maanantai 1. tammikuuta 2018

Viisi vuotta Tarinoiden syvyyksissä + muutama sananen vuodesta 2018

Tarinoiden syvyydet, kirjablogi, jonka aloitin abivuotenani, täyttää tänään viisi vuotta. Viisi. Puoli vuosikymmentä. Vaikea uskoa, miten monta vuotta olen tätä jo tehnyt.

Viidentenä vuotenaan blogi koki syvän horroksen, kun menetin kaiken motivaation tehdä suunnilleen yhtään mitään, kuten tässä postauksessa kerroin. Meni kuukausia eikä blogi päivittynyt, kunnes lopulta loppusyksystä jälleen aktivoiduin ja aloin tuntea oloni jälleen omaksi itsekseni. Huomasin, miten paljon kaikkea olin missannut blogimaailmassa ja samalla harmitti, että olin niin perusteellisesti blogini hylännyt, mutta elämä on ja asioita tapahtuu. Just roll with it.

Tänä vuonna haluan lukea enemmän ja monipuolisemmin. Haluan kokeilla uusia genrejä ja tutustua vanhempiin teoksiin, jotka ovat roikkuneet jo kauan lukulistallani. Haluan myös lukea uusiksi muutamia vanhoja suosikkejani sekä lukea teoksia jo entuudestaan tutuilta kirjailijoilta. Tänä vuonna haluan lukea enemmän kauhukirjoja (kiitos, Se) sekä mysteeri-trillereitä (Gillian Flynn, odotan sinua aina). Haluan myös saattaa loppuun VIHDOINKIN sellaisia teoksia, jotka olen aloittanut joskus kauan sitten ja jättänyt sittemmin kesken. I'm looking at you, Cloud Atlas. Haluan myös vihdoinkin rohkaistua ja lukea Mark Z. Danielewskin House of Leavesin.

Tämä vuosi tulee kuitenkin olemaan melkoisen kiireinen ja varmasti stressaava. Kandivuosi on jo puolivälissä ja viimeisten opintopisteiden kasaan riipiminen on edessä. Olen aika pahasti jäljessä, sillä syksyni meni niin umpisurkeasti kun en mitään saanut aikaiseksi. Jää siis nähtäväksi, kuinka onnistunut kaiken tämän suorittamisessa olen. Mutta sen sijaan, että ajaisin itseni hermoromahduksen partaalle, olen päättänyt höllätä sen verran, että otan kandin paperit ulos vasta syksyllä; annan siis itselleni aikaa hoitaa kurssit kunnolla sen sijaan, että sutaisisin ne vasemmalla jalalla läpi. Haluan hoitaa hommani kunnialla.

Näin siis kickstarttaamme Tarinoiden syvyyksien kuudennen vuoden ja olkoon se runsaasti parempi, mitä edellinen. Aion nauttia hyvistä kirjoista ja toivottavasti onnistun sivuuttamaan kaikkein surkeimmat tekeleet. Toivon, että löydän vuonna 2018 tajunnan räjäyttäviä teoksia ja uusia lempikirjoja. Toivon myös, että löydän uusia kirjailijatuttavuuksia, joiden teoksia halajan lukea vielä vuosienkin päästä.

Lyhyesti siis sanottuna, paljon onnea viisivuotiaalle blogille ja ihanaa uutta vuotta 2018 kaikille! ♥

14 kommenttia:

 1. Onnittelut viisivuotiaalle blogille! :)

  VastaaPoista
 2. Kiva että jatkoit taas blogiasi, motivaatiota ja hyviä hetkiä ensi vuoteen! :)

  VastaaPoista
 3. Uusista genreista voikin saada uutta intoa! :) Mä ajattelin kokeilla ainakin runojen lukemista tänä vuonna - jo pelkästään helmet-haasteen motivoimana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen myös niin. Minulla löytyy jo ihan kiva lista kiinnostavia teoksia, joihin haluan tänä vuonna päästä! :D

   Poista
 4. Onnea <3 Olen seurannut alusta asti ja saanut paljon lukuvinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Toivottavasti seuraat jatkossakin :D

   Poista
 5. Viisi vuotta on paljon! Paljon onnea. Mikäli aiot lukea House of Leavesin, odotan suurella mielenkiinnolla mielipidettäsi siitä. Oli aika järisyttävä lukukokemus minulle, kun sen kolmisen vuotta sitten luin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tuollaista olen lueskellut. Haluan todella kovasti House of Leavesin lukea, sillä olen kuullut siitä paljon hyvää!

   Poista
 6. Onnea viisuvuotiaalle blogille ja hyvää uutta vuotta kirjojen parissa! :)

  VastaaPoista

Jaa mietteesi!