sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Unbreakable - Kami Garcia

Nimi: Unbreakable 
Trilogia/sarja: The Legion, #1
Kirjailija: Kami Garcia
Kustantaja: Little, Brown Books for Young Readers
Julkaisuvuosi: 2013
Sivuja: 305 englanninkielisessä pokkarissa
Luettavaksi: Kirjastosta
Tähdet: ★☆☆☆☆ 

Juonikuvaus: Kennedy Waters didn't believe in ghosts, until one tried to kill her.
      When Kennedy finds her mother dead, her world unravels. Then she meets gorgeous indentical twins Jared and Lukas Lockhart who reveal that her mother was part of the Legion, a secret society responsible for protecting the world – a society whose five members were all murdered on the same night.
      Now the Lockharts need Kennedy's help to track down the evil being responsible. Will they be able to destroy it before it kills again?


Ajatukseni: Olipa kerran kaksi veljestä, jotka pienestä pitäen koulutettiin metsästämään yliluonnollisia olentoja ja tuhoamaan ne...

He ottavat työnsä vakavasti. He ovat elämänsä aikana oppineet käsittelemään kaikenlaisia aseita, tekemään paholaisansoja, suorittamaan manauksia ja tuhoamaan pahuutta. He ovat loistavia työssään.
[GIF] Shooting Azazel.
Kun he menettävät isänsä, he ymmärtävät olevansa nyt yksin ja heidän täytyy varmistaa toistensa selustat. Mutta heidän välillään on myös jännitettä kaiken tapahtuneen jäljiltä.

He lähtevät apuriensa kanssa metsästämään voimakasta demonia, joka tappoi heidän isänsä ja joka tähtää metsästäjien täyteen tuhoon ja pahuuden voittoon.


Jos tuo demoni onnistuu aikeissaan, koko maailma on vaarassa tuhoutua.

Osaatteko jo arvata, mistä tarinasta puhun? Veikkasitteko Supernaturalia? Väärä vastaus.


Puhun tietenkin tästä todella ainutlaatuisesta ja omaperäisestä Kami Garcian, The Caster Chronicles -sarjasta tutun kirjailijan uutuuskirjasta, Unbreakablesta.
 
Veljesten nimet ovat Lukas ja Jared(!) Winchester Lockhart, jotka pelastavat päähenkilömme Kennedy Watersin kummituksen kynsistä. He kertovat, että Kennedyn perässä on vaarallinen demoni Azazel Andras, joka haluaa saada Kennedyn kynsiinsä. Miksi? Ei mitään hajua.

Kennedy lähtee kaksoisveljien mukaan turvapaikkaan, jossa hän tapaa kaksi muutakin metsästäjäteiniä. Toinen heistä on hyvin älykäs tietokonenero nimeltä Ash Priest ja toinen on Jo Alara, joka tunsi aina kuuluvansa metsästäjien joukkoon. Nämä viisi muodostavat The Legionin, teinien Ghostbusters-ryhmän, joiden tehtävänä on suojella maailmaa pahuudelta.

Tiedättekö, mikä on mielestäni kaikkein kiusallisin kolmiodraama? Veljeskolmiodraama. Minun tekee mieli juosta huutaen karkuun, kun kaksi veljestä rakastuu samaan tyttöön. Minusta se on niin kiusallista. On ilmiselvää, että veljesten välit rakoilevat, kun tyttö seilaa heidän välillään ja mitä todennäköisimmiten he ajautuvat jossain vaiheessa nyrkkitappeluun tuon tytön vuoksi.

http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr06/2013/8/27/9/anigif_enhanced-buzz-21042-1377608703-9.gif

Kuten sanoin: kiusallista.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m7hp9l1RFX1rziwwco1_r1_250.gif

Kennedy Waters ei tietenkään voinut sille mitään, että hän oli niin todella armottoman ihana, että molemmat Winche- siis Lockhartin veljeksistä halusivat hänet. Kennedy oli aina pitänyt itseään outona ja tiennyt ettei koskaan voisi sopia muiden joukkoon, koska hänessä oli jotain pahasti vialla.

Hänellä on... valokuvamuisti.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8cl6e4TRn1rziwwco1_400.gif

Kennedy ei voi olla rypemättä itsesäälissä. ”Olen niin erilainen! Olen outo! Friikki!” Kyllä, valokuvamuisti ilmiselvästi tekee hänestä erilaisen. Hän kuluttaa aikaansa ulisemalla yöhön sitä, miten hyödytön hän on ja ettei kukaan halua häntä, vaikka molemmat noista herkkupeppukaksosista juoksevat kieli pitkällä hänen perässään.

http://31.media.tumblr.com/tumblr_m6bh73FuOu1rziwwco1_250.gif

Kuitenkin Kennedy on täysi luonnonlahjakkuus aaveiden tuhoamisessa, vaikka 17-vuotisen elämänsä aikana ei ole koskaan edes pidellyt asetta tai tiennyt, mitä tarkoittaa EMF. Mutta ei, Kennedy ei tajunnut omaa mahtavuuttaan. Hän vain oli niin erilainen. Minä en ahdasmielisyyksissäni kyennyt ymmärtämään hänen kärsimystään.


