perjantai 9. syyskuuta 2016

Elokuun kooste

Ihan snadisti myöhässä taas.

Syksy on virallisesti täällä. On aika heittää hyvästit kesälle ja löysäilylle ja keskittyä taas opiskeluihin. Henkisesti olen vielä vähän lomalla, mutta yritän tässä nyt taas tottua aikataulutettuun menoon.

Lukumaratonin jälkeen homma meni sitten siihen, että olen katsellut Supernaturalia niin ahkerasti että on kuin en olisi koskaan sarjaa nähnytkään. Kuusi kautta parissa viikossa eikä meno ole hidastumassa. Tämä on vain niin tajuttoman hyvä sarja ja kohta olen menossa niissä kausissa joita en ennen ole nähnytkään (kaudet 9-11). Olen säästellyt niitä jo riittävän pitkään ja nyt otan kaiken ilon irti maratoonailusta :D

Ei vitsit, seiskakausi on ihan erilainen mitä muistinkaan. Edellisen kerran sen katsoin joku pari vuotta sitten ja jotenkin muistin sen olevan tylsempi/päämäärättömämpi/liian leviathan. Mutta nyt tätä katsoessani näen kaiken ihan eri tavalla. Tässä on aivan huippuja episodeja mukana ja olen saanut nauraa niin monta kertaa. Kutoskausi ei ole koskaan ollut minun listoillani mitenkään korkealla; se oli todella synkkä, raadollinen ja tapahtumissa koikkelehdittiin liikaa. Sitten on toki Samin juonikuvio, joka oli aika kammottava (voidaan toki puhua hyvästä käsikirjoituksesta, mutta minun pinnani on Samin suhteen kulunut loppuun jo neloskaudella, joten en voinut oikeastaan sietää munapää-Samia, vaikka syyt käytökselle löytyivätkin), joten seiskan huumori on erittäin tervetullutta. Tuo leviathan-kuvio ei nyt siis hirveästi saa sukkia pyörimään jaloissa, mutta nuo monster-of-the-week-jaksot ovat todella viihdyttäviä. Glitteriklovnit, alkoholin henki, Charlie, Garth ja hallusinaatiot... Ihan mukavaa vaihtelua, että enkelit ja demonit eivät ole keskiössä, vaan tällä kaudella palataan enemmän sarjan juurille yksittäisten tapausten ratkomiseen. Seiskakausi on kyllä minun kirjoissani kutosta reilusti parempi, mutta se saa ihan ihmeen paljon lokaa. Miksi? :o

Kasikaudessa olen nyt puolivälissä ja toisaalta joo tykkään, mutta tuo Men of Letter -juonikuvio ei oikein kolahda. En tiedä, se on vain jotenkin liian outo lisäys koko tuohon sekamelskaan, mikä Supernatural-maailman kaanon tällä hetkellä on. Vähän tuntuu siltä, että Kripken jäljiltä käsikirjoittajilla on karannut mopo käsistä. Toivon vain totisesti, että he tietävät mitä tekevät...

Ja sitten on Sam... Ei helkkari miten Sam ärsyttäääää :D Samin hahmo menetti minut koko neloskauden Ruby-kuvion myötä ja kasikauden ekoissa jaksoissa koko hahmo ottaa kupoliin niin lujaa etten kestä. Käsikirjoittajat tekivät hahmolle kyllä aikamoisen karhunpalveluksen, sillä seiska- ja kasikausien väliset tapahtumat ja mitä Sam ei tuona aikana tehnyt ei ollut yhtään ominaista hahmolle. Sam on jättänyt minulle pahan maun suuhun niin monien perseilyjen jälkeen eikä vähiten hänen angstinsa Deanin ja Bennyn ystävyyden suhteen. Samilla on nada, zip, zilch, zero varaa alkaa aukomaan oikeastaan yhtään mistään. En voi enää koskaan tykätä hänestä samalla tavalla mitä kausilla 1-3 tai luottaa tippaakaan hänen arvostelukykyynsä. Vielä viime syksynä luulin, että Gemma Teller-Morrow olisi ainoa hahmo joka pahimmillaan voisi aiheuttaa näin ankaraa vitutusta mutta väärässä olin.

No niin, olen saanut vähän purettua tuntemuksia. Voisin tästä aiheesta puhua loputtomiin asti :D

Katsoin vihdoin The Conjuring 2 ja ei vitsit tuo leffa riemastutti minua :D Olin aika huolissani tuosta jatko-osasta, sillä nämä haunted house -elokuvat ovat niin läpikotaisin kaluttu aihe. Mutta koska James Waniin luotan kuin peruskallioon päätin katsoa tuon elokuvan avoimin mielin. Oli kyllä sen arvoista. Käsikirjoitus toimi erinomaisesti ja vaikka lopun mörkökohtaus herätti minussa lähinnä hilpeyttä, tunnelma ja jännite olivat äärimmillen vedetty. Hyvä kauhuleffa ja todella onnistunut jatko-osa, jota voin hyvillä mielin suositella porukoille. Ihan kasin tai ysin arvoinen kuva se oli.

