enkä tiedä, mistä päästä minun pitäisi alkaa asioita hoitamaan, että saisin kuviot selviksi.

Jos sanon etten saanut mitään pahemmin aikaan niin ei kaukaa heitä :D Koska en tosiaankaan saanut mitään aikaan. Menin fiiliksen mukana ja fiilikseni sattui olemaan aika laiskalla päällä joten se tarkoitti paljon Netflixiä, Viaplaytä, Gilmoren tyttöjä (ansaitsee erityismaininnan ♥), lojumista, tuoreita herneitä ja isäni häiden juhlimista. Kävin kyllä myös Roomassa ja Pompeiissa, joten kai se lasketaan tekemiseksi. Meinasin kirjoittaa Roomasta erillisen postauksen, mutta sitten laiskuus iski ja homma venähti ja nyt pari viikkoa myöhemmin en saa enää mitään aikaiseksi.

Lyhyesti siis Roomasta:
 • Härregyyd miten kuuma. Karvaa vaille (ja varmasti ylikin) +40 astetta! Ei luoja oikeasti miten ihmiset toimivat tuollaisessa helteessä...???
  Lukemat puoliltapäivin.
 • Kävin suunnitelmien mukaisesti katsomassa Capuchin kryptan ja vau, siinäpä vasta omaperäinen paikka. Ehdottomasti käymisen arvoinen. Sisällä oli valokuvuaskielto, joten en saanut kryptaa ikuistettua kameralle, mutta kirjanmerkin muistoksi ostin.

  Kuva Googlesta.
  Kuva Googlesta.
 • Kävin myös katsastamassa Vatikaanin ja Pietarin kirkon, Hadrianuksen hautamonumentin, oikeustalon, valkoisen goottilaisen kirkon, Espanjalaiset portaat, Fontana di Trevin.

  Joku kirkko tai jotain...
  Hadrianuksen hautamonumentti.
 • Kävin päivän matkan Napolissa Vesuviuksella ja Pompeiilla. Kiipesin Vesuviuksen huipulle ihailemaan kraateria ja maisemia, otin mukaani pari hohkakiveä ja nappailin paljon kuvia. Myös Heir of Fire pääsi kuvaan, koska raahasin kirjaa joka paikkaan mukaan. Wha' can ya do!

  Näkymät Vesuviukselta alas Napoliin.
  Heir of Fire was here.
  Metsäpalo Vesuviuksen rinteellä. Tuo oli vasta alkua.
  Vesuvius on tuon savun takana.
 • Sain Napolin kosteasta meri-ilmastosta sekä yötä päivää pauhaavasta ilmastoinnista inhottavan flunssan – joka herättää allekirjoittaneessa surkuhupaisia tunteita – ja siksi viimeinen Rooma-päivä meni minulla pilalle. En pystynyt menemään ulos kun oli niin kökkö olo.
 • Yllä mainitun syyn vuoksi en päässyt katakombeihin, joille tuon viimeisen päivän olin varannut... :( Ensi kerralla kai sitten... Harmittaa!

Heinäkuu alkoi lukemisen osalta todella vahvasti, mutta sitten se vain lässähti enkä ole sitten Roomaan lähdön saanut luettua tyyliin mitään. Kyse ei ole edes mistään lukujumista; en vain ole saanut aikaiseksi tarttua kirjaan ja lukea. Kesäkuun alussa olin ihan varma, että lukisin loman aikana ihan hillittömiä määriä, mutta kuinkas sitten kävikään. Ei hyvin :D

Heinäkuussa luettua:

x Marie Rutkoski: The Winner's Kiss (The Winner's Trilogy, #3) (bloggaus tulossa!)
x Emma Donoghue: Huone (bloggaus tulossa!)

5 kirjaa / 1992 sivua

Ei nyt olekaan ollut ihan niin kirjaisa kesä mistä ennen lomaa haaveilin. Toistan samaa virttä kun sanon, että aika on mennyt ihan hullun nopeasti ja piakkoin on taas aika palata opiskelujen pariin, joten vapaa-aikakin meinaa olla lopuillaan. Toivottavasti nyt elokuussa saisin luetuksi, sillä kovasti tekisi mieli!

Tässä oli minun heinäkuuni, kuis teikällä sujui? :)

8 kommenttia:

 1. Jos olisit viettänyt koko loman pelkästään kirjoja ahmien, lukemisesta olisi mennyt maku. On paljon mukavampaa iskeä kiinni uusiin kirjoihin, kun muu touhuaminen on jättänyt kunnon lukemisennälän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ihan totta :D Syksyn tullessa on kuitenkin sitten ikävä lukemista kun niin paljon tekemistä on koulun puolella.

   Poista
 2. Ihana Rooman matka. Ehkä joskus sinnekin matkustan, who knows ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset Roomassa käymään! Italia on kyllä kaikista vierailemistani Euroopan maista suosikkini :)

   Poista
 3. Kiva lukea kuulumisistasi, etenkin Rooman matkasta. Olen käynyt siellä kahdesti ja siellä voisi käydä kolmannenkin kerran. Krypta näyttää vaikuttavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli minullekin toinen Rooman-matkani ja järjestyksessä kuudes Italiaan. Hieno kaupunki ja ihana maa ♥ Kryptaa suosittelen todella paljon mikäli Roomaan on menossa. Sijaitsee ihan kivenheiton päässä Fontana di Treviltä :)

   Poista
 4. Voihan Rooma! <3 Uskomattoman kuumaa siellä Italiassa näin kesäaikaan, huhhuh :D Kyllä ton matkan varjolla voi hyvällä omatunnolla olla vähän aikaa lukemattakin ;) Lohdutukseksi voin mainita, että täällä puolen ruutua lukemisesta ei ole tullut senkään vertaa mitään koko kesänä :D Nyt alan päästä vähän raiteille, mutta muuten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :D Heti kun ulos astui tuntui kuin lämpömuuriin olisi kävellyt. Saatan olla vain kiitollinen ettei Suomessa ole tuollaiset helteet. Minun tekisi mieli lukea, mutta olen niin perusteellisesti jumittunut Gilmoren tyttöjen pariin etten voi tehdä mitään muuta kuin maratoonata sitä :D

   Poista

Jaa mietteesi!