tiistai 31. maaliskuuta 2015

Maaliskuun kooste

Alun perin suunnittelin, että tekisin näitä koostepostauksia kahden kuukauden välein, mutta nyt kun on aikaa ja olen pelkästään maaliskuussa ehtinyt lukemaan niin paljon niin miksipäs en tekisi tälle kuulle omaa koostetta :)

Maaliskuu on lennähtänyt ohi todella nopeasti. Päivät pitenevät kovaa vauhtia ja nyt kun kellotkit siirrettiin taas kesäaikaan, tuntuu hämmästyttävältä katsoa seitsemältä aamulla ulos ikkunasta ja nähdä kirkastuvan taivaan. En edelleenkään osaa suhtautua miten nopeasti talvi taas meni ohitse! Joulustakin on jo yli kolme kuukautta. Mihin tämä aika oikein kuluu? :o

Purkki täytyy hyvää vauhtia!
Olen ehtinyt lukemaan tässä kuussa normaalia enemmän, nimittäin kymmenen kirjaa, joista osa aika pitkiä. Syynä tälle paljoudelle on se, että lopetin työt helmikuun lopussa ja olen nyt maaliskuun keskittynyt kirjaimellisesti vain lukemiseen. Huhtikuussa kuitenkin aion jättää nämä omavalintaiset kirjat aika lailla pois ja keskittyä täysillä olennaiseen, eli yliopistojen pääsykokeisiin.

Ehdin käväistä myös Stockmannin hulluilla päivillä ja tokihan sitä mukaan muutama kirja tarttui. Täältä löytyy postaus, jossa esittelen hullujen päivien hankintani.

Maaliskuun lukemistoni:

Hieno kasvutarina, jota suosittelen sota-ajankuvauksista kiinnostuneille.

Hah, lol. Yksi yököttävimmistä romansseista mitä olen vähään aikaan lukenut, mutta jatko-osa kiinnostaa silti. Go figure.

Aaaah, rakastan tätä kirjaa niin paljon! Yksi ikuisista suosikeistani ja tulen lukemaan tämä tasan varmasti vielä monta kertaa tulevina vuosina. Suosittelen!

Viihdyttävä ja hyvä kirja Lux-sarjassa, joka kohotteli mielenkiintoisella tavalla jännitystä viimeistä osaa varten. Armentroutin kirjat ovat hupaisaa luettavaa!

Koskettava ja ahdistava kirja varhaiseen alzheimerintautiin sairastuvasta naisesta, joka kannattaa ehdottomasti lukea. Kirjasta on tehty myös elokuva, joka pyörii tällä hetkellä teattereissa.

Luin tämän puhtaasta halusta kokea jokin koominen ninjailutarina. Kirja oli ihan hyvä ja nopeasti luettu, mutta ei mitään tajunnanräjäyttävää.

Minulle tämä oli pienoinen pettymys, sillä odotin kirjalta paljon enemmän.

Vihdoinkin sain tämä trilogian loppuun. Tämä viimeinen osa oli melkoisen työläs, sillä kirjalla oli liikaa turhaa pituutta, joka häiritsi itse tarinaa. Lyhyempänä olisi toiminut paljon paremmin. Oli kuitenkin hyvä lopetus Gemma Doyle -trilogialle, josta kyllä olen pitänyt kovasti.

Hyvä lopetus yllättävän hyvälle sarjalle. Olen tyytyväinen, että tartuin syksyllä tähän sarjaan, sillä olisin missannut monet naurut. Armentorutilla on sellainen mielenkiintoinen kirjoitus- ja kerrontatyyli, jotka koukuttavat ja pakottavat lukemaan häneltä lisää.

Aivan tajuttoman hyvä jatko-osa! Niin. Hyvä. Vau :D Throne of Glass ei ollut mielestäni se kaikkien huikein kirja, mutta Crown of Midnight luutusi ensimmäisellä osalla lattiat ja vei pisteet niin kirkkaasti kotiin.

10 kirjaa / 4158 sivua

Sain kaksi sarjaa luettua loppuun ja siitä olen aivan erityisen tyytyväinen. Yksi tämän vuoden ykköstavoitteistani on saada luetuksi keskeneräisiä sarjoja loppuun, erityisesti niitä joiden jatko-osat löytyvät jo omista hyllyistäni.