Yksi kysymys vain: kuka piru ripustaa sellaisen maalauksen seinälle?

Kuvahaun tulos haulle the conjuring the nun painting
blumhouse.com

Aaanyway.

Olen vähän laiminlyönyt blogia, sillä minulla on tyyliin viisi kirja-arvioita + pari haastetta rästissä. Mitä ihmettä minä olen oikeasti tehnyt kun mitään saanut aikaan... Ei kun hups, Supernatural. Sitten opiskelut taas alkoivat ja olen vihdoin alkanut saada kunnolla selkoa kursseista ja sivuaineista... Otan tälle vuodelle kaksi uutta sivuainetta ja yritän navigoida tieni läpi kaikkien päällekkäisyyksien. Miksi kaikki luennot on aina ma-ke klo 10-14 ja sitten torstai ja perjantai ovat käytännössä ihan tyhjillään???

Eilen oli jääkiekon World Cupin Suomi-Ruotsi-esiottelu ja wooooo Suomi voitti 3-2! Vähän nihkeästi lähti peli liikkeelle, mutta sehän oli toisaalta ihan odotettavissa Suomelta. Odotan kyllä mielenkiinnolla, miten nämä kisat sujuvat. 19.9. maanantaina minun pitää herätä kolmelta aamuyöllä katsomaan Suomi-North America U23 peliä, mutta onneksi muut pelit alkavat kymmeneltä illalla.

Elokuun luetut:

x Jenny Han: P.S. I Still Love You (To All the Boys I've Loved Before, #2) (bloggaus tulossa)
x Julie Murphy: Dumplin (bloggaus tulossa)
x Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää (Me Before You, #1) (bloggaus tulossa)
x Douglas Preston & Lincoln Child: Veljensä vartija (Pendergast, #6) (bloggaus tulossa)
x Sarah J. Maas: Heir of Fire (Throne of Glass, #3) (bloggaus tulossa)

5 kirjaa / 2340 sivua

Ja näin. Pitää yrittää saada nyt nämä rästipostaukset postattua ja saada blogi taas ajan hermolle.

Kuis teillä muilla sujuu? Miten syksy on lähtenyt liikkeelle? :)

8 kommenttia:

  1. Mulla oli kans maratooni Supernaturalin kanssa ja jaksoin kuudenteen kauteen asti. Jotenkin se nyt vain tökkii ja pahastiD:
    Haaveilen että pääsisin joskus kauteen 11 asti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän hyvin miksi kutoskausi tökkii :\ Minusta se ei ole kovin hyvä kausi. Todella sekava, hirveästi erilaisia pätkittäisiä juonikaavioita ja hahmot käyttäyvät ihan oudosti. Mutta jos vain millään jaksat kutoskauden katsoa niin seiskakausi (ainakin minun silmissäni) on reippaasti parempi. Minulla on taasen nyt vähän vaikeuksia kasikauden kanssa, sillä tässä on tullut eräs juonenkäänne joka ei vain tunnu oikealta :D

      Mutta kannustan kyllä jatkamaan!

      Poista
  2. Supernatural <3 Se on vaan niin huippu, eikä ainakaan miun mielestä yhtään huononnu 9 ja 10 kausilla joitain pieniä juttuja lukuunottamatta. 10 kauden loppu... apua, odotan kovasti mitä tykkäät siitä! ;) Sam on tosiaan tehnyt monia pahoja virheitä ja ärsytys on noussut miullakin, mutta rakastan Samia silti edelleen, ihan niin kuin Deania ja muita henkilöitä. Niihin on kai kiintynyt niin vahvasti, että on valmis antamaan anteeksi :D Suunnittelin katsovani kaikki kaudet uudestaan ennen Australiaan lähtöä, toivottavasti ehdin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä nyt mietin aloitanko ysikauden nyt heti vai annanko hetken aikaa muhia ja odotan josko uudet kaudet Viaplayhin tai Netflixiin tulisivat :D Vähän jännittää, mitä tulevat kaudet tuovat tullessaan...

      Ei vitsi minun tuntemukseni Samin suhteen ovat niin kaksijakoiset: toisaalta tietysti tykkään hahmosta, mutta toisaalta taasen Sam ärsyttää niin vietävästi! Kasikauden alussa en meinannut sietää koko hahmoa ja minua otti päähän ihan hirveästi Amelia-kuvio ja kaikki se. Supernatural menee kyllä niin tunteisiin... :D

      Ehdit jos et tyyliin kahteen viikkoon poistu kämpästä kuin kauppaan ja vietät jokaisen valveillaoloahetken sarjan parissa ;)

      Poista
  3. Ah ihanaa, joku muukin on blogijutuissa jäljessä! :D Nuo päällekkäisyydet on kyllä raivostuttavia, vähän kauhulla odotan miltä kevään opetusohjelma näyttää.

