sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kesän TBR-pinoni

Tiedän olevani hieman aikaisessa tämän postauksen kanssa, mutta ajattelinpa nyt tässä kevätillan ratoksi käydä läpi kirjahyllyäni ja kirjaston tietokantaa ja valikoida kymmenen kirjan + kolmen extran TBR-pinon kesälle.

Olen yleisesti ottaen aika huono TBR-listojen tekemisessä, koska olen niin fiilispohjainen lukija että todennäköisesti vain seilaisin muiden kirjojen luokse jos siltä tuntuu. Mutta nämä valikoimani kirjat ovat sellaisia, mitkä minun pitäisi muutenkin lukea niin toivon nyt tämän pinon inspiroivan minua tutustumaan näihin nyt ihan tositarkoituksella.

Diana Gabaldon: Muukalainen (Matkantekijä, #1)
Valehtelisin jos väittäisin, ettenkö tuntisi tässä vaiheessa jo melkoista painetta etten ole tätä vielä lukenut samaan aikaan kun niin monet kehuvat tätä kirjaa ja Jamie Fraseria maasta taivaisiin. Oikeasti, ihmiset tuntuvat suorastaan hyppivän seinille Jamie Fraserin nimeen ja minä olen tähän mennessä seurannut vain huuli pyöreänä sivusta, että onko tyyppi todella noin ihana ja mitä olenkaan missannut. Olen tehnyt jo päätöksen, että tämä on niitä kesän ensimmäisiä kirjoja, jotka täytyy lukea. Haluan nyt viimeinkin päästä tähän hypetyksen junaan mukaan!

Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe
Olen odottanut tätä kirjaa aina siitä lähtien, kun vuoden 2014 puolella Goodreadsissä äänestettiin parhaita kirjoja ja tämä oli historiallisena teoksena ehdokkaana. Kirjan suomennos ilmestyy nyt huhtikuussa, mutta minä voin tämän lukea vasta toukokuun loppupuolella enkä kyllä malttaisi odottaa. Olen varma, että tämä tulee taas kyllä musertamaan minut.Richard Flanagan: The Narrow Road to the Deep North
Tämä on toinen, jonka bongasin jo viime vuoden puolella, mutta edelleen pidättelen tämän lukemisen suhteen. Pitää vain jaksaa odottaa parempaa hetkeä, vaikka mitenkään ei malttaisi. Luulen, että tämä tulee olemaan myös hyvin vaikuttava tarina, josta toivon kovasti pitäväni.
Marisha Pessl: Yönäytös
Tämä oli joululahja veljeltäni ja odotan niin mielenkiinnolla tämän lukemisen. Anna minun lukea enemmän -blogin Annami on kehunut tätä lempikirjakseen, joten odotan jo todella jännittävää lukukokemusta.


Gillian Flynn: Gone Girl
Olen onnistunut kuin ihmeen kaupalla välttämättään ihan kaikki spoilerit tästä kirjasta. Olen vältellyt kuin ruttoa arvosteluja sekä kirjasta että elokuvasta, koska haluan todellakin kokea tämä tarinan olemalla täysin tiedoton juonikuvioista ja arvuutella vasta lukiessa, mihin tarina tähtääkään.

Rainbow Rowell: Fangirl
Tämä niin täytyy lukea, kunhan sitten ehtii. Olen kuullut tästä todella paljon positiivisia asioita ja kirjakin on odotellut hyllyssäni syksystä asti, joten kesällä pitää tämä saada luetuksi. Oikeasti melkein jo hirvittää miten paljon ihmiset tätä kirjaa rakastavat ja tunnen paineita omasta lukukokemuksestani :D

