tiistai 20. syyskuuta 2016

Parhaat katsomani tv-sarjat, osa 3

No niin, aika jatkaa tämän postaussarjan kanssa!

Kuvahaun tulos haulle sons of anarchy poster 1. Sons of Anarchy
7 tuontantokautta
92 jaksoa
Pääosissa: Charlie Hunnam, Ron Perlman, Katey Sagal, Maggie Siff, Kim Coates, Tommy Flanagan, Mark Boone Junior, Ryan Hurst

Jax Teller (Hunnam) on vastasyntyneen pojan isä ja SAMCRO-moottoripyöräkerhon (Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original) varapresidentti, joka löytää isänsä, kerhon toisen perustajahahmon, käsikirjoituksen, jossa kuvailee ajatuksiaan kerhosta ja polusta, jolle se on ajatunut. Jax ottaa tehtäväkseen nyt yrittää katkaista väkivallan kehän ja alkaa johdattelemaan rakasta kerhoa kohti laillista bisnestä ja näin taata perheelleen ja kerholle enemmän turvaa. Tehtävä ei ole kuitenkaan helppo, sillä sekä ulkoiset että kerhon sisäiset jännitteet ajavat heidät ongelmiin kerta toisensa jälkeen.

Sons of Anarchy tuli viimenä syksynä elämääni pikajunan lailla jyräten kaiken muun tieltään kolmeksi viikoksi. Tiesin sarjan olemassaolosta jo kauan, mutta en ollut koskaan ollut järin kiinnostunut siitä. Ajattelin sen kuitenkin olevan joku vanhojen ukkojen rälläys-kännäyssarja (tai no...), josta minä tuskin mitään saisin irti. Mutta sitten eräänä päivänä Netflixiä selatessani päätin ottaa riskin ja katsoa ensimmäisen jakson. Se oli sitten menoa.

Granted, pari jaksoa meni ennen kuin aloin saada ideasta kiinni ja pari vielä lisää ennen kuin tajusin olevani täysin sarjan vedossa. En yhtäkkiä voinut tehdä mitään muuta kuin ahmia jaksoja. Kulutin tämän parissa jokaisen valveillaoloajan mitä en yliopistolla joutunut viettämään. En edes illanviettoihin raaskinut mennä kun ainoa asia mitä pystyin ajattelemaan oli, että mitä Jaxille ja SAMCROlle tapahtuisi seuraavaksi.

Aivan uskomatonta vuoristorataa ihan kaikella tapaa on tämä taival. En ole minkään sarjan kanssa koskaan ennen kokenut niin rankkoja tunnemyrskyjä tai seilannut tunneskaalaa päästä päähän yhtä rajusti. En todellakaan heittäydy usein tunteelliseksi sarjoja tai elokuvia katsellessani, mutta SAMCROn mukana eli niin voimakkaasti ja joidenkin hahmojen menetys särki sydämeni perusteellisesti. En edes tiennyt, että voisin itkeä niin paljon niin lyhyen ajan sisällä ja vieläpä fiktiiville hahmoille ja tapahtumille. En myöskään olisi koskaan voinut uskoa vihaavani fiktiivistä hahmoa niin syvästi mitä erästä tässä sarjassa. Viimeisellä kaudella meinasin tukehtua inhooni joka kerta kun tuo hahmo avasi suunsa tai edes käväisi ruudulla. Edes Game of Thrones ei saa minusta näin paljon irti ja se on todella paljon sanottu, sillä elän todellisella tunteella tuossa sarjassa mukana :D

Kurt Sutter on luonut kyllä ihan huikean sarjan. Hän kertoo tarinan väkivallan perinteestä ja tuoreen isän ristiriitaisesta halusta pysyä uskollisena kerholleen ja perheelleen, mutta pelastaa poikansa samalta kohtalolta, joka Tellereitä vainoaa. Tarina on raaka, verinen ja väkivaltainen, mutta samalla hyvin hellä, rakastava ja ystävyyden ja uskollisuuden ylistys.

Ja mikä tärkeintä, Sons of Anarchyssä on ihan huikea soundtrack. Supernaturalin soundtrack on kaikkien aikojen suosikkini ja SoA nousi siihen rinnalle. The White Buffalo, The Forest Rangers, Deer Tick, Lions, Straylight Run... Musiikki voi tehdä sarjalle/elokuvalle niin paljon, ja huikean soundtrackin tulen muistamaan aina.

Ja btw, Venus+Tig 4ever!

Viime syksynä sarjan innoittamana kirjoitin postauksen antisankarihahmoista.

