perjantai 26. huhtikuuta 2013

Pientä jutustelua ja tilitystä

Ajattelin tässä tehdä pienen jutustelupostauksen. Minulla on alle kuukauden päästä yhteiskuntatieteen ja kesäkuun alussa läntisen teologian ja historian pääsykokeet. Yhteiskuntatiede ei ihan hirveästi nyt innosta, koska pääsykoekirjan lukeminen on niin paatoksellista ja tylsää, että suoraan sanottuna tekisi mieli skipata koko koe. Mutta hoidettava se on. Teologialla yritän nyt pääasiassa yliopistoon päästä.

Ottaa päähän aika lujasti. Minulla on ollut yksi kurssi vaiheessa jo vaikka kuinka kauan ja se on se kurssi, josta valmistumiseni riippuu täysin. Olen oman osuuteni kurssista suorittanut jo viikkoja sitten, mutta opettaja ei ole vieläkään laittanut suoritusmerkintää kurssista. Lievästi sanottuna alkaa huolestuttaa, että valmistunko nyt ollenkaan vai mitä, kun sitä viimeistä kurssisuoritusta ei näy eikä kuulu, vaikka olen hoitanut tehtävät jo aikoja sitten. Opettaja ei vain laita sitä suoristusta, vaikka olen viikkojen ajan asiasta kysellyt ja puhunut ja ottanut yhteyttä ja niin edelleen. Olen aika huolissani. Olisi todella epäreilua, jos en voisi valmistua tällaisen takia.

Pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja keskittyä pääsykokeisiin tästä sähläämisestä huolimatta. Tosin ei yhtään huvittaisi. Mutta pitää lukea, ei voi mitään. Lukemisesta puheen ollen, minulla on muutama kirjastolaina, jotka pitää lukea alta pois ennen kuin jatkan haasteen suorittamista. Sain vihdoinkin käsiini Moira Youngin Julman maan, jota olen odottanut jo muutaman kuukauden ajan. Meinasin hommata sen englanniksi, mutta sitten kun huomasin, että kirjastoon on tulossa suomennos, niin päätin odottaa ja laittaa varaukseen. Ja nyt sain sen, jee!

Tästä eteenpäin kesäkuun 5. päivään asti päivitystahti tulee olemaan hidas, eli siihen asti, että pääsykokeet ovat ohi. Sen jälkeen voi ottaa rennosti ja ahmia kirjoja kesäauringon alla. Paljon tekemistä ja huolehtimista ja miettimistä ja sen sellaista. Tällä hetkellä toivon vain, että saisin tuon viimeisen kurssin ja voin hengähtää helpotuksesta ja keskittyä pääsykokeisiin täysin. Jooh, toivottavasti asia hoituu nyt vihdoinkin.

Hyvää kevättä ja aurinkoista mielialaa jokaiselle! Opiskelumotivaatiota toivotan yliopistoon kanssapyrkijöilleni, toivottavasti päästään kaikki sisään!

~ Nina

Edit: Kaikki hyvin, kurssi on saatu ja valmistun tälle keväälle! Olisi pitänyt odottaa, etten olisi huonolla tuulella postausta tehnyt, sillä tuosta tekstistä saa tyyliin maailmanlopun käsityksen :D onneksi homma selvisi nyt ja kurssi on saatu :)

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä ihmeelliseltä tuon opettajan jahkailu varsinkin, jos hän tietää, miten tuosta kurssista riippuu koko valmistumisesi. Toivottavasti hän nyt laittaisi sen kurssimerkinnän. Tsemppiä pääsykokeisiin lukuun! Minäkin hain ylioppilaaksi valmistuttuani kolmeen paikkaan: kahteen yliopistoon filosofiaa ja yhteen pohjoismaisia kieliä. Toisen yliopiston filosofian pääsykoekirja oli todella vaikea ja tylsä ja muutenkin halusin enemmän Turkuun opiskelemaan filosofiaa. Joten siihen panostin ja panostukseni onneksi riitti. Toivottavasti pääsisit opiskelemaan teologiaa, jos sinne nyt eniten siis haluat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi pitänyt odottaa muutama tunti tuon päivityksen postaamista, koska nyt sain tiedon, että lukudiplomini on hyväksytty ja kurssi on saatu :D eli kaikki hyvin ja valmistun! Minua kiinnostaa eniten tuo Joensuun suunta, koska siellä voin lukea (lähes) kaikkea, mistä olen kiinnostunut. Tampere olisi ollut myös kiinnostava valinta, mutta koska historian pääsykokeet ovat samaan aikaan Joensuun kanssa, niin en voinut sinne hakea. Joensuu on kuitenkin ykkös vaihtoehtoni, joten sinne haen mieluiten. Teologia olisi ehkä se, jonka valitsisin pääaineeksi, historian, sosiologian ja englannin kielen ja kulttuurin sivuaineiksi. Haluaisin lukea myös valtio-oppia ja uskontotieteitä, mutta sen näkee sitten, mitkä ovat mahdollisuudet.

      Poista
    2. Jee hyvä! :) Onnea siis tämän kevään ylioppilaalle.

      Olen tehnyt valtio-opin perusopintoja, jotta saisin siitä ensimmäisen sivuaineeni, mutta ainakin Turussa yhteen tenttiin pitää lukea ihan älyttömästi sivuja (enimmillään 1200) ja sitten vielä jokaisesta kirjasta on vain yksi kysymys tentissä, joten ei ole mitään valinnanvaraa. Kaikista kirjoista on vielä saatava hyväksytty, joten jos yksikin kysymys menee huonosti, saa koko tentistä hylätyn. Jotkin jutut on olleet ihan kiinnostavia, mutta valtio-oppi ei ollut alunperinkään ykkösvalintani sivuaineeksi, mutta sopi aikatauluun parhaiten. Sen eteen on joutunut tekemään niin paljon töitä, että filosofia eli se aine, jota oikeasti rakastan opiskella tuntuu jääneen kakkoseksi, sillä se ei ole kovin työläs suurimmaksi osaksi.

      Anteeksi, jos pelottelin. Toivon, että muualla nuo valtio-opin tentit on järjestetty vähän järkevämmin, koska täällä minun mielestäni (enkä ole ainoa) vaaditaan ihan älyttömästi. Varsinkin sivuaineopiskelija joutuu koville, jollei ole kovin paljon tuollaisiin asioihin perehtynyt ennen.

      Ilmeisesti kiinnostuksesi ulottuu moneen asiaan, mikä on tietenkin hyvä asia. Muista kuitenkin, että et yritä tehdä liikaa. Lähinnä tässä varoittelen sen takia, että minä onnistuin tunkemaan kevään aivan täyteen ja sitten olen stressannut siitä, mitä kaikkea pitäisi saada tehtyä.

      Poista
    3. Kiitos! :D

      Aijai, kuulostaa melkoisen haastavalta. Mikäli haluan opiskella valtio-oppia ja uskontotieteitä, minun tulisi tenttiä ne opinnot toiseen yliopistoon, koska Joensuussa ei ole tarjoilla noita. Ja jos tentin, niin valitsisin vain toisen aineen, etten nyt ihan liikaa ahnehdi ja yritä suorittaa liikaa heti alussa. Näistä valitsisin kyllä sitten uskontotieteet, se on jännempää.

      En halua tehdä sellaista virhettä, että yritän hamstrata liikaa ja olla sitten sormi suussa, kun työmäärä kasautuu. Nyt kun on ainakin varoitettu, minun pitäisi olla fiksu ja väistää virhe :D mutta sen näkee sitten, kuinka himohamstraajaksi muutun, mikäli sisään pääsen :D

      Poista
  2. Minä ainakin sanoisin, että kannattaa aluksi tehdä aika lailla juuri vain se 30 opintopistettä per lukukausi, mitä suositellaan, jotta valmistuisi tavoiteajassa. Jos se tuntuu liian helpolta, sitten voi pikkuhiljaa yrittää lisätäkin. :) Muutenkin ensimmäisenä lukukautena kaikki on niin uutta, että kannattaa ensin opetella olemaan yliopisto-opiskelija ja opiskella juuri sen verran kuin suositellaan ja sitten voi katsoa, mikä olisi itselle sopiva määrä suorittaa lukukaudessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko yliopisto-opiskelu kuulostaa vieläkin niin absurdilta ja oudolta, että on varmasti parempi sitten noudattaa teidän kokeneempien vinkkejä, kuinka asioita siellä hoitaa :D Kunhan sisään pääsen niin olen iloinen, en halua vuotta pyöritellä peukaloita ja ihmetellä, josko töitä saisi vai mitäs tekisi!

      Poista

Jaa mietteesi!