Minun olisi pitänyt lukea takakansi paremmin ennen kuin aloitin lukemisen. Tässä kirjassa ei nimittäin ole pelkkää veljeskolmiodraamaa, mutta myös insta-love-versio sellaisesta. Liian myöhään tajusin, mitä olisi tulossa...

Ja sitten se oli siinä.

http://25.media.tumblr.com/ffff48c22821898a0dd116f337dc2cbb/tumblr_mxf3gmtIiy1rziwwco1_250.gif

Oli jo liian myöhäistä pelastautua.

Ainoa hahmo, josta tässä koko katastrofissa pidin oli Alara. Hänen isoäitinsä oli haitilainen voodoo-papitar, joka opetti Alaralle kaikenlaista riimuista ja niiden merkityksistä. Alara vaikutti ainoalta hyvältä hahmolta tuossa teinilaumassa. Alara ansaitsee tälle kirjalle puoli tähteä. Toinen puolikas tulee hienosta kannesta.

Tässä oli hädin tuskin mitään juonta. Kaikki tuntui olevan vain revitty Supernaturalin selkänahasta. Teinilauma yrittää suojella maailmaa, mutta ryssivät asiat todella pahasti. Unbreakablen loppu oli kuin suoraan neljännen kauden päätösjaksosta.

Minulla ei ole mitään muuta sanottavaa tästä kirjasta. Tämä oli pelkkä typerä klooni Supernaturalista eikä kukaan sarjaa katsonut voi luettuaan tämän kirjan väittää, etteivätkö nuo samankaltaisuudet olisi olleet ihan oikeasti huomattavia. Kuinka hiivatissa tällainen kirja ollaan voitu julkaista?


Kami Garcialle terveisiä. Näin räikeää kopiointia? Ihan todellako?

SPNG Tags: Sassy gay Sam / look at your life / look at your choices / bitch face
Looking for a particular Supernatural reaction gif? This blog organizes them so you don’t have to spend hours hunting them down.

Rakkaat ihmiset, skipatkaa tämä kirja ja katsokaa mieluummin Supernaturalia. Ihana sarja. Aivan loistava. Lempisarjani koskaan.

Käytin ensimmäisen kerran gifejä. Jotain erilaista välillä.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m6ew20xwGW1rziwwco1_400.gif

Gifit täältä.

Lukunäyte: Chapter 1, Sleepwalker, sivu 4
A Silhouette emerged from behind a stone cross.
      I jumped, a tiny gasp escaping my lips. ”Sorry.” My voice wavered. ”I'm looking for my cat.”
      The stranger didn't say a word.
      Sounds intensified at a dizzying rate – branches breaking, leaves rustling, my pulse throbbing. I thought about the hundreds of unsolved crime shows I'd watched with my mom that began exactly like this – a girl standing alone somewhere she shouldn't be, staring at the guy who was about to attack her.
      I stepped back, think mud pushing up around my ankles like a hand rooting me to the spot.
      Please don't hurt me.
      The wind cut through the graveyard, lifting tangles of long hair off the stranger's shoulders and the thin fabric of a white dress from her legs.

The Legion –sarja
Unbreakable (2013)
Unmarked (2014)

18 kommenttia:

 1. Arviosi oli viihdyttävä, mutta kirja ei kyllä herättänyt kiinnostusta (vaikka en seuraakaan Supernaturalia, joten idea ei ehkä tuntuisi niin kuluneelta). Kami Garciasta olen kuullut paljon, mutta myöskään tuo kuuluisampi sarja ei ole herättänyt kiinnostusta. Taidan skipata sen ja tämän jatkossakin ihan suosiolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosiolla kannattaa vain jättää tämä kirja hyllyyn, mikäli vastaan tulee. Sen sijaan suosittelen katsomaan Supernaturalia aivan erityisen lämpimästi. Aivan loistava sarja! :D

   Poista
 2. "Hänellä on... valokuvamuisti."
  Repesin :D

  En ole koskaan kuullutkaan tästä kirjasta tai katsonut Supernaturalia, mutta noista kahdesta valitsisin ehdottomasti tv-sarjan. Olen itseasiassa joskus harkinnutkin sen katsomista. Kirjasta aion pysyä kaukana, kopiot ärsyttää aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Deanin ilme kertoo kaiken :D

   Kannattaa aivan ehdottomasti katsoa Supernaturalia! Suosittelen niin kovasti! Ainakin kyseessä on alkuperäinen idea eikä mikään tällainen kopioitu teinipippaloversio.

