lauantai 30. toukokuuta 2015

Huhti-toukokuun kooste

Kesä on täällä. Vihdoinkin.

Huhti- ja toukokuu menivät ohi todella nopeasti. En kumpanakaan kuuna lukenut kovinkaan paljon näitä omavalintaisia kirjoja, sillä pääsykokeet häämöttivät toukokuussa edessä ja niihin piti keskittyä. Ja kiitettävästi keskityinkin, vaikka kokeissa sitten itsetunto rapisi. Tein Back in Business -postauksen, jossa kerron tarkemmin toukokuisia kuulumisiani kahden viikon ajalta.

Huhtikuussa suunnittelin kesän TBR-listani ja paljastin tässä postauksessa pohjattoman rakkauteni alkuperäistä Star Wars -trilogiaa kohtaan. Toukokuussa pääsin aloittamaan kesän rullaluistelukauden, mutta sateisen sään vuoksi en ole kovinkaan montaa kertaa päässyt vielä luistelemaan. Plaah, jos päivällä on aurinkoista, mutta muun tekemisen vuoksi en voi lähteä vielä luistelemaan ja päätän illalla mennä niin eiköhän vain silloin vettä tule. Kevät on vaikeaa aikaa ja siksi odotan aika kesää innolla säiden tasaannuttua (viime kesäkuuta lukuun ottamatta. Tuli räntää ja oli pakkasta.).

Otin osaa myös Kirjakaapin kummitus -blogin Jonnan kesäiseen kirjankansibingoon, jossa tarkoituksena on ruksia bingon ruutuja luettujen kirjojen kansien mukaan. Käytyäni katsomassa Insurgentin ja se innosti minua pohtimaan kirjojen pohjalta tehtyjä elokuvia ja niiden laatua tässä postauksessa. Päivitin myös blogin ulkoasun rennompaan ja kesäisempään. Kesti aikansa tottua uuteen värimaailmaan, mutta olen tyytyväinen uuteen ilmeeseen. Vaihtelu tunnetusti virkistää!

Purkki täyttyy hitaasti, mutta varmasti...
Olen pitkästä aikaa viettänyt kunnolla aikaa tv-sarjojen katsomisen parissa. Minulla on aivan tuhottomasti sarjoja ja leffoja need-to-watch-ASAP!!!-listallani ja sitä lyhentääkseni aloin katsoa Drop Dead Divaa. Sarja on niin hyvä oikeasti etten edes kestä :D Olen suunnilleen viikossa katsonut viisi kautta ja yksi on enää jäljellä. Tämän jälkeen pitäisi katsoa niitä tuhatta ja yhtä muuta sarjaa ja leffaa, tietysti kaiken muun tekemisen ohella.

Ja sitten taas kirja-aiheeseen.

Huhtikuussa luettua:

Rachel Caine: Glass Houses (The Morganville Vampires, #1)
Tämä kirja oli todella mitäänsanomaton. Teos on osa pidempää sarjaa ja luulen, että useampi osa pitäisi lukea että pääsisi kunnolla tunnelmaan. Olen vielä epävarma, että tulenko koskaan jatkamaan tämän sarjan parissa.

Mirkka Lappalainen: Jumalan vihan ruoska
Pääsykoekirja, joka oli aivan yllättävän mielenkiintoinen. Teos on hyvin informatiivinen ja hyvin kuvaava, jota luki mielellään. Meinasin tästä kirjoittaa oman arvion tänne blogin puolelle, kunhan saan taas inspiraation kaivaa kirja esille pimeästä kolkasta, johon olen sen nyt tunkenut etten selailisi sitä ja miettisi koko ajan mitä jätin pääsykokeeseen kirjoittamatta, mitä pitäisi lisätä ja mitä muokata.

Courtney Alameda: Shutter
Pidin tästä kirjasta aivan älyttömästi. Alameda käyttää Bram Stokerin Draculaa ihastuttavasti pohjana tarinalleen ja saa viihdearvon nousemaan huippuunsa. Suosittelen Shutteria kovasti!

Useita kirjoittajia: Ei tullut isä kotiin: Sotaorpojen kertomuksia
Tämä tarttui sattumalta kirjastosta mukaan ja pitihän se ottaa kotiin mukaan ja lukea. Surullinen kokonaisuus Suomen sodissa kaatuneiden lapsista.

Megan Miranda: Soulprint
Mirandan kirjat kolahtavat minuun lujaa. Hänen kirjoissaan on se jokin, joka vaikuttaa minuun ja rakastuttaa täysin tarinaan. Soulprint oli yksinkertaisesti upea teos.

Chris Priestley: The Last of the Spirits
Luin tämän, koska kansi on niin mielettömän kaunis. Kirja oli lyhyt ja yhdeltä istumalta luettu, mutta sopi kenties paremmin joulun alle. No, tulipa nyt luettua ja tykättyäkin. Seuraavaksi lienee edessä Dickensin alkuperäinen teos.

6 kirjaa / 1549 sivua

Toukokuussa luettua:

Robin Constantine: The Promise of Amazing
Heh, tämä oli kyllä yhdenlainen kirja. Tyyppi kaivaa kaivurilla omaa hautaansa niin häkellyttävällä tavalla, että se oli suorastaan surkuhupaisaa. The Promise of Amazing oli ihan jees, mutta ei mitään niin erityistä että muistaisin teoksen pitkän aikaa.

Kasie West: The Distance Between Us
Olen halunnut lukea Westin kirjoja kauan ja tämä ensimmäinen kokemukseni oli todella positiivinen. Tykkäsin kovasti.

Gayle Forman: I Was Here
Ei kolahtanut niin kuin toivoin. Kirja käsittelee kyllä vaikeaa aihetta, mutta toteutus meinasi olla vähän puuduttavaa luettavaa. Pidin kirjasta kuitenkin ihan kohtalaisesti. Forman ei vieläkään ole voittanut minua täysin puolelleen.

Jeffery Deaver: Luunkerääjä (Lincoln Rhyme, #1)
Petyin tähän kirjaan, sillä olin odottanut niin paljon enemmän. Myönnän pitäneeni elokuvasta enemmän ja kirja rassasi monella tapaa.

4 kirjaa / 1399 sivua

Toivotan (jälleen kerran) ihanaa kesää kaikille ja hyviä lukusäitä meille ulkolukijoille :)

2 kommenttia:

  1. Hyvinhän sä sait luettua ottaen huomioon noi pääsykokeet. :) Minäkin olen viime aikoina ollut ihan koukussa tv-sarjoihin. Pelkästään tämän kuukauden aikana tuli aloitettua kolme uutta sarjaa ja sain myös päätökseen jouluna aloittamani frendit maratonin. Toisin sanoen olin ihan liikaa ruudussa kiinni. :D Hyvää kesää myös sinulle !:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kohtalaisesti ainakin, vaikka kenties olisi pitänyt lukea vielä vähemmän :D Nyt kun on taas aikaa, niin jumitun minäkin ruudun ääreen. On niin paljon kaikkea, mitä pitäisi katsoa ja niin vähän aikaa! Katsoin Turussa Frendejä tyhjentääkseni ajatuksia ja junassa kun kahdeksan tuntia piti vain istua niin hyvin aika kului rakkaan sarjan parissa :D Kiitos samoin :)

      Poista

Jaa mietteesi!