sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kesäinen lukumaratoni | It's over. It's done. Yes, Mister Frodo...

Kuva: Niina Tolonen

Lähden sittenkin vähän extemporena mukaan Blogistanian kesäiseen lukumaratoniin! Taitaa olla toinen kesäni mukana tässä jo useampana vuotena järjestetyssä yhteisessä maratonissa. Hostina toimii tällä kertaa Ja kaikkea muuta -blogi ja lukuaikaa on se 24 tuntia.

Meinasin ensin etten tällä kertaa ehtisi osallistua, sillä tulin juuri mökiltä ja ajattelin olevani liian väsynyt maratoonailuun, mutta olen sittenkin kovasti lukutuulella. Sain viikonlopulta hyvän lukuvireen Ernest Clinen Ready Player Onesta ja aloitin aikaisemmin tänään Erin Bowmanin Vengeance Roadin. EM-finaali pelattaisiin tänään, mutta ihan rehellisesti sanottuna en pahemmin välitä kumpi voittaa, Portugali vai Ranska. Omat suosikkini putosivat jo, joten se on minulle se ja sama miten tuossa finaalissa tänään käy. Minulla olisi nyt sitten loppuilta sekä huominen vapaana kirjoille!

Tämä postaus tulee toimimaan sekä suunnitelmana että päivittyvänä postauksena. Luen keskeneräisiä kirjoja loppuun ja jos ehdin, aloitan Emma Donoghuen Huonetta. Toisaalta saatan saada inspiraation myös ihan johonkin muuhun kirjaan, ja jos niin käy niin seilaan sitten sen pariin.

Bowmanin Vengeance Roadissa olen sivulla 31 ja Heir of Firessa sivulla 76. Niistä eteenpäin alan sitten lukemaan.

Aloitan lukemisen noin klo 21:00 ja jatkan huomiseen noin kello 21:00 asti.

Näiden teosten parissa meinaan 24-tuntiseni viettää.

~ ~ ~ ~ ~

Klo 22:00 - Aloitetaan!
Samalla kuin tuomari viheltää finaalin alkaneeksi tämä kirjabloggaaja aloittaa 24 tunnin luku-urakkansa. Vengeance Road saa viihdyttää minua ensimmäisenä. Alku on vaikuttanut lupaavalta ja odotan kovasti, millainen tarina onkaan kyseessä.

Klo 23:40 - Kyllä se Ranska taitaa finaalin viedä.
Ja minä kun luulin etten ole järin kiinnostunut tästä pelistä. Sitten meninkin ihan vain pelitilannetta "vilkaisemaan" parikymmentä minuuttia sitten ja tähän olen myös jäänyt. Kyllä se Ranska taitaa ihan oikeasti tämän pelin viedä. Ja sallisikin. Portugalin maalivahti Rui Patrício on kyllä helkkarinmoinen, mutta on vain ajan kysymys milloin Griezmann, Gignac tai Pogba tai joku muu näistä ranskalaisista sankareista häkin tekee. Joo, olen pahoillani, ei ihan aiheeseen kuulu mutta kunhan vain höpötän :D 
Sivuja luettu: 50 

Klo 00:20 - Portugali?!?!
Portugali teki?!?!? Waaaatt??? Meinaako Portugali todellakin viedä? Ranskalla on vielä 10 min aikaa tasoittaa. GG Ranska!

