sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Ensimmäisten osien haaste: jälkitunnelmat

Olen nyt onnellisesti saanut päätökseen ensimmäisten osien haasteen, jonka aloitin jo hurjat puoli vuotta sitten. Kesti käsittämättömän kauan saattaa tämä haaste loppuun. Mutta nyt on viimeinenkin kirja loppuun luettu ja tunnelmana on yleinen tyytyväisyys.

Tuli luettua kaikenlaisia teoksia, joista osa oli todella hyviä, osa keskivertoja ja osa sitten aika kamalia. Laidasta laitaan tuli siis luettua, ja siihen olen erityisen tyytyväinen. Opin aina vain enemmän huomaamaan, mistä piirteistä kirjoissa pidän ja mitkä saavat minut kiristelemään hampaita. Listaan haasteen kolme parasta ja kolme huonointa kirjaa:

Parhaimmat:

Huonoimmat:

Vaikeaa listata parhaimpia, mutta nuo nyt näin perstuntumalta tuntuivat sopivimmilta. Minä niin todella rakastin Immortal Belovedia. Se oli niin, niin hyvä. Samoin Darkness Before Dawn. Dan Welssin Partials oli todella vahva teos, hyvin rakennettu ja tunnelmallisesti latautunut. Fallen, Eve ja Life As We Knew It saivat kyllä kynteni esille ja savun nousemaan korvista. Eli ihan ääripäitä tuli haasteen aikana luettua.

Kiinnostuin aika monen sarjan/trilogian jatko-osista. Aion lukea ainakin Blood-Kissed Skyn, Darkness Fallsin, Insurgentin ja From Bad to Cursedin, ihan näin muutaman nimetäkseni. Jatko-osia luen sitten ajan kanssa. On myös muutamia jatko-osia, joita tuskin koskaan tulen lukemaan.

Toivottavasti haaste on tuonut uusia tuttavuuksia teidän lukijoidenkin huomioon. Kertokaa ihmeessä tuntemuksianne – mikä kiinnostaa, eikö jokin kolahtanut? Oletko jo lukenut jonkun vai onko kovan aikomuksen alla? Laittakaa palautetta tulemaan!

Mitäs meinasin jatkon suhteen? No, minulla on jo kovat suunnitelmat pannulla porisemassa :D kertoilen niistä enemmän tässä ihan piakkoin!

~Nina

2 kommenttia:

 1. Onnea haasteen päättymisestä! : D
  Minua kiinnostaa eniten Divergent mutta sen suomennosta aion odottaa, ja sitten voisin kokeilla noita vampyyrikirjoja, koska niistä tykkään. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D

   Divergentin suomennoksen pitäisikin ilmestyä ensi vuoden puolella, joten odotuksesi ei toivon mukaan ole enää pitkä :) mikäli vampyyrikirjat kiinnostavat, kannattaa tarttua Darkness Before Dawniin ja The Immortal Rulesiin. Ainakin minä tykkäsin kovasti!

   Poista

Jaa mietteesi!