lauantai 30. tammikuuta 2016

The Hunt for Atlantis - Andy McDermott

Nimi: The Hunt for Atlantis
Trilogia/sarja: Nina Wilde & Eddie Chase, #1
Kirjailija: Andy McDermott
Kustantaja: Bantam Books
Julkaisuvuosi: 2007
Sivuja: 518 englanninkielisessä pokkarissa
Luettavaksi: Omasta hyllystä
Tähdet: ★★★★☆

Juonikuvaus: Archaeologist Nina Wilde believes she has found the location of the lost city of Atlantis and now she wants the opportunity to prove her theory. Someone else though wants her dead!
      With the help of ex-SAS bodyguard Eddie Chase and beautiful heiress Kari Frost, Nina faces a breakneck race against time around the world, pursued at every step by agents of the mysterious - and murderous - Brotherhood of Selasphoros. From the jungles of Brazil to the mountains of Tibet, from the streets of Manhattan to the depths of the Atlantic Ocean, the hunt for Atlantis leads to a secret hidden for 11,000 years - which in the wrong hands could destroy civilization as we know it...

Ajatukseni: Tämän kirjan oikea tuomio on 3.5 tähteä.

Minun guilty pleasure -luettavani on juuri tällaista ikivanhojen historiallisten mysteerien ratkaisemista seikkailun ja toiminnan siivittämänä. Mutta koska Dan Brownin kirjoja en halua lukea, haen näitä halpoja adrenaliinipiikkejä sitten muualta.

Arkeologi Nina Wilde on vakuuttunut, että tietää missä tarunhohtoinen Atlantis sijaitsee. Hän yrittää saada yliopistolta rahoituksen merialueiden tutkimukseen, mutta se tyrmätään häneltä. Yllättäen hänen teorioistaan kovasti kiinnostunut norjalainen multimiljonääri Kristian Frost tarjoaa mittavat ressurssit Ninan käyttöön Atlantiksen etsimiseen. Mutta seikkailussa on mukana myös ihmisiä, jotka tekevät kaikkensa pitääkseen tuon uponneen kaupungin salaisuutena maailmalta – jopa tappamaan. Nina, hänen henkivartijansa, entinen SAS-agentti Addie Chase sekä Kristianin kaunis ja älykäs tytär Kari jahtaavat vihjeitä Atlantiksesta ympäri maailmaa eikä vaarallisilta tilanteilta voida välttyä.

Oli niin outoa lukea omaa nimeä tämän kirjan sivuilta. Meitä Ninoja ei ole riittävästi tähdittämässä seikkailuromaaneja :D

The Hunt for Atlantis oli juuri sitä mitä tältä olisi voinut odottaakin: nopeatempoinen, jännittävä, mutta ei mikään häävi laadultaan tai kerronnaltaan. En voi suurin surminkaan väittää, että tämä olisi hyvin kirjoitettu kirja, sillä sitä se ei ollut. Kerronta ja hahmot olivat melkoisen puisevia, mutta kunhan siihen tottui, kyllä tämän parissa viihtyi mainiosti.

Eddie Chase on hahmo, jota en yhtään ymmärrä. Hän oli täysin epäuskottava ihmisenä, agenttina, hahmona, brittinä – ihan minä tahansa. Jos MacGyverilla, James Bondilla ja Jack Bauerilla olisi pientä kivaa keskenään, Eddie Chase olisi heidän rakkaudenhedelmänsä. Tyyppi oli ihan liian epäinhimillisen voittamaton enkä yhtään tykkää sellaisista hahmoista. Mikään ei häntä pysäyttänyt tai hidastanut, ei vaikka putosi kalliolta, häntä ammuttiin tai jätettiin hukkumaan merenpohjaan. Ehei, Chasea ei pysäytä mikään. Liian voittamattomat hahmot ovat tunnelmanlatistajia minulle.