11.7., klo 03:10 - Ehkä sitä pitäisi mennä nukkumaan.
Portugali voitti kultaa, jee jee, Christiano Ronaldo sai sen pyttynsä ja saavutti vihdoinkin jotain maajoukkueen paidassa, jee jee. Meh, olisin kyllä toivonut Ranskan voittavan, vaikka en maan puolella koskaan ole varsinaisesti ollutkaan. Aaanyway. Pelin loputtua tartuin jälleen kirjaan ja kuuntelin samalla elokuvamusiikkia tunnelmanvirittäjänä (Gladiaattori, Viimeinen mohikaani, Braveheart). Bowmanin teosta lukiessani mieleeni palautuu väistämättä Dee Brownin Haudatkaa sydämeni Wounded Kneehen. Edelleen kirpaisee ajatella sitä. Pitäisi yrittää välillä olla ajattelematta liikoja. No mutta lukeminen kuitenkin sujuu ja viihdyn Vengeance Roadin parissa hyvin. Nyt on aika nukkumaan!
Sivuja luettu: 170

Klo 13:15 - Aurinko paistaa!
Harmi kun joku on vallannut pihakeinun kun menisin muuten sinne lukemaan :D Pitänee nyt sitten keittää kahvia ja mennä parvekkeelle nautiskelemaan hyvästä kesäpäivästä ja lukea vielä noin yhdeksän tuntia.

Klo 15:10 - Ensimmäinen kirja luettu!
Erin Bowmanin Vengeance Road luettu nyt loppuun ja seuraavaksi aion tarttua Sarah J. Maasin Heir of Fireen. Vielä about seitsemän tuntia lukuaikaa.
Sivuja luettu: 296 

Klo 17:00 - Paussin paikka.
Veljet tulivat käymään joten en ole saanut pahemmin luetuksi viimeiseen tuntiin. Heir of Fire on kyllä todella hyvä ollut tähän mennessä (etenkin nyt kun tarina on päässyt vauhtiin) ja nämä Manonin luvut ovat aika jäätäviä. Tykkään kovasti!
Sivuja luettu: 348

Klo 20:35 - Ulkoilemaan.
On vaikea keskittyä. En ole enää pariin viimeiseen tuntiin jaksanut enää vain istua paikoillani lukemassa. Tuntuu että pakko päästä ulos tai tehdä jotain muuta. Olen lukenut koko päivän englanniksi, joten piti sitten vaihtaa johonkin suomenkieliseen ja aloitin Emma Donoghuen Huonetta. Olen sivulla 111 menossa ja niin karulta ja surulliselta tuo tarina vaikuttaa. Erikoista lukea viisivuotiaan lapsen näkökulmasta tuollaista tarinaa.
Sivuja luettu: 521

Klo 22:00 - I'm done. I'm so done.


Siinä meni vuorokausi. Siinä meni jälleen yksi lukumaratoni. Vuorokaudesta luin yhteensä about yhdeksän tuntia, mikä tuntuu olevan minulle se hyvin perusmäärä jos oikein innostun koko päiväksi lukemaan. Muu aika meni futista katsellessa, nukkuessa, ulkoillessa tai muutoin taukoillessa. Ihan jees suoritus tämä oli. Perussettiä. Oli kivaa.

Sivuja luettu maratonin aikana: 585 

x Erin Bowman: Vengeance Road, 296 sivua (loppuun luettu)
x Sarah J. Maas: Heir of Fire, 124 sivua
x Emma Donoghue: Huone, 165 sivua

Minulla on aina tapana tarttua heti ensimmäisenä enkunkielisiin teoksiin, joten aloin miettimään että kuinkahan maratoonailu sujuisi jos suomeksi pelkästään lukisin. Ehkä innostun tämän kesän aikana kokeilemaan maratoonailua vielä uusiksi ja sillä kertaa lukisin vain suomeksi :D

6 kommenttia:

 1. Hauskaa maratonia! :) Mukavaa, että jokainen saa päättää lukumaratonin ajankohdan oman aikataulunsa mukaan.

  VastaaPoista
 2. Lukuintoa! Hienoa, että päätit lähteä vielä mukaan.

  VastaaPoista
 3. Oi, Huone oli ihana! Hyviä viimeisiä (?) maraton-minuutteja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset vielä näin jälkikäteen :D Huone vaikuttaa ensimmäisen puolikkaan perusteella hyvältä!

   Poista

Jaa mietteesi!