Kuvahaun tulos haulle gilmore girls poster
2. Gilmoren tytöt
alk. Gilmore Girls
7 tuotantokautta + Netflixin minisarja
153 jaksoa + 4 minisarjassa
Pääosissa: Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop, Edward Herrmann, Melissa McCarthy, Yanic Truesdale, Lisa Weil, Sean gunn

Gilmoren tytöt seuraa äidin ja tyttären, Lorelai (Graham) ja Rory (Bledel) Gilmoren, elämää Stars Hollown pikkukaupungissa, jonka värikkääseen väkeen kuuluu mm. kahvinlanpitäjä Luke (Patterson), Roryn paras kaveri Lane (Agena) sekä Stars Hollow'n uusi tulokas Dean (Padalecki). Lorelai tuli äidiksi teini-iässä ja on tehnyt kovasti töitä saadakseen hyvän ja suhteellisen normaalin elämän itselleen ja tyttärelleen. Kun Harvardin yliopistosta haaveileva huippuoppilas Rory valitaan Chiltonin äveriääseen sisäoppilaitokseen, joutuu Lorelai menemään vieraantuneiden vanhempiensa puheille pyytämään rahaa lukukausimaksuihin. Richard (Herrmann) ja Emily (Bishop) Gilmore suostuvan, mutta vaativat tyttöjä tulemaan luokseen joka perjantai illalliselle. Tästä alkaa hykerryttävän hauska ja dramaattinen kertomus nokkelista naisista, jotka yrittävän elää elämän, koulun, töiden, mieskuvioiden ja perhedraamaan kanssa.

Gilmoren tytöt on niitä todellisia hyvän mielen sarjoja. Aloitin näiden katsomisen yläasteella kun eräs kaverini lainasi ekan kauden minulle ja hullaannuin heti ihan täysin. Niin sympaattinen ja aidosti hauska sarja, nokkelaa ja nopeaa dialogia sekä ihana pikkukaupunki tapahtumaympäristönä! Olin samaan aikaan kunnon Supernatural-pörinöissä ja kun näin nuoren Jared Padaleckin ensimmäisen kerran... kyyneleet silmissä nauroin hänen kampaukselleen sekä kolmen hengen telttaa muistuttaville housuille.

Vaikka Lorelai ja Rory ovatkin hyvin rakastettavia hahmoja, heilläkin on vikansa. Minua aina vähän ärsytti Lorelain asenne, että hän odottaa kaikkien olevan aina jollain tavalla hänen käytettävissään ja häntä varten. Lorelai oudoksui aina Luken seurustelusuhteita ja hermostui jos tämä ei aina kertonut heti kaikkea, kun taas itse oli suhteissa ilman huolen häivääkään eikä kertonut Lukelle esim. Jason Stilesista. Lorelai on tällä perusteella varsin itsekäs hahmo. Myös Rory osaa olla välillä todella rasittava hahmo (kutoskausi...), mutta nämä negatiiviset piirteet tekevät näistä hahmoista niin hyviä.

Tätä sarjaa suosittelen kaikille varauksetta. Maailma on jo nyt ihan sekaisin marraskuussa tulevista neljästä uudesta jaksosta, joissa pääsemme takaisin Stars Hollow'hun näkemään vuoden Gilmoren tyttöjen elämästä. En kyllä malta odottaa noita jaksoja!

Gilmoren tyttöjen pohjalta on koottu lukulista, joka kantaa nimeä Rory Gilmore Reading Challenge.

Kuvahaun tulos haulle stranger things
3. Stranger Things
Netflix Original
1+ tuotantokautta
8+ jaksoa
Pääosissa: Winona Ryder, David Harbou, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Matthew Modine

Kun nuori Will (Schnapp) katoaa jäljettömiin, koko pikkukaupunki menee aivan pois tolaltaan. Äiti (Ryder) ja isoveli (Heaton) etsivät Williä epätoivoisesti, samoin kuin pojan kolme ystävystä (Wolfhard, Matarazzo, McLaughlin). Kun pojat alkavat tekemään omia tutkimuksia, he löytävät metsästä omituisen tytön (Millie Bobby Brown), joka tuntuu olevan kytköksissä Willin tapaukseen. Kummalliset tapahtumat alkavat saada kaupunkia aina vain enemmän raiteltaan ja pian epäilykset alkavat suuntautua lähistöllä sijaitsevaan epäilyttävään tutkimuslaitokseen.

