lauantai 13. tammikuuta 2018

Labyrinttitaistelu - Rick Riordan

Nimi: Labyrinttitaistelu
Alkuteos: The Battle of the Labyrinth
Trilogia/sarja: Percy Jackson, #4
Kirjailija: Rick Riordan
Kääntäjä: Ilkka Rekiaro
Julkaisuvuosi: 2008 (suomeksi 2010, Otava)
Sivuja: 367 suomenkielisessä kovakantisessa
Luettavaksi: Kirjastosta
Tähdet: ★★★★★

Juonikuvaus: Kun Percy Jacksonin uuteen kouluun osuu yliluonnollisia kykyjä omaava kuolevainen ja ylipirteiksi cheerleadereiksi tekeytyneitä antiikin hirviöitä, tilanne muuttuu tukalaksi. Percy ei voi muuta kuin jättää taakseen poliisiauton sireenit ja koulun savuavat rauniot.
      Percy ystävineen saa tehtäväkseen etsiä muinaisen Daidaloksen rakennuttamasta, hirviöitä vilisevästä labyrintistä Adrianen langan. Vain sen avulla maanalaisissa sokkeloissa voi kulkea eksymättä ja joutumatta hirviöiden saaliiksi. Aikaa ei ole hukattavana – lanka on löydettävä ennen kuin titaanien valtiaan Kronoksen liittolaiset pääsevät siirtelemään sen avulla maanalaisia armeijoitaan.

Ajatukseni: Loppu kolkuttelee pian ovella. Labyrinttitaistelu nostaa odotukset viimeistä osaa kohti taivaisiin.

Percy on aloittanut jälleen uudessa koulussa eikä vuosi ala hyvin: hänen kimppuunsa käy kaksi cheerleader-hirviötä, joka pakottaa Percyn ottamaan hatkat jättäen jälkeensä kaaoksen. Hups. Percy palaa Annabethin kanssa Puoliveristen leiriin, jossa heille valkenee uusi tehtävä: selvittää Daidaloksen rakennuttaman labyrintin ja estää Luken johtamia Kronoksen joukkoja hyökkäämästä leiriin sitä kautta.

Labyrinttitaistelu oli vuosia säilynyt mielessäni sarjan lempiosanani. Pidin aivan valtavasti labyrinttiosuudesta ja kuinka se haastoi Annabethiä intellektuallisella tasolla. Annabeth on Athenen tyttärenä äärimmäisen älykäs ja nauttii suunnattomasti arkkitehtuurista ja opiskelusta. Hän pyrkii valmistautumaan labyrintin tarjoamaan haasteeseen, mutta joutuukin lopulta huomaamaan sen olevan lähes tulkoon mahdotonta.

Siksipä he joutuvatkin turvautumaan Rachel Elizabeth Daren apuun. Rachel tavattiin ensimmäisen kerran edellisessä osassa ja silloin saamme tietää, että tämä kykenee näkemään sumun lävitse. Rachel on outo hahmo. En osaa sanoa, mitä mieltä hänestä olen. Hän ikään kuin vain... on? En tiedä, minulla ei tälläkään kertaa ole sen suurempaa mielipidettä hänestä.

Titaanien kirouksen jalanjäljissä tämä on jälleen huomattavasti raaempi ja väkivaltaisempi, mitä edelliset osat. Hahmot kasvavat lukijoiden mukana, mikä tarkoittaa myös sitä, että kirjailija alkaa käsitellä teoksessaan kypsempiä aiheita. Tämä sama nähtiin Pottereissa ja se nähdään myös Jacksoneissä.

Labyrinttitaistelussa on paljon hyvää, mutta kaikkein parasta ilman epäilyksen häivääkään on Mrs. O'Leary. Voi. Hyvä. Luoja :DDD Kuka voisi olla pitämättä panssarivaunun kokoisesta karvakasasta, joka kuolaa kuutiollisen päivässä ja leikkiessä raatelee miekkailunukkeja palasiksi???? Mrs. O'Leary on suosikkihahmoni koko sarjasta :')

Percy Jackson –sarja
The Battle of the Labyrinth | Labyrinttitaistelu (2008/2010)
    4.5 Percy Jackson and the Sword of Hades (2009)

2 kommenttia:

  1. Minä puolestaan tykkäsin eniten Nico di Angelosta, taidan tykätä jotenkin synkistä, itsenäisistä hahmoista. Rachel oli mielenkiintoinen, ehkä Annabethiä hiukan enemmän huumorintajuisempi hahmo, mutta olen kyllä Percabethin puolella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nico on todella mielenkiintoinen hahmo! Toivottavasti hän on mukana Olympoksen sankarit -sarjassa, sillä haluan lukea hänestä enemmänkin :)

      Poista

Jaa mietteesi!