   Poista
 3. Olipa hauska arvio, gifit sopivat tähän erinomaisesti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, oli pakko käyttää hyväksi ihania Supernatural-giffejä kertoakseni tästä kirjasta, aihe kun osui aivan nappiin :D

   Poista
 4. Naureskelen täällä taas teikäläisen murska-arvioille...En ole Supernaturalia koskaan tullut katsoneeksi, mutta mielessä on käynnyt. Aloinkin arvostelusi perusteella kiinnostua enemmänkin sarjasta kuin kirjasta.

  Olen lukenut Garcialta Caster Chroniclesin ensimmäisen osan, joka ei sytyttänyt. Jos Unbreakable on Supernatural, Caster Chronicles on Twilight vähän uudelleen pyöriteltynä. Siitä kirjasta jäi vain todella pliisu fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostuit sarjasta? Sittenhän onnistuin pyrkimyksissäni täydellisesti! :D Suosittelen sinullekin niin lämpimästi katsomaan Supernaturalia!

   Olen kuullut tuosta Twilight-vertauksesta aikaisemminkin ja hieman kyllä hirvittää, mitä tulen saamaan kun alan sarjaa lukea. Minulla nököttää kaikki neljä osaa tuolla omassa hyllyssä, että aion kyllä ne lukea, mutta tervanjuonti ei oikein innostaisi. Missä ovat alkuperäiset ideat, kun niitä kaivataan!?

   Poista
 5. Nauroin tälle postaukselle, vaikka en Supernaturalia olekaan katsonut. On kyllä pitänyt, mutta kaupoissa ei ole näkynyt ensimmäistä tuotantokautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Supernaturalin ensimmäiset kaudet taitavat olla nykyään aika kiven alla :\ Anttilasta olen itse niitä aina silloin tällöin löytänyt. Omat kappaleeni tilasin muistaakseni Discshopista joskus vuosia sitten. Kannattaa katsoa sarjaa heti mahdollisuuden tullen :D

   Poista
 6. Tämä oli hauska postaus :D vaikka tuollainen kopiointi ei olekaan hauskaa.. varmaan kustantaja yrittänyt kalastella rahaa. Supernaturalin katsominen olisi tarkoitus aloittaa lähiaikoina, sain ensimmäisen kauden joululahjaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Kopiointi ottaa minua kaaliin aika lujaa, erityisesti kun se on näin ilmiselvää. Silloin vain ratsastetaan alkuperäisen idean kehittelijän maineella ja kustannuksella ja kahmitaan vain tuotot itselle. Se on todella väärin ja epäreilua... :\

   Aah, mahtavaa, ala ihmeessä katsomaan kautta mahdollisimman pian! :D

   Poista
 7. Voi että miten hulvaton postaus! Ja mikä parasta, osuvat Supernatural gifit! 'Hänellä on... valokuvamuisti', en kestä! :'D Winchesterin veljeksiin ja näyttelijöiden pelleilyihin ei ikinä kyllästy ja sarja on ehdottomasti yksi parhaimmista!

  Ja ääh, juuri tällainen älytön ja ilmiselvä rip-off ärsyttää.. Eihän siinä ole nyt mitään järkeä, hus hus pois vain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä että huumori välittyi onnistuneesti! :D Supernatural <3 En voinut olla missaamatta näin loistavaa tilaisuutta käyttää ihania Supernatural-gifejä, erityisesti kun ne sopivat niin täydellisesti kuvaamaan tätä surkuhupaisuutta :D

   Älytöntä, että tällaista kustannetaan. Luuliko joku, ettei kukaan huomaisi yhtäläisyyksiä näiden välillä? On aika härskiä ratsastaa menestyssarjan kustannuksella näin räikeästi... Ehdottomasti mieluummin Supernaturalia kuin tällaista!

   Poista
 8. Ehkä tämä onkin alun perin ollut Supernatural fan fic josta kirjailija on muuttanut nimet?

  Aika loistava bloggaus joka tapauksessa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, hyvin mahdollista! Mutta eikö kustantajilla pitäisi olla edes jonkinlainen suodatin tällaisten varalle...

   Kiitos! :D

   Poista
 9. Myönnän että tulin lukemaan tämän uudelleen koska muistin, että käytit Supernatural-gifejä :D Ja joo, nauroin vielä enemmän kuin viimeksi koska ymmärrykseni on kahdeksan kauden jälkeen eri tasolla. Supernatural on sitten hieno (ja vietävän koukuttava) sarja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos uskallat tämän kirjan joskus lukea niin huomaat miksi käytin juuri noita gifejä :D Supernatural tällä hetkellä kutkuttelee sen verran kovasti, että saattaisimpa aloittaa sarjan maratoonamiseen pian uudelleen (kunhan Serranot saan loppuun ensin)!

   Poista

Jaa mietteesi!