Maaliskuu on ollut kaiken kaikkiaan minulle hyvä lukukuukausi.

Sellaista tänne, mites sinne? Miten teillä muilla sujui maaliskuu? :)

12 kommenttia:

 1. Paljon olet ehtinyt lukea! :) Crown of Midnight kiinnostaa tällä hetkellä älyttömästi kun olette sitä Idan kanssa niin kehuneet ja myös Troijan laulua mainostit ansiokkaasti :D Tsemppiä pääsykokeisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä paljon luettua, mikä on ihan kiva nyt kun huhti-toukokuussa jätän sitten omat lukemiset aika lailla pois. Crown of Midnightin lukaiset hyvin nopeasti, sillä sitä on todella vaikea laskea käsistä ;) Ja Troijan laulu! Toivottavasti päädyt lukemaan senkin! Kiitos :)

   Poista
 2. Kivasti oot saanu luettua!:) Itsellänikin jää kohta puolin suurin osa omavalintaisista kirjoista odottamaan hyllylle kokeiden puskiessa päälle, mutta toivon mukaan ehdin lukemaan siinä ohessa edes vähäsen, jotain muutakin kuin kouluun liittyvää :D Lukuiloa ja onnea itse pääsykokeisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tosiaan ehti hyvin lukemaan :) Sama, tarkoitus on jättää muu lukeminen hyvin vähälle ja keskittyä täysin pääskokeisiin, ettei tarvitse enää välivuosia vietellä. Kyllä kuitenkin jotain omaakin meinaan lukea, sillä pää leviää vain muuten :D Kiitos samoin!

   Poista
 3. Hyvällä tuurilla minun maaliskuun postaukseni tulee vasta kesällä... haha. Mutta mahtavaa, että olet ehtinyt lukea noin monta (hyvää) kirjaa! Minulla tuntuu olevan tuollaiset kirjat nykyään kiven alla... Ja hurjasti tsemppiä pääsykokeisiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeintähän on se, että ne kuitenkin joskus ilmestyvät! :) Tässä kuussa on tosiaankin ehtinyt hyviä (ja pari huonoakin) kirjaa lukemaan. On ollut muutenkin hyvä vuodenalku kirjoille, sillä lähes poikkeuksetta lukemani kirjat ovat olleet hyviä :D Kiitos paljon! :)

   Poista
 4. Olet ahkera lukija :) Rakastan myös kirjoja. Missä yleensä tykkäät lukea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaliskuussa ehdin lukea enemmän mitä normaalisti, että näytän ahkerammalta mitä oikeasti olen ja ehdin :D Luen todella monissa paikoissa, esim. e-kirjaa kassajonossa tai tavallista kirjaa sängyssä, ruokapöydän ääressä, sohvalla, lattialla... Käytännössä missä vain kunhan lukeminen sujuu!

   Kävin katsomassa blogisi ja oooi, Klaani <3 Niin ihana sarja! Edelleen yksi suosikkini ja minulla on tapana katsoa kaudet läpi kesäisin :D

   Poista
 5. Minusta parasta on lukea kesäisin ulkona :)
  Mukavaa, kun vierailit blogissani! Hauska kuulla, että katsot jaksoja kesäisin. Mistä kaudesta pidät eniten? Luen parhaillaan uusinta Klaani kirjaa A New Dawn. Sitä ennen ilmestyi A New World kirja. Oletko tutustunut näihin kirjoihin, jotka kertovat Klaanin tapahtumista jaksojen jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, tykkään lukea kesällä varsinkin yöllä :) Kenties pahaat kaudet olivat ensimmäinen ja kolmas. Kakkonen ei ollut ihan niin mieleeni ilman Amberia. Tai sitten nelos ja vitos kaudet kun Lex "aikuistuu" :D En ole niihin kirjoihin tutustunut, mutta voisi ihan katsoa jos jostain niitä löytyisi :)

   Poista
  2. Niitä voi tilata ainakin Suomalaisen kirjakaupan kautta. Kirjailija on tosiaan A J Penn...

   Poista

Jaa mietteesi!