sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Tammi-helmikuun kooste

Kaksi kuukautta vuodesta 2016 jo kulunut ja kolmatta on aloiteltu kovasti. No miten on mennyt? Vaihtelevasti.

Vuosi alkoi minulla hyvin ja pursusin energiaa. Suunnittelin tekeväni ja lukevani kaikenlaista, mutta helmikuun puolivälin jälkeen yhtäkkiä huomasin olevani akateemisen kriisin partaalla. Hieman dramatisoidusti. Failasin yhdessä vapaaehtoisessa kurssissa, jota en pisteiden puolesta edes tarvitse ja mitkä ovat minulla tunnelmat tentin jälkeen? Kuin maailmanloppu olisi julistettu.

Voi hyvää päivää että osaan väsyttää välillä itseäni. Miksi stressaan jotain yhtä kurssia jota en lue muuten kuin yleisen mielenkiinnon vuoksi? En pidä epäonnistumisesta ja ottaa koville myöntää tappio jopa vapaaehtoisessa kurssissa. En haluaisi saada nelosia (tai vähintään kolmosia) huonompia numeroita, koska koen että minun pitäisi pystyä aina parempaan. Jopa nuo neloset hieman turhauttavat, sillä olen niin lähellä vitosta... Kuten sanoin, väsytän itseäni. Joskus sitä sopii höllätä. Edelleen etsin sellaista kultaista keskitietä ajankäyttöni suhteen, että saisin opiskeltua tehokkaasti mutta myös ylläpitää elämää kirjaharrastuksen parissa ja täällä blogin puolella.

No eipä minulla nyt mitään vakavampaa meneillään ole, kunhan vain kriiseilen itselleni asettamieni suorituspaineiden kanssa. Yksi hylsy sinne tai tänne ei ole mikään iso asia. Onhan näitä muitakin juttuja mitä tässä joudun myös miettimään. Esim. tulevat opintotukileikkaukset herättävät aika inhottavan fiiliksen, samoin kuin kesätöiden puute ja kesällä lukemani kirjatentit. Onneksi heinäkuussa saan viikon verran tuulettua Roomassa ja käydä vihdoin katakombeissa! Mamma betalar, paitsi katakombit kustannan itse, sillä olen niistä haaveillut jo niin kauan. Sen verran sijoitan itseeni.

Lukemaan en siis olekaan hirveästi ehtinyt. En ole yksinkertaisesti jaksanut, mitä nyt Lotroa olen joitain lukuja lukenut ja lopetellut House of Cardsin parissa. Kaikki keskeneräiset kirjat tuntuvat niin raskailta tällä hetkellä, mutta niitä on toisaalta niin monta työn alla etten uusiakaan välttämättä haluaisi aloittaa.

Kissaterveisiä laitan myös tulemaan: kisu on täysin parantunut viiden kerroksen pudotuksestaan! Kissani tosiaan onnistui putoamaan parvekkeelta joulukuussa ja lopputuloksena siipien kokeilusta oli katkennut etutassu, murtunut lapaluu, tikattu huuli, katkennut kulmahammas ja sijoiltaan mennyt leuka. Pahin järkytys mitä olen ikinä kokenut. Onneksi rakas kisuni pääsi nopeasti kirurgin paikkailtavaksi ja toipuminen alkoi alle vuorokauden päästä putoamisesta. Oli surullista seurata kauluripäistä hurjapäätä joka linkutti menemään pitkin asuntoa tai yritti koko ajan tulla kehräämään viereen perämoottorin lailla.
 
1 pv leikkauksesta. Naama melko ruvella.

2 pv leikkauksesta.

Tänään, 13 vko toipumista takana. Ei mitään eroa entiseen :)

Kissa toipui kuitenkin hurjan nopeasti eikä näin kolmen kuukauden jälkeen katkennutta hammasta lukuun ottamatta huomaa mitään eroa entiseen. Sama ihana karvakasa se edelleen on ♥ Pari päivää sitten eläinlääkäriltä saatiin terveen paperit eikä tarvinnut edes sitä hammasta poistaa. On niin huojentunut olo nyt! Kissa on edelleen oma ihana itsensä, mutta mahdollisesti vain enemmän hellyydenkipeä. Välillä ei tarvitse muuta kuin katsoa sitä niin toinen alkaa kehrätä :D

Että tällaista on täällä ollut meneillään. Kiireestä ja yleisestä lukemattomuudesta blogi on ollut vähän hiljainen, mutta ei kai siinä. Velvollisuudet puskevat vapaa-ajan harrastusten tielle. Ei kurjuutta kummempaa tai elämää ihmeellisempää.

Eilen otin rennosti ja maratoonattiin kaverin kanssa Lotrot, ihan special extended editionit. Meni about puoli vuorokautta, mutta oli kyllä taas sen arvoista. Alan tulla siihen tulokseen, että Kuninkaan paluu taitaa olla lempielokuvani kaikista kolmesta.

Tammikuussa luettua:


3 kirjaa / 1226 sivua

Helmikuussa luettua:

x Veikko Anttonen: Uskontotieteen maastot ja kartat
x Osmo Jussila, Seppo Hentilä, Jukka Nevakivi: Suomen poliittinen historia 1809-1995

3 kirjaa / 1030 sivua

Luin siis kolme kirjaa per kuukausi, joista helmikuussa kaksi oli tenttikirjoja enkä aio niistä kirjoittaa. Lotro on edelleen Kuninkaan paluuta ja liitteitä vaille luettuna ja Sudenkorennossa olen nyt about puolivälissä. Nyt meinaa vähän olla mopo hyytynyt, mutta eiköhän tästä pian taas köhitä liikkeelle.

Hyvää maaliskuutta ja lukuisaa kevättä kaikille! :)

10 kommenttia:

 1. Oi kisu parkaa. Onneksi toipui hyvin. Mukavaa kevättä sinnekin!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että kissasi on parantunut! Kisulla oli matkassa aikamoisia suojeluksia kun selvisi hurjasta pudotuksesta. <3

  Hyvää kevättä sinulle ja kisullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi kyllä aika monta henkeä yhdeksästä tuossa lähteä, mutta luojan kiitos näinkin vähällä selvittiin :\ Kiitos! :)

   Poista
 3. Kissan omistajana on kauheaa kuvitella tapahtunut. Voi kauhistus. Onneksi kisu kuitenkin on toipunut hyvin! <3

  Tsemppiä kouluun ja hyvää kevättä sinullekin! :)

  VastaaPoista
 4. Voi apua, kissi raukka :( Onneksi hän on toipunut hyvin!

  Tsemppiä opintoihin! Minullakin pukkaa vähän opinnot päälle. Onneksi on enää viikko jäljellä niihin liittyvää työharjoittelua ja sitten pääsen pakertamaan loppujen kirjallisuuden perusopintojen parissa ja tekemään gradua.

  Lämpenevää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Kiitos! Minun pitää oppia löytämään tasapaino ajankäytön suhteen, sillä vaikka ensimmäinen opiskeluvuosi on jo pian päättymässä, edelleen on siinä vaikeuksia. Tekemällä kuitenkin oppii!

   Poista
 5. Varmasti on toisen putoaminen säikäyttänyt, hui! En halua edes ajatella omien kissojen kohdalle... Onneksi on parantunut hienosti, suloinen tapaus :) Kivaa, stressivapaata kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin säikäytti. En halua toiste nähdä rakasta karvapalleroani sellaisessa kunnossa :( Kiitos :)

   Poista

Jaa mietteesi!