Stella Gemmell: The City (The City, #1)
Tämä oli viime joulun hankinta ja olen haikaillut tämän perään jo useamman kuukauden. Korkean fantasian suhteen minusta tuntuu aina siltä kuin lukemiselle tarvitsisi jonkun aivan erityisen hetken, jotta voisi rauhassa keskittyä ja syventyä tarinaan. Olen edelleen rakastunut tämän kirjan kanteen, sillä sen metallinhohtoinen pinta on lumoava.
George R. R. Martin: Valtaistuinpeli (Tulen ja jään laulu, #1)
Aijai, tämä on edelleen lukematta hyi häpeä Nina. Mutta oikeasti, rakastan tv-sarjaa niin paljon ja tunnen niin huonoa omaatuntoa, etten ole näitä kirjoja vieläkään lukenut! Kaksi osaa löytyy itseltä ja minä tiedän, että tulen olemaan ihan fiiliksissä tämän kanssa kunhan vain vauhtiin pääsen, mutta tähän pätee sama syy lykkääntymiseen mitä The Cityyn – pitää olla jokin spesiaali ajankohta lukemiseen. Kesä on se ajankohta minulle.


Emily St. John Mandel: Station Eleven
Olen halunnut lukea tämän. Niin. Tajuttoman. Kauan. Tein kirjastoon tästä hankintapyynnön ja ilokseni siihen vastattiin myönteisesti ja hankin tämän vielä e-kirjana Amazonin daily dealsistä hintaan $1.99, mutta en vieläkään ole saattanut tätä lukea. Miksi? Koska minusta tuntuu, etten ehdi, en ainakaan vielä. Tämä on tietenkin hieman kyseenalainen syy, sillä ehdinhän pelkästään maaliskuussa lukea kymmenen muuta kirjaa, mutta en tätä sitten. Niiiin, minä tiedän, mutta en osaa paremmin selittää sitä tunnetta, että tällekin kirjalle pitäisi olla jokin erityinen hetki, jotta saisin rauhassa syventyä lukemaani.

Kristin Hannah: The Nightingale
Tämä kirja vaikuttaa taas niin minun kirjaltani. Tarina sijoittuu toisen maailmansodan aikaiseen Ranskaan, joten kuinka voisin tätä vastustaa? Goodreadsin tilastot lupaavat jotain aivan tajuttoman upeaa lukukokemusta ja odotan innoissani, millainen kirja on kyseessä! Lisäksi annan plussaa kannesta, joka vetää katseeni puoleensa todella tehokkaasti.


 


Ja vielä lisäksi:

Extra #1: M.J. Rose: The Witch of Painted Sorrows (The Daughters of La Lune, #1)
Noitia 1890-luvun Ranskassa. Yes please! :) Jos ehdin, haluan mielelläni tämänkin lukea, sillä tarina vaikuttaa todella hyvältä. Olen tällä hetkellä todella vahvassa historiallisen fiktion viennissä, että haluaisin lukea tyyliin kaiken mitä käsiini saisin.


Extra #2: Elizabeth Wein: Black Dove, White Raven
Tämä kirja kuulostaa aivan erityisen hienolta ja olen odottanut tämän ilmestymistä viime kesästä asti luettuani Code Name Verityn. Tämä kuulostaa niin kauniilta teokselta, etten osaa edes pukea sanoiksi sitä pakottavaa tarvetta saada tämä käsiini. Tämä vaikuttaa vain niin minun kirjaltani ja jos se on edes lähellä Verityä, tiedän itkeväni taas ämpärillisen katkeria kyyneleitä sydän täysin murtuneena.Extra #3: Anthony Ryan: Blood Song (Raven's Shadow, #1)
Olen todellisessa historiallisen fiktion ja korkean fantasian tarpeessa tällä hetkellä. Kun katson tätä listaani en voi muuta kuin huomata siirtäväni aina kesään nämä massiivisemmat teokset, sillä muina vuodenaikoina minulla on yleensä paljon muuta tekemistä milloin luen myös nopeamminluettuja, pienempiä kirjakokonaisuuksia. Toivon totisesti, että ehdin tämän lukemaan, sillä tässäkin on yksi trilogia joka on saanut aivan valtavasti hyvää palautetta Goodreadsin puolella.  

