lauantai 27. joulukuuta 2014

Kirjahyllyni uudet tulokkaat

Joulu tuli ja meni ja vastoin kaikkia odotuksiani joulu olikin valkoinen ja pakkanen paukkui lähemmäs parinkymmenen pakkasasteen tienoilla! Ällistyttävää! :D Bongasin myös tähdenlentoja pari kappaletta ja kerrankin pärjäsin monopolissa enkä joutunut konkurssiin heti ensimmäisenä. Joulu oli kaiken kaikkiaan siis todella mukava ja onnistunut :)

Joulukuu on ollut todella hyvä kirjakuukausi sekä uusien julkaisujen, randomien ja harkittujen ostosten että joululahjojen osalta. Esittelen nyt kirjahyllyni uusimmat lisäykset koko joulukuun ajalta.

Muutama sotahistoriaa käsittelevää teosta...

x Anthony Beevor: Toinen maailmansota
x William Trotter: A Frozen Hell: The Russo-Finnish Winter War 1939-40
x Max Jakobson: Diplomaattien talvisota

Toisen maailmansodan teos on hirviö kooltaan...

Rakastan historiaa niin paljon. Ei voi ymmärtää tätä päivää, ellei ymmärrä menneisyyttä, ja minä todella haluan ymmärtää sekä menneisyyttä että nykymaailmaa parhaan kykyni mukaan. Isäni jo sanoi, että hän haluaa lainata näitä kaikkia teoksia ja aivan erityisesti tuota Max Jakobsonin kirjaa, sillä 1950-luvulla kirjoitetuksi Talvisotaa käsitteleväksi kirjaksi Jakobson osaa kuulemma ällistyttävällä tavalla asettaa tuon sodan sen todelliseen merkitykseensä jopa silloin kuin niin paljon totuuksia, faktoja ja todellisia aikomuksia pimitettiin ihmisiltä.


Fantasiaa, dystopiaa, aikamatkustusta...

x Romina Russell: Zodiac (Zodiac, #1)
x Shallee McArthur: The Unhappening of Genesis Lee
x Amy K. Nichols: Now That You're Here (Duplexity, #1)
x Sandra Waugh: Lark Rising (Guardians of Tarnec, #1)
x Martina Boone: Compulsion (The Heirs of Watson Island, #1)

Näitä olen odottanut kovasti ilmestyväksi! Kauniit kannet ja lupaukset jännitävistä tarinoista eivät koskaan epäonnistu herättämästä kiinnostustani.

Korkeaa fantasiaa, jota tarttuu mukaan aina silloin tällöin...

x Stella Gemmell: The City (The City, #1)
x Tim Willocks: The Religion ja The Twelve Children of Paris (Tannhauser Trilogy, #1-2)

Rakastan tuota The Cityn kantta. Siinä on sellainen metallinhohtoinen pinta ja se näyttää upealta kun sitä pitelee kädessä. Aina silloin tällöin minussa herää aivan mieletön himo lukea oikein kunnon hardcore high fantasya huipulla maailmalla, toiminnalla, jännittävällä juonella ja sankarillisilla hahmoilla. Nämä kirjat vaikuttavat juuri sellaisilta, jotka tarjoaisivat noita asioita.

Sekä joululahja veljeltäni, kiitos hänelle!

x Marisha Pessl: Yönäytös

Kiinnitin blogimaailmassa huomiota tähän kirjaan ja halusin itsekin tämän lukea. Onneksi veljeni kiinnitti huomiota hienovaraiseen vihjailuuni halustani lukea tämä kirja (kannoin kassalle ja ilmoitin, että tämä on hyvä joululahja minulle :D), joten hän osti tämän minulle lahjaksi. Kiitos veliseni!

~ ~ ~ ~ ~

Tässä oli minun joulukuun saldoni. Kirjahyllyni halkeaa jo liitoksistaan ja saan olla todella luova sen järjestämisen suhteen, mutta ei se mitään, minulla on jo pari kirjaa mielessä, joista voisin pian järjestää arvonnan :)

Millainen oli teidän joulunne? Saitteko kirjalahjoja? Kertokaa ihmeessä kuulumisenne! :)

Hyvää joulua, vuoden loppua ja onnellista uutta vuotta!

14 kommenttia:

 1. Oi Yönäytös! ♥ Olen kateellinen sinulle, että sinulla on se vielä lukematta. Rakastin kyseistä kirjaa. Kivoilta kirjahyllysi uudet tulokkaat vaikuttavat muutoinkin.

  No olet tainnut jo kuulla Undividedista (:D), joten siitä ei sen enempää. Sain myös Jenny Lawsonin Let's Pretend This Never Happened, Leann Sweeneyn The Cat, the Quilt and the Corpse ja Siina Tiuraniemen Kukkia Birgitalle (omistin sen tosin jo, joten nyt minulla on sitä kaksin kappalein).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan bloggauksesi ja se sai minut kiinnostuneeksi :) Tiedän tuon Sweeneyn kirjan ja taisin sitä joskus kirjakaupassa käsissä pyöritelläkin. Toivottavasti on hyvä teos!

