torstai 16. tammikuuta 2014

Vastailen ja kysyn

http://3.bp.blogspot.com/-Oaz2mL5MfSU/UtQabInV23I/AAAAAAAAA9k/cPttFeZLKh8/s1600/Unikkotunnustus.jpg

Oksan hyllyltä -blogin MarikaOksa yllätti minut kukkatunnustuksella ja haastoi vastaamaan kymmeneen kysymykseen! Kiitos ja kumarrus Marikalle!

MarikaOksan kysymykset:
 • Selviätkö aamusta lukematta mitään? Vai onko pakko pyöräyttää esille vaikka maitopurkin kylki, jotta päivä lähtee käyntiin?
  >> Yleensä kyllä luen jotain. Jos minulla on runsaasti aikaa, otan esille keskeneräisen kirjan, jos vähemmän, luen vähintään Kalevan pääuutiset. Tai sitten kännykällä nettilehdet. Tai sitten sen maitopurkin kyljen :D Viikonloppuaamuina saatan herättyäni ottaa kahvikupin sängyn viereen ja lojua tuntikausia peiton alla lukemassa. Eli kyllä se lukeminen aina jollain tavalla liittyy aamuihini.
 • Ärsyynnytkö, jos kirjastossa muutellaan hyllyjärjestystä, etkä enää löydä tiettyjä kirjoja tietystä paikasta?
  >> Jepo. Minulla oli tietty polku, jota kuljin aina kirjastossa, ja oli kuin isku vasten kasvoja, kun pääkirjasto pisti hyllyjärjestyksen täysin uuteen uskoon. Kesti aika kauan ennen kuin sain kehiteltyä uuden polun. En enää hahmota, mikä hylly on missäkin ja millä tavalla kannattaisi kulkea hyllyt läpi, että saan järjestelmällisesti tarkastettua ne. Olin niin kiintynyt siihen edelliseen järjestykseen...
 • Pidätkö erityisesti jostain tietystä vuodenajasta? Ihastuttaako kesän kuumuus, syksyn väriloisto, talven valkea kylmyys tai kevään orastava vihreys? Vai onko kelillä mitään väliä - satoi mummoja tai ei, eteenpäin mennään?
  >> Pidän eniten kesästä ja talvesta. Kesällä on ihana loikoilla laiturilla ja lukea hyvää kirjaa, lähteä kävelylle keskellä valoisaa yötä. kesäinen vesisade... Oi että, kesä on ihana. Mutta niin on talvikin! Talvella kaikkein parasta on kylmä yö, jolloin voi seistä jäällä katselemassa taivasta, tuhansia tähtiä ja kirkasta kuuta. Ja sitten ihanaa on sellainen leppoisa lumisade, jossa hiutaleet ovat valtavan suuria. Olen välillä kunnon haaveilija, ja keskellä yötä, kesällä tai talvella, saan haaveiltua kaikkein eniten.
 • Onko blogisi luonnoksissa useita tekstejä idea-asteella tai odottamassa loppuviilausta? Vai kirjoitatko tekstin kerrallaan ja sitten vasta on seuraavan vuoro?
  >> Minulla on tyhjiä, mutta nimettyjä luonnoksia aina sen verran, mitä kirjoja on kesken. Kirjoitan kaikki arvostelut aina ensin koneelle omalla kirjoitusohjelmalla ja siirrän sitten valmiin tekstiin Bloggeriin, muokkaan ja julkaisen. Kirjoitan aina yhden tekstin kerralla ja aloitan sitten vasta muut.
 • Oletko koukussa kahviin, teehen tai johonkin muuhun juomaan?
  >> Kahviin olen koukussa ja teestä tykkään kovasti. Sitten olen myös mustikkasopan ja vissyveden hyvä ystävä.
 • Oletko sisustusintoilija? Huomaatko esimerkiksi, jos työpaikalla ovat verhot vaihtuneet tai sisustus jotenkin muutoin muuttunut?
  >> Tavallaan, tavallaan en. Koen, että sisustuksen pitää olla mukava ja kodinhenkinen/leppoisa, mutta en sen suuremmin ole sisustuksen perään. Haluan kyllä, että oma tulevaisuuden pesäni on hyvin sisustettu, mutta en lue sisustuslehtiä aktiivisesti (lue: koskaan). Toisaalta rakastan huonekaluliikkeitä yli kaiken niiden ihanien kodikkaiden huonemallien vuoksi, että siinä mielessä kyllä katselen sisustusta vähän sillä silmällä.
 • Onko retrobuumi ollut/on edelleen sinun juttusi/? Vai pidätkö enemmän modernista?
  >> Riippuu hyvin pitkälle aiheesta. Hyvin usein olen kyllä retron puolella.
 • Oletko sanoma-, naisten- tai -harrastelehtien lukija (irtonumerot/kotiintilaus)?
  >> Sanomalehden selailen läpi muutaman kerran viikossa. Pitäisi ehkä useamminkin, koska olen (mukamas) kovin kiinnostunut yhteiskunnallisista ja maailmanlaajuisista asioista. Silmäilen kyllä uutisia aika useasti, että olen suhteellisen perillä reaaliaikaisista tapahtumista.
 • Otatko elokuviin mukaan kaverin lisäksi mieluiten poppareita, karkkia, limsaa tai kenties jotain terveellistä naposteltavaa?
  >> Poppareita. Yhdistän aina elokuvateatterin ja popparit keskenään. Ja yleensä vissypullon siihen lisäksi.
 • Bravuurisi keittiössä? Tiskikoneen tyhjennys, pöydän kattaminen, ranskalainen illallinen kahdelle...?
  >> Ehdottomasti kahvinkeitto! Niin yksinkertainen homma, mutta siinä olen tullut mestariksi! :D

