tiistai 16. elokuuta 2016

48h lukumaratoni

Näin ennen loman loppua haluan viettää vielä yhden lukumaratonin. Minulla on ollut hyvin kirjaton elokuu tähän mennessä (Gilmoren tytöt on täysin syypää tähän!) ja nyt kun lukufiilis on kunnolla palautumassa, haluan ottaa siitä kaiken ilon irti.

Lukuajaksi päätin varata tällä kertaa 48 tuntia eli kaksi vuorokautta. Luen joko torstaista lauantaihin (18.-20.8.) tai perjantaista sunnuntaihin (19.-21.8.), katsotaan sitä lähempänä viikonloppua. Lukuajaksi varaan kaksi vuorokautta siksi, ettei aika vain lopu ennen kuin pääsen edes kunnolla vauhtiin jos vaikka jumittaa. Tämä on nimittäin ollut ongelmana minulla aikaisemmin :D

Tavoitteeni on lukea vain suomeksi, sillä lähes aina maratoonatessa hakeudun ensisijaisesti enkunkielisten teosten pariin. Haluan nähdä sujuuko lukeminen eri tavalla omalla äidinkielellä.

 • Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää
 • Douglas Preston & Lincoln Child: Veljensä vartija (Pendergast, #6)
 • Alan Bradley: Piiraan maku makea (Flavia de Luce, #1)
 • Julie Murphy: Dumplin: isosti tai ei ollenkaan
 • Thomas Keneally: Schindlerin lista

Nämä kirjat ovat sellaisia, jotka ovat antaneet odottaa jo hyvän aikaa. Haluan viimein hypätä mukaan Moyesin hypejunaan ja kokeilla josko Kerro minulle jotain hyvää saisi minut yhtä raiteiltaan mitä niin monet muut. Minulla on ollut vähän huono historia tämäntyyppisten romantiikkaitkukirjojen kanssa, sillä en oikein tunnu saavan niistä irti sitä tunnetta mitä pitäisi. Olen nähnyt elokuvan trailerin ja se vaikuttaa niin symppikseltä (Emilia Clarke ja Sam Claflin ovat molemmat tosi hyviä näyttelijöitä), joten vaikka osaan jo nyt ennustaa kirjan päätöksen odotan sen lukemista kovasti.

Veljensä vartijan haluan lukea nyt kerta en kesällä siihen ehtinytkään. Tulikivi loppui niin hyrisyttävästi, että tämän osan lukeminen jännittää kovasti. Alan Bradleyn Flavia de Luce on kiinnostanut minua sarjana jo kauan. Porukat tuntuvat hyvin pitkälti pitävän siitä, joten kun kesällä ensimmäisen osan omaksi ostin haluan nyt päästä mukaan sisäpiiriin ja kokeilla, josko yksitoistavuotiaan salapoliisin seikkailut minuun kolahtaisivat. Murphy puolestaan tuo mieleeni Kody Keplingerin – toivottavasti on yhtä hyvä mitä The DUFF. Keneallyn Schindlerin listaa olen jo keväästä asti kirjastosta hakenut, mutta se on aina ollut lainassa. Vihdoinkin nyt sen onnistuin saamaan käsiini, joten lisään senkin lukupinkkaan.

Liity ihmeessä mukaan, jos suinkin siltä tuntuu! Valikoi tältä viikolta itsellesi sopivat päivät ja tartu vain kirjaan :)

8 kommenttia:

 1. Voi että, tekee todellakin mieli liittyä mukaan! Ainakin kevyesti... tuskin pystyn kahta vuorokautta lukemaan täysin intensiivisesti, mutta kesken olevien pinoa olisi kiva saada luettua loppuun. Lisäksi minulla on Abercrombien Särkynyt meri -sarjaa kaksi osaa odottamassa, ja siinähän olisi parille päivälle kivasti luettavaa. :D Laitan tämän suunnitelman muistiin, jospa viikonloppuna järjestyisi aikaa tälle tempaukselle.

  VastaaPoista
 2. Voisin itsekkin liittyä mukaan. Viime aikoina niin vähäiseksi jäänyt tuo lukeminen, että tekis hyvää tuommoinen maratoni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukaan vain! Minulla ei lukemisesta ole tullut mitään aikoihin, joten nyt kun pikku hiljaa homma alkaa normalisoitua pitää ottaa siitä kaikki ilo irti :D

   Poista
 3. Tekisi niin mieli lähteä mukaan maratooniin! Katsotaan, vähän kiireinen viikko kylläkin :// Tuo Dumplin on omassakin lukujonossa, mutta en taida päästä siihen käsiksi vielä hetkeen.

  VastaaPoista
 4. Olen katsellut koko kesän Gilmoreja ja nyt on viimeinen kausi menossa (!!). Apua. Bradleyn kirjat on ihania<3 Pendergast-sarjaa tekisi mieli kokeilla, ihan vain koska sitä on täällä niin paljon hehkutettu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gilmoret ovat ihan hullun koukutava sarja! Mullakin on vika kausi nyt menossa :D Pendergasteja suosittelen!

   Poista

Jaa mietteesi!