Mysteeriltään tämä kirja oli riittävän nokkela antaakseen myös jotain niille jotka hakevat aivojumppaa. Nina Wilde sai näyttää kyntensä ikivanhojen arvoitusten ratkaisemisessa ja olihan hän aika nokkela. Pidin hänestä ihan jees, vaikka samalla hän vaikutti liian luottavaiselta. Hän lentää Norjaan ihan tuosta vain kyseenalaistamatta ollenkaan tyyppien motiiveja. Ei kun ihan tuosta vain tämä salaperäinen multimiljonääri Kristian Frost (dat name tho -__-) tarjoaa valtavat määrät rahaa Atlantiksen löytöön. Ehei, ei tyypillä varmasti ole mitään omia motiiveja taustalla. Ei tietenkään. Valoja tauluun, arvon kaimani.

En osaa sanoa oikeastaan mitään lopusta. Paitsi sen, että toimintakohtaus oli ihan liian pitkitetty. Niistä puheen ollen, McDermott veti yli tarpeen toimittaa hiuksia nostattavaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Lopun kohtaus oli kymmeniä sivuja pitkä. Kymmeniä. Tyyliin viisi-kuusikymmentä. Myönnän skippailleeni sivuja, sillä se vain jatkui ja jatkui enkä jaksanut enää lukea sitä. Mutta lopun käänteestä sen verran, että pidän sitä melkoisen epäuskottavana. Joku joka on enemmän perehtynyt genetiikkaan saattaa voida tarjota syvällisemmän mielipiteen, mutta näin minun ymmärrykseni pohjalta pidin tuota touhua äärimmäisen absurdina. No, mitäpä muuta tällaiselta kirjalta olisin voinut odottaa...

Aijai, minä vain valitan tästä kirjasta, vaikka tästä ihan oikeasti tykkäsin. Positiivista oli ehdottomasti se, että tässä ihan oikeasti paneuduttiin siihen Atlantiksen löytöön eikä se ollut vain tyyliin jonkun romanssin sivutuotteena tuleva bonus. Viihdyin lukemani parissa hyvin ja sain välillä jopa nauraa hahmojen letkautuksille. Tässä tapahtui asioita jotka satuttivat minun historiaa rakastavaa sieluani syvästi.

The Hunt for Atlantis oli viihdyttävä teos, kunhan ei ota touhua liian vakavasti. Pidin tästä niin paljon, että meinaan jatkaa sarjan parissa. Aihepiiriltään (vanhojen myyttien ja mysteerien ratkaisu) tämän kirja on minulle kuin luotu ja McDermott toimitti sen mitä saattoi odottaakin. Tykkäsin, vaikka vähän absurdi olikin.

Voisin muuten hyvin nähdä tämän kirjan tyyliin tv-sarjana. Elokuvana tämä olisi liian täyteen ahdettu.

Lukunäyte: Chapter Two, sivu 49
Her chest was about to explode. She wanted nothing more than to take a breath, but the only thing she would draw into her lungs was water.
      She was going to drown! Professor Philby had been right: her hunt for Atlantis would get her killed –
      No, there was no way she was going to let him be right!
      But she couldn't do anything to stop it. She was trapped in a car that was plunging to the bottow of the Hudson, and the pounding in her head would at any moment overcome her reason and force her to take a fatal breath...
      Someone grabbed her.
      She was so surprised that the breath froze on her lips. An arm tightened around her waist, pulling. Her dress ripped, and her saviot dragged her through the window, kicking forcefully upwards as the Bentley disappeared into the darkness below.
      Her heart slamming desperately inside her chest, Nina breached the surface and pulled in a whooping, painful gasp, not caring about the foul taste in the water. One arm still around her, her rescuer pulled her towards shore. Her pain and panic subsiding, Nina looked to see who it was.
      The man in the leather jacket grinned back at her, revealing a prominent gap between his two front teeth. ”Ay up, Doc?”

Nina Wilde & Eddie Chase –sarja
The Hunt of Atlantis (2007)
The Tomb of Hercules (2008)
The Secret of Excalibur (2008)
The Covenant of Genesis (2009)
The Pyramid of Doom (2009)
The Sacred Vault (2010)
Empire of Gold (2011)
Temple of the Gods (2011)
The Valhalla Prophecy (2014)
Kingdom of Darkness (2014)
    10.5 The Last Survivor (2015)
The Revelation Code (2015)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa mietteesi!