Noin kahdeksassa tunnissa Stranger Things nousi suosikkisarjojeni joukkoon eikä sitä hevillä sieltä poisteta. Olin aivan ällistynyt! Mitä ihmettä olinkaan katsomassa? Mitä tämä epäinhimillinen nerokkuus on? Mitä on tämä taikuus, joka lumosi minut heti ensiminuuteilla? Se on Stranger Things.

Olen niin vaikuttunut! Niin siinä kävi, että illalla siinä kymmenen tienoilla päätin katsastaa jakson tai pari ihan vain nähdäkseni, mistä on kyse. Sitten yhtäkkiä kello on puoli kuusi aamulla, kaikki jaksot on katsottu ja minä olen ihan häkeltynyt. Käsikirjoitus toimi, näyttely oli erinomaista eikä vähiten Winona Ryderin ja Millie Bobbi Brownin osalta ja sarja nyökkäili niin monien kauhu- ja scifi-klassikoiden puoleen. Useammin kuin kerran huudahdin ”Tuo on niin Alien!” ja useammin kuin kerran nauroin ääneen yksinkertaisesti vain siksi, että olin niin innoissani ja jännitin tulevia jaksoja.

Onhan se kahdeksan jakson perusteella varhaista sanoa, että Stranger Things on parhaimpia sarjoja mitä olen nähnyt ja että suosikkien joukossa jo on, mutta minulla on ihan tajuttoman hyvä fiilis ensimmäisestä kaudesta enkä malta odottaa pääseväni näkemään, mitä Dufferin veljekset tulevat kakkoskaudella tekemään. Niin hieno sarja, jota todellakin suosittelen!

~ ~ ~ ~ ~
Parhaat katsomani tv-sarjat
Osa 3
~ ~ ~ ~ ~

4 kommenttia:

 1. Kivoja nämä! Itse listailin vuosi sitten kautta aikojen mieluisimpia tv-sarjoja. =D Näistä Gilmoren tytöt on osittain katsottuna - en katsonut sarjaa loppuun asti. Jonakin kesänä sarja tuli uusintana joka arkipäivä ja silloin tuli katseltua, mutta en tainnut aivan koukkuuntua kun en päässyt loppuun asti. =D

  Stranger Things katsoin ihan hiljattain, pari päivää sitten viimeisen jakson. Pidin kyllä sarjasta, se kasaritunnelma oli ihana, Stephen King- ja leffavibat yms. olivat tietenkin hauskoja, mutta jotenkin en ihan sataprosenttisesti syttynyt sarjalle, enkä aivan pysty yhtymään monien superhehkutukseen. En saanut sellaista "sarjaimua" päälle, vaan ihan jakso per päivä tahtia etenin. =D Toki omaperäinen ja erilainen sarja nimenomaan tähän päivään 80-lukuineen yms, mutta itse olisin kaivannut juoneen enemmän dynamiikkaa ja uusia ideoita, niin ettei kaikki olisi ollut "lainattua". Lapset olivat ehdottomasti parasta antia sarjassa! Itse en aivan vakuuttunut Winona Ryderista, jokin tökki... Mutta sen verran kiinnostava sarja, että varmasti katson jatkossakin. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle Gilmoren tytöt on se ultimaattinen hyvän mielen sarja, jonka jaksoja saatan pistää taustalle pyörimään piristykseksi :)

   Minä taasen odotan sitä päivää kun päätän katsoa ekan kauden uudelleen, ihan vain siksi että se oli niin älyttömän hyvä :D Yksi kaveri totesi, että sarja oli siis ihan jees, mutta hänellä meni tosi monet viittaukset täysin ohi joten hän ei päässyt kunnolla sarjan sisälle. Yksi toinen totesi, että hänestä sarja liikaa ratsastaa noilla viittauksilla ja tekee siitä liian ahtaan tuntuisen. Voin tavallaan kyllä nähdä varsinkin tuon jälkimmäisen, mutta minua se ei silti ollenkaan vaivannut. Pidin ihan älyttömästi Stranger Thingistä :D

   Poista
 2. Oioioioi Stanger Things!! Katsoin sen heti kun se Netflixiin ilmestyi ja ihastuin heti! Niin mielenkiintoinen ja tunnelmapitoinen sarja! Sons of Anarchyä en ole katsonut, mutta tuntuu että nyt tässä kyllä pitää kun niin paljon sekä sinä että monet muut ovat sitä kehuneet =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stranger Things todellakin :D Minä yritin vähän säästellä tuota sarjaa ja valita sille jokin erityisen ajankohdan katsottavaksi, mutta sitten en voinut enää odottaa and the rest is history :D Sonsia suosittelen kovasti!

   Poista

Jaa mietteesi!