   Poista
 2. Tällaiset "uudet tulokkaat" -postaukset ovat aina hurjan mielenkiintoisia! Ajattelin itsekin tehdä tämmöisen jahka Book Depository saa shipattua itselleni joululahjaksi tilaamani luvattoman monta kirjaa. :D

  Tuo Zodiac on napannut silmään useammassakin paikassa, sen voisi tosiaan lukaista! Todella kiva postaus, näitä useammin! :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tehdä tällaisia postauksia enemmän kunhan tulee sellainen esiteltävä kasa taas keräiltyä :D Tee sinäkin hankinnoistasi tällainen, koska minäkin tykkään aina lukea, mitä muut ovat hyllyynsä hankkineet! Tuon Zodiacin kansi on niin upea!

   Poista
 3. Tuo Toinen maailmansota tosiaan on aika hurjan kokoinen... :D Kiinnostava pino muutenkin!

  Minäkin sain mukavan kasan kirjalahjoja, teen niistä postauksen lähipäivinä. Eilen oli aika jännää tunkea kaikkia hyllyyn, vieläkin mahtuivat, vaikka osa on nyt jo toisten takana ja monet hyllyistä on täytetty palapelityyliin kirjat miten päin vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se todellakin on valtava. Ennen sitä Taru Sormusten Herrasta oli suurin, mutta nyt sekin kalpenee tuon teoksen rinnalla :D Minäkin joudun olemaan todella luova hyllyn täytön suhteen... Pino työpöydän reunallakin on kasvanut jo vaarallisen korkeaksi. Pitää kohta karsia muutama pois.

   Poista
 4. Sain yhden kirjan, jota näytin miehelleni kirjakaupassa. Kirja on Tuula Karjalaisen Tove Janssonin elämänkertakirja.
  Itse lahjoitin ison läjän kirjoja pois, sillä niitä on joka paikassa.
  Taru sormusten herrasta voisi sopia hienosti meillekin :) Harry Potterit ovatkin jo hyllyni komistuksena odottamassa erään sopivan lukijan kasvamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on muutama kirja mielessä, joista voisi luopua. Muutama kaksoiskappalekin on eksynyt hyllyyn.

   TSH on sellainen joka kodin kirja :D Minun oli pakko hankkia trilogia omaan hyllyyn, sillä piestyyn pokkaripainokseen en enää raaskinut koskea lopullisen hajoamisen pelossa. Harry Pottereista on mahtavaa aloittaa luku-ura :)

   Poista
 5. Ähh en saa lähetettyä tätä viestiä millään ja kohta niitä on varmaan kymmenen tällä sivulla, mutta koitetaan nyt silti vielä kerran :D.

  Kiva pinkka kirjoja :). Meidänkin hyllystä löytyy toi Beevorin järkäle tai no siskon hyllystä, mutta löytyy kuitenki :D En ole itse vielä tarttunut siihen, mutta joku päivä aijon. Historia on muuten ihan mielettömän mielenkiintoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut kuin yksi viesti perille :o Blogger reistailee TAAS... -_-

   Olen itsekin tyytyväinen tähän pinoon :D Voi taivas, jos olisin vasta nyt tuon Beevorin kirjan hommannut niin olisin saanut sen yhdeksällä eurolla 25 euron sijaan... alennukset... I am not amused.

   Poista
 6. Oi mikä pino! ^^ Eeppinen fantasia on oikealla fiiliksellä aivan upeaa luettavaa. Minulla on yksi aarre ollut kesken jo vaikka kuinka pitkään, vaatii niin kovasti keskittymistä. Mutta kyllä minä sen vielä loppuun saatan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeppisen fantasian nälkä potkaisee aina silloin tällöin kiinni niin lujaa ja silloin on pakko olla sellaista käden ulottuvilla :D The City huutaa tällä hetkellä nimeäni ja niin tekisi mieli tarttua siihen! Seuraavalla kerralla kun fantasiaa tekee mieli niin kiskaiset senn kirjan loppuun :)

   Poista
 7. Vau pelkästään jo Taru sormusten herrasta -kirjan näkeminen saa aikaan kylmiä väreitä! Elokuvat olivat mahtavia ja tulen varmasti huomaamaan kuinka mahtava kirjakin on ja juuri siksi se pitäisi saada luetuksi piakoin. Omassa hyllyssä se odottaa edelleen vuoroaan, tämä varmasti kaikkien aikojen fantasiakirjojen kuningas. Huh menipä ylistämiseksi vaikken kirjaa ole edes lukenut mutta vaikea sitä on epäilläkään :D

  Mielenkiintoisia kirjoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TSH on sellainen must read kirja kaikille! Se on niin niin nii hyvä! En pysty tarpeeksi kehumaan sitä tai kuvaamaan niitä tunteita, joita kyseinen trilogia sekä kirjoina että elokuvina minussa herättää :D Se on syvintä mahdollista rakkautta <3 Tartu kirjaan mahdollisimman nopeasti ja puske läpi ensimmäisen osan alun hitauden, sillä se on ehdottomasti sen arvoista :D

   Kiitos, olen itsekin tyytyväinen näihni hankitoihin :)

   Poista

Jaa mietteesi!