Ja sittenpä omat kysymykseni:
 • Millaista musiikkia kuuntelet ja milloin?
 • Mistä sait idean (kirja)blogin aloittamiseen?
 • Kuinka usein olet internetissä ja liittyvätkö istuntosi yleensä jollain tavalla kirjoihin?
 • Seuraatko uutisia säännöllisesti?
 • Missä toivot olevasi viiden vuoden kuluttua?
 • Kirjoitatko omia tarinoita?
 • Millainen on paras lukuympäristö?
 • Onko sinulle helppoa heittäytyä mukaan kirjan maailmaan?
 • Kenen päähenkilön kenkiin haluaisit astua ja minkä kirjan seikkailun haluaisit itse kokea?
 • Mikä on ensimmäinen kirja, minkä muistat itse lukeneesi?

Haastan seuraavat bloggaajat:

Toivottavasti otatte haasteen vastaan ja pistätte ilon kiertämään! :D

8 kommenttia:

 1. Kiva, että ehdit vastailemaan! :) Kirjaston hyllyjen paikat on herkkä asia.. kyllä minuakin riepoo, jos ne tietyt hyllyt pitää yhtäkkiä paikallistaa uudelleen. Minulla tuo kahvinkeitto sujuu heikohkosti, kun olen teeihmisiä. On tuurista kiinni, miten sakeaa soppaa tulee vieraille keiteltyä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava keskittyä johonkin muuhunkin kuin tähän tukkokökköflunssaan :D Muistan kun ensimmäisen kerran menin pääkirjastoon järjestyksen vaihduttua ja olin ihan h-moilasena, että mitäs ihmettä tämä on. En vieläkään ole tottunut siihen järjestykseen. Saisivat vaihtaa takaisin siihen edelliseen :D Minäkin vielä joskus kämmään kahvinkeitossa (esim. juuri tällä hetkellä juon niin vahvaa ainetta, että lusikkakin sulaisi) - aina ei voi onnistua ;)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! Vastailen kunhan suinkin ehdin. :)

  Kirjaston hyllyt ja niiden järjestys ovat meikäläisellekin arka juttu. Jos niitä uskalletaan muuttaa niin... Olen eksyksissä. Ja aamulla on pakko lukea jotain, edes se maitopurkin kylki. (Varaan kyllä itselleni kymmenisen minuuttia luppoaikaa jonka yleensä käytän lukemiseen... :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Tulen sitten katselemaan, mitä vastailit! :D

   Minä yritän varata itselleni sitä aikaa, mutta joskus se peitto ja tyyny ovat vain niin vetovoimaisia ja kuuman kutsuvia, etten saa kiskottua itseäni ylös sängystä ennen kuin viime tipassa. Kompensoin arkiaamujen lukemattomuutta sitten viikonloppuna, kun luen monta tuntia aamusta :D

   Poista
 3. Kiitos Nina Mari iloisesta haasteesta! Vastaan mahdollisimman pian ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Mahtavaa, että otat haasteen vastaan :) Tulen sitten lueskelemaan vastauksesi :D

   Poista
 4. Heis! Vastailin heittämääsi haasteeseen. :3 Olipa mukava yllätys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, tulenkin heti katselemaan, mitä vastasit! :D

   Poista

Jaa mietteesi!