    Itse en ole nyt pitkään aikaan katsonut Supernaturalia, jäin syksyllä jonnekin 11-kauden loppupuolelle. Minusta vitoskauden jälkeen ollaan menty enemmän tai vähemmän alamäkeä (tietysti matkan varrelle on mahtunut myös upeita jaksoja) ja toivon, että sarja osattaisiin lopettaa edes jollain lailla järkevästi. Uusimmasta kaudesta kun minulla on hyvin ristiriitaiset fiilikset.

    Mukavaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, täällä toinen syyllinen :D Syksyllä päällekkäisyydet ovat ihan kamalia kun tuntuu ihan mahdottomalta saada kaikkia kursseja mahtumaan kalenteriin. Lohdutukseksi voin kuitenkin sanoa, että keväällä on helpompaa. Kolmosperiodilla on vielä kaikkea, mutta nelonen alkaa olla aika tyhjä ja silloin useimmat tekevät kirjatenttejä (näin siis meillä) :)

      Samalta joo vähän tuntuu. Vitosen jälkeen sarja meni jokseenkin hakuammunnaksi juonikaarten suhteen. Kutoskaudesta en oikein välitä, mutta seiskaan nyt olen tykästynyt ja kasikausi oli ihan jees mutta siinä oli asioita jotka ärsyttivät kovasti. Pidän nyt ihan vähän taukoa ennen kuin siirryn kausiin 9-11, sillä olen nyt kuusi kautta maratoonannut todella lyhyessä ajassa. Odotukseni eivät ole järin korkealla, mutta aika innolla silti odotan, mit kaudet tuovat tullessaan.

      Kiitos samoin :)

      Poista
  4. SPN forever! ;'D Voi että 7. kausi oli minusta vähän juonellisesti plöö. Se ei oikein iskenut yhtälailla mitä edelliset kaudet, tosin Samin mielenterveys juttu oli minusta mielenkiintoisin seikka ja sain nähdä sen ansiosta Luciferiä sekä ihania isoveli huolehtii hetkiä <3 Sam kyllä toden totta saa minut pitämään Deanistä yhä enemmän, vaikka Samilta löytyy hyviä pointteja joissain kohtaa :D Mutta niin kuin sanoit, kausi toi kivasti jotain vanhaa, hassun hauskoja hahmoja mukaan kuten Charlie ja kuin myös yhden surullisen käänteen.

    Kasi ja ysi kaudet olivat ristriitaisen hyviä ja huonoja. Juonet olivat ihan ok, ysissä kuitenkin jännittävämpi. Vanhan toistoa löytyi hyvässä ja pahassa, mutta sain jälleen kokea ihania veljellisiä hetkiä, varsinkin kasin lopussa. Ysin loppu oli myös aika järkky. Ne saavat minut aina tunteellisiksi. Tunnen kohta välittäväni vain niistä, muulla ei väliä :-D 10 paransi huomattavasti ja 11. kaudesta oli kyllä aivan myyty, varsinkin kun takapakkia on tullut viime vuosina.

    Odotan innolla mitä olet mieltä varsinkin 10-11 kausista! Voisin myös puhua höpöttää tästä mielin määrin, vaikka toistamiseen asti :D Tsemppiä syksyyn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Supernaturalista riittää kyllä niin paljon sanottavaa :DD

      Siis mää en seiskassa siitä leviathan-kuviosta oikein tykännyt (siitä ei yhtään otettu kaikkea potentiaalia irti mitä olisi voitu), mutta ne fillerijaksot olivat todella viihdyttäviä ja juuri sellaisia yksittäisiä MOTW-episodeja mitä ekoilla kausilla nähtiin alkoi olla ikävä. Sen sijaan sitten kutonen on mulle melkein inhokkikausi. Se oli kauhean sekava Even kuvioineen, alfoineen, Campbelleineen, Castielin ja Crowleyn juttujen kanssa... Jäi todella päämäärätön maku suuhun kutoskaudesta. Tuntuu, että siinä kompensoitiin muuten vähän tyhjää juonta todella raadollisilla ja verisillä kuvauksilla.

      Mua hirvittää noi tulevat kaudet. Kasi oli vähän niin ja näin enkä oikein tiedä, luotanko käsikirjoittajiin pitämään sarjan edes jollain tavalla raiteilla. Kasin lopussa Dean oli kuitenkin niin ihana etten meinannut edes kestää <3 Kuitenkin nuo 11. kauden kehut nostavat hiukan toivoa paremmasta... :D

      Poista

Jaa mietteesi!