~ ~ ~ ~ ~

Listasin tähän pinoon vain aikaisemmin lukemattomia kirjoja, jotka ovat sekä yksittäisiä osia sekä sarjan aloittajia. Jätin jatko-osat (esim. Susan Een End of Days, jota en voisi enää kipeämmin odottaa) ja mahdolliset uusintaluvut pois. Aion siis kyllä lukea paljon muutakin, mutta nuo tuolla listalla aivan erityisesti täytyy lukea. Toivon totisesti, että olen vielä kesällä näin voimakkaassa historiallisen fiktion ja korkean fantasian kaipuussa, sillä muuten tämä pino tulee olemaan melkoisen vaikea suoriutua :D

En malttaisi odottaa kesää! Kevät on edennyt hurjaa vauhtia ja tuntuu niin häkellyttävältä katsella ulos ja todeta, että kesä todellakin on jo kulman takana. Tuumailin tänään, mitä kaikkea kesällä voinkaan taas tehdä ja totesin kaikkein eniten kaipaavani rullaluistelua. Odotan kovasti, että tiet kuivuvat kunnolla ja siivotaan sorasta ja hiekasta, että pääsisi ottamaan taas vähän tuntumaa rullilla. Tosin tänään vilkaisin renkaiden kuntoa ja auts... Taitaa ensimmäinen homma olla uusien renkaiden+laakereiden tilaaminen ennen kuin voin edes haaveilla mistään luistelusta.

Sain eilen nerokkaan idean ja ilmoitin siitä kaverilleni. Hänen ensimmäinen reaktionsa oli että apua, minun järjenjuoksuani ei kukaan voi arvata ja kun sanon saaneeni jonkin idean, siihen pitää suhtautua aina ensimmäisenä varautuneesti :D Ehdotin, että lähdettäisiin kesäkuussa pyörillä Hailuotoon viikonlopuksi ihan vain oleilemaan. Matkaakaan ei tulisi kuin jotain 25 kilsaa ensin lautalle ja sitten Hailuodolla 20 kilsaa saaren päästä päähän mökeille. Eli vajaa 45 kilsaa yhteen suuntaan. Ei olisi edes paha, kunhan aikaa on. Kaveri ei ollut ihan niin innoissaan tästä neronleimauksestani, mutta luulen että saan lobattua hänet lopulta ajatuksen puolelle (osaan pitää todella vakuuttavia puheita kun haluan kovasti jotain) :D

Tämmöinen on siis minun kesän TBR-pinoni, jonka parhaani mukaan yritän saada kokonaisuudessaan luetuksi. Onhan sitä koko kesä aikaa näiden lukemiseen (ja sitten elokuussa hämmästelen, miten nopeasti kesä on mennyt).

Onko teillä jokin TBR-lista kesäksi vai menettekö vain tunteen mukana? Säästelettekö kenties jotain tiettyä kirjaa kesälle? Kertokaa, mitä aiotte lukea!

14 kommenttia:

 1. Mahtavaa että päätit lukea Muukalaisen. Se ja koko sarjasta on tullut yksi minun ehdottomista suosikeistani ja Jamie Fraser... Voi että! Toivottavasti sinäkin uppoudut 1700 -luvun Skotlantiin, odotankin jo innolla mielipidettäsi :) Ei paineita!

  Aikalailla menen fiilis pohjalta tämän kevään ja kesän, mutta Valtaistuinpelin ja Taru sormusten herrasta -kirjan olen päättänyt lukea kesään mennessä. Ja kuinka ollakaan, katselin noin tunti sitten tuota M.J. Rosen kirjaa, mikä vaikutti lupaavalta ja lukulistallehan se päätyi :D Kivat suunnitelmat sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muukalainen on kyllä nyt viimein luettava, sillä sakki tuntuu olevan täysin hullaantunut siitä ja Jamiesta. Haluan tietää, mistä on kyse ja se tuleekin olemaan varmasti heti ensimmäisiä kirjoja mitä kesällä luen :)

   Ooi, Taru Sormusten Herrasta! Olen kateellinen, että pääset fiilistelemään sen ihan ensimmäisen kerran... Minäkin aion THS lukea jos/kun vain ehdin, sillä on Keski-Maata ja Frodoa ja Aragornia niin kova ikävä! Rosen kirja on kiinnostanut minua nyt jo jonkin aikaa ja niin tekisi mieli lukea! Kiitos :)

   Poista
 2. Oi mikä lista sinulla tässä onkaan! :) Muukalainen on minunkin listallani roikkunut jo pitkään. Jospa sitten kesällä lukisi senkin. Samoin nuo Gemmellin ja Ryanin teokset houkuttelevat valtavasti. Ja Valtaituinpeli, oih ja voih! Odotan innolla, mitä tykkäät siitä. Nämä suuret teokset ovat minullekin sellaisia, joille haluan varata oman, sopivan aikansa. Niihin haluan uppoutua kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota sinäkin Muukalainen kesän lukuhaasteeksi, niin tulee ainakin luettua eikä jää enää odottamaan :D Korkea fantasia (varsinkin eeppisessä aikuisille suunnatussa muodossa) on minulle sellaista tavaraa, että sille pitää antaa aikaa, sillä maailma on yleensä niin monimutkainen ja suureellinen, etten pysty lukemaan niitä yhtä nopeasti mitä YA-kirjoja. Siksi kesä on hyvä aika lukea niitä ja ensi kesä näyttää olevan kyllä melkoisen hurja noiden suhteen.

   Poista
 3. Muukalaisen kohdalla hypetyksen juna meni ohitseni vauhdilla, enkä ole vieläkään päässyt yhtään sisälle kirjaan (tarvon sivulla 600 tj.). Mutta toivotaan tietysti että sinä pääset! :D Yönäytöksen ostin joskus suomalaisen alesta ja palan halusta päästä lukemaan sen jo. Ja kiitos, sain yhden kirjan lisää lukulistalleni: Kaikki se valo jota emme näe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muukalainen on ollut viimeisen vuoden aikana todella suosittu ainakin BookTubessa, mistä tuo hypetys on sitten minuunkin tarttunut. Tuntuu että olen tyyliin viimeisiä, joilla tämä on vielä lukematta ja nyt täytyykin korjata se :D Kaikki se valo jota emme näe on odotuttanut minua jo niin kauan, etten malta odottaa että pääsen siihen käsiksi! Hienoa että sinäkin kiinnostuit :)

   Poista
 4. Mielenkiintoinen lista! Fangirl on aivan ihastuttava, odotan innolla mitä siitä tykkäät! Kaikki se valo jota emme näe on minunkin lukulistallani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Fangirl on kyllä sellainen, että alkaa kyllä jo kuumotella sen lukeminen. Toivottavasti pidän siitä :)

   Poista
 5. On kyllä jytäkkä lista sinulla. Kadehdin sinua, pääset tutustumaan Jamieen ensimmäistä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo meinasi alkaa vähän hirvittämään miten suuruudenhullu lista tuo on! Toivon myös totisesti, että Jamie on tutustumisen arvoinen :D

   Poista
 6. Minullakin Muukalainen kesän lukulistalla... ostin sen nimittäin Hulluilta päiviltä halvalla :D Minäkin olen autuaan tietämätön tästä hypestä, ehkä kesällä selviää mistä on kyse. Tuo The Witch of Painted Sorrowsin kansi näyttää niin upealta! Ja aihe kuulostaa kiinnostavalta myös. Listasi kirjoista voin antaa vinkkiä sen verran, että jos muiden kanssa on vaikeuksia edetä, Fangirl on erittäin helposti luettava :) hyvä välipalakirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BookTubessa ollaan viimeisen vuoden aikana Muukalaista hypetetty niin paljon, erityisesti kun siitä se tv-sarja tuli ja Jamie nähdään lihallisessa muodossa - tarttui into sitten minuunkin ja täytyyhän kirja viimeinkin lukea :D Toivon kovasti, että ehtisin The Witchin lukea, mutta jos ei nyt kesällä niin edes sitten syksyllä! Ja Fangirl tulee varmasti olemaan kevyempi välipala noiden mammuttikirjojen rinnalla, mitä olen kaavaillut luettavaksi :)

   Poista
 7. Luin listastasi juuri tämän Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe. Kirja on mielettömän hyvä ja koskettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, en kyllä malta odottaa kirjan lukemista! Se vaikuttaa kaikin puolin sellaiselta tarinalta, mitä rakastan :)

   Poista